Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rekordus gerinantis Lionelis Messi pasaulinėms sporto legendoms dar neprilygsta – 10 įspūdingiausių sporto legendų

„Barcelona“ klubo superžvaigždė Lionelis Messi pelnė bent po vieną įvartį 18-oje pastarųjų „Primera“ lygos rungtynių, t.y. įmušė 18-ai skirtingų Ispanijos komandų iš eilės. Argentiniečio sąraše liko viena auka – Vigo „Celta“, prieš kurią Katalonijos klubas varžysis šeštadienį.
Rungtynių akimirka Barselonoje
Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors „Barcos“ puolėjo iš Argentinos rekordų sąrašas labai ilgas, o pernai jis net pagerino 40 metų senumo Gerdo Mullerio per kalendorinius metus įmuštų įvarčių rekordą, palyginti su pasaulinio sporto legendomis, „La Pulga“ dar turi ko siekti. Goal.com siūlo pažvelgti į kitų sporto šakų legendas ir rekordininkus.

debate.com.mx nuotr./Julio Cesaras Chavezas
debate.com.mx nuotr./Julio Cesaras Chavezas

Julio Cesaras Chavezas – boksas

Šis boksininkas laikomas geriausiu visų laikų Meksikos kovotojų, o ESPN geriausių visų laikų boksininkų 50-uke užima 24-ąją vietą. Tačiau šiam sportininkui priklauso vienas iki šiol nepagerintas rekordas – pergalė 87-iose kovose iš eilės.

1980 metais profesionalaus boksininko karjerą pradėjęs 18-metis laimėjo pirmas 87 savo kovas, o pirmą kartą įveiktas buvo tik 90-ojoje. Savo įspūdingą 25 metus trukusią karjerą meksikietis baigė su 108 pergalėmis (87 nokautu), dvejomis lygiosiomis ir šešiais pralaimėjimais.

Šioje vietoje paminėjimo vertas ir 1969-aisiais miręs amerikietis Rocky Marciano, kuris laimėjo visas 49 kovas savo profesionalo karjeroje.

Wayne'as Gretzky
Wayne'as Gretzky

Wayne'as Gretzky – ledo ritulys

Legendinis kanadietis yra vadinamas geriausiu visų laikų ledo ritulininku, per savo įspūdingą 20 metų (1979–1999) trukusią profesionalo karjerą sportininkas pasiekė įspūdingų rekordų.

W.Gretzky iki šių dienų priklauso 200 taškų per vieną NHL sezoną pasiekimas – jis yra vienintelis tai padaręs ledo ritulininkas, negana to, kanadiečiui tai pavyko net tris kartus. 

Dar vienas rekordas – 51 mačas iš eilės, kuriame kanadietis surinko bent tašką. Nuo 1983 metų spalio iki 1984-ųjų sausio W.Gretzky pelnė 61 įvartį ir atliko 92 rezultatyvius perdavimus.

Miguelis Indurainas
Miguelis Indurainas

Miguelis Indurainas – dviračių sportas

Po to, kai iš amerikiečio Lance'o Armstrongo buvo atimti 7 prestižinių „Tour de France“ lenktynių titulai, geriausias šioje kategorijoje yra ispanas Miguelis Indurainas. Lenktynes jis laimėjo 5 kartus iš eilės – 1991–1995 metais.

1997 m. karjerą baigęs dviratininkas dar spėjo iškovoti ir olimpinį auksą. Nors 1994-aisiais dopingo testo metu buvo nustatyta, kad M.Indurainas naudoja Salbutamolį, bausmės dviratininkas išvengė, mat serga astma ir tiek tarptautinis Olimpinis komitetas (IOC), tiek tarptautinė dviračių federacija (UCI) leido sportininkams vartoti šį vaistą.

kixtv.co.uk nuotr./Jahangiras Khanas
kixtv.co.uk nuotr./Jahangiras Khanas

Jahangiras Khanas – skvošas

Ne paties populiariausio ir žinomiausio sporto mūsų šalyje atstovui priklauso įspūdingas pasiekimas. Šešis kartus „World Open“ turnyro ir dešimt kartų „British Open“ turnyro laimėtojas nuo 1981-ųjų iki 1986-ųjų laimėjo net 555 skvošo mačus iš eilės.

Tačiau tai dar nėra viskas. Pakistano sporto legenda, būdamas 18-os metų, laimėjo tarptautinį skvošo žaidėjų asociacijos čempionatą, nepralaimėdamas nė vieno geimo viso turnyro metu.

Edwinas Moses – lengvoji atletika, bėgimas

Šis lengvaatletis beveik dešimtmetį, nuo 1977-ųjų iki 1987-ųjų, nepralaimėjo nė vienos savo mėgstamo 400 m bėgimo su kliūtimis rungties. Ši įspūdinga pergalių serija truko 122 bėgimus iš eilės, per kuriuos amerikietis pagerino 4 pasaulio rekordus.

nursingschools.net nuotr./Edwinas Moses
nursingschools.net nuotr./Edwinas Moses

1976 ir 1984 m. olimpinėse žaidynėse atletas laimėjo aukso medalius, tačiau jam sutrukdė ir politika, nes JAV boikotavo 1980-ųjų žaidynes, o E.Moses tuo metu buvo pasaulio numeris vienas.

1983 ir 1987 metų pasaulio čempiono pergalių serija truko devynerius metus, devynis mėnesius ir devynias dienas, kuomet 1987-ųjų gegužės 4-ąją jį nugalėjo tautietis Danny Harrisas.

Martina Navratilova
Martina Navratilova

Martina Navratilova – tenisas

Teniso legendos Billie-Jean King karta apibūdinta kaip „geriausia visų laikų vienetų, dvejetų ir mišrių porų žaidėja“ M.Naratilova per savo karjerą, trukusią nuo 1976 iki 2008 m., laimėjo net 59 „Didžiojo kirčio“ turnyrus. Tai yra pasaulio rekordas.

Čekijoje gimusi teniso legenda per karjerą laimėjo 18 vienetų „Didžiojo kirčio“ turnyrų, 31-ą – dvejetų ir dešimt – mišrių porų. Šiai tenisininkei taip pat priklauso 74 laimėtų mačų iš eilės rekordas, pasiektas 1984-ųjų vasario gruodžio mėnesiais.

veronaad.webs.com nuotr./Byronas Nelsonas
veronaad.webs.com nuotr./Byronas Nelsonas

Byronas Nelsonas – golfas

1912-aisiais gimęs amerikietis geriausiai žinomas dėl 1945 m. laimėtos 11 turnyrų iš eilės serijos. Iš viso tais metais sportininkas šventė pergalę 15-oje turnyrų.

Lordu Byronu pravardžiuotas B.Nelsonas „Golf Digest“ pripažintas penktu geriausiu golfo žaidėju istorijoje mirė sulaukęs garbaus 94 metų amžiaus 2006-aisiais.

Michaelas Phelpsas
Michaelas Phelpsas

Michaelas Phelpsas – plaukimas

Tai daugiausia medalių istorijoje iškovojęs olimpietis, turintis net 22 olimpinius medalius, iš kurių net 18 auksinių. 2008-ųjų Pekino olimpiadoje fenomenaliai plaukęs amerikietis per vienas žaidynes pagerino net 7 pasaulio rekordus ir 8 rungtyse nuskynė 8 aukso medalius.

Pekine M.Phelpsas aplenkė kitą legendinį amerikietį Marką Spitzą, kuris buvo iškovojęs 21-ą medalį. M.Spitzas tuomet M.Phelpsą apibūdino taip: „Jis įrodinėja ne tik, kad yra geriausias visų laikų plaukikas, geriausias visų laikų olimpietis, bet ir geriausias visų laikų sportininkas apskritai, koks tik yra vaikščiojęs šia planeta.“

Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris

Michaelis Schumacheris – „Formulė 1“

2004 metų sezone vokietis laimėjo pirmas 5-erias lenktynes, tačiau šeštosiose Monake atvažiavo penktas ir atrodė, kad nebepagerins savo rekordo. Vis dėlto po nesėkmės Monake Šumis laimėjo kitas septynerias lenktynes iš eilės – to dar niekas net nepakartojo.

Septynis kartus pasaulio čempionatą laimėjęs M.Schumacheris turi dar du įspūdingus rekordus: pasaulio čempionatą jis laimėjo net penkis sykius iš eilės (2000, 2001, 2002, 2003 ir 2004), o 2002 ant podiumo lipo visuose 17-oje čempionato etapų.

Kelly Slateris
Kelly Slateris

Kelly Slateris – banglenčių sportas

Floridoje gimęs amerikietis pasaulio čempionatą laimėjo 11 kartų (pasaulio rekordas), o 199401998 tai padarė penkis sykius iš eilės.

Jis taip pat yra ne tik jauniausias (būdamas 20-ies), bet ir vyriausias (būdamas 39-erių) sportininkas, laimėjęs pasaulio čempionatą. Be to, jis vis dar dalyvauja varžybose ir vis dar yra vienas geriausių pasaulio banglentininkų, nors jam jau 41-eri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas