Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rekordiniu tempu skriejantis norvegas: „Pasaulio čempionatas mane supykdė“

Erlingas Haalandas pasižymėjo dar dviem įvarčiais trečiadienio vakarą Anglijos „Premier“ lygoje, o po rungtynių norvegas pripažino, kad jį dar labiau įkvėpė pasaulio futbolo čempionatas, kuriame jo šalis nedalyvavo.
Erlingas Haalandas
Erlingas Haalandas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pusantro mėnesio pailsėjęs „Manchester City“ lyderis grįžo kupinas jėgų ir gimtajame mieste Lidse į „Leeds United“ vartus mušė du kartus, pelnydamas 19-ąjį ir 20-ąjį savo įvarčius šiame sezone.

E.Haalandas tapo pirmuoju žaidėju turnyro istorijoje, 20 įvarčių ribą pasiekusiu dar iki sausio mėnesio. Be to, jis jau dabar turi daugiau įvarčių negu penki ankstesni „Premier“ lygos rezultatyviausio sezono žaidėjo prizą laimėję futbolininkai.

Scanpix/Action Images via Reuters nuotr./Erlingas Haalandas
Scanpix/Action Images via Reuters nuotr./Erlingas Haalandas

Iki sezono pabaigos „Man City“ dar liko sužaisti 23 mačus, tad E.Haalandas labai realiai taikosi ir į rezultatyvumo rekordą, kurį dalinasi po 34 įvarčius pelnę Alanas Sheareris ir Andy Cole'as.

Šešias savaites dėl pasaulio čempionato pertraukos ilsėjęsis norvegas po rungtynių Lidse pripažino, jog stebėdamas planetos pirmenybių kovas kaupė pyktį.

„Buvau namuose ir stebėdamas pasaulio čempionatą pykau, kad aš ne ten, – sakė norvegas. – Aš pasikroviau savo baterijas. Matant, kaip kiti žaidėjai pelno įvarčius ir laimi rungtynes pasaulio čempionate, tai mane paveikė, motyvavo ir erzino. Esu dar labiau alkanas nei bet kada anksčiau.“

Jis atskleidė, kad turi sau nusistatęs įvarčių tikslą šiam sezonui, bet koks jis – neprasitarė.

Buvau namuose ir stebėdamas pasaulio čempionatą pykau, kad aš ne ten.

„Aš turiu tikslą, bet negaliu jo atskleisti. Rūbinėje sakiau, kad galėjau pelnyti penkis įvarčius, bet svarbiausia, kad laimėjome. Aš, kaip puolėjas, turiu pelnyti daugiau įvarčių. Galėjau daugiau įmušti ir šiandien, bet toks gyvenimas – dėl to turiu dar daugiau treniruotis“, – sakė E.Haalandas.

Norvego atstovaujamas „Manchester City“ su 35 taškais užima antrąją vietą „Premier“ lygoje ir atsilieka tik nuo Londono „Arsenal“ (40 taškų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas