Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

REO treneris Stasys Baranauskas: „Kai trečiose rungtynėse iš eilės skiria 11 m baudinį, nori nenori žaidėjai palūžta“

Sekmadienį LFF A lygos trečiojo turo dvikova tarp Gargždų „Bangos“ ir Vilniaus REO baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2.
Stasys Baranauskas
Stasys Baranauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Po rungtynių „Bangos“ vyriausias treneris Vaidas Žutautas teigė, kad rungtynes galėjo laimėti tiek viena, tiek kita komanda:

„Po tokių varžybų ant mano žilos galvos atsirado šimtu žilų plaukų daugiau. Situacija aikštėje iki pirmo įvarčio buvo gera, po įvarčio komandos žaidimas pakriko. Įsivėlėme į varžovų pasiūlytą futbolą ir praleidome įvartį. Antrą kėlinį pradėjome gerai, atakavome, tačiau viena klaidelė gynyboje ir įvartis į mūsų vartus. Varžybos buvo tokios, jog tiek mes, tiek REO galėjo laimėti. Manau, kad arčiau pergalės buvome mes“.

Paklaustas, ar REO, kaip ir ankstesnėse rungtynėse „Dainava“, primetė „Bangai“ savo žaidimą, treneris sakė: „Tam tikrais momentais. Iki įvarčio tikrai žaidėme savo žaidimą. Po įvarčio kažkiek atsipalaidavome. Toks futbolas. Kiekvienose rungtynėse žaidimas tai lėtėja, tai greitėja, kinta psichologinis nusiteikimas“. Paklaustas apie A.Staponkos vaidmenį šiandieninėje „Bangoje“ treneris neslėpė, kad tai svarbus komandai žaidėjas: „Matėte patys. Įmušė įvartį ir 95 minutę galėjo padėti paskutinį tašką šiose varžybose. Iš tiesų, vienoks futbolas yra su A.Staponka, kitoks – be A.Staponkos“. V.Žutautas teigė, kad REO tik iš dalies galima vadinti debiutantais: „Klubas gal ir debiutantai, tačiau žaidėjai tikrai ne debiutantai, ne pirmus metus žaidžia A lygoje. Jie moka žaisti fubolą ir tai įrodė aikštėje“.

„Bangos“ saugas Mikas Kura: „Fanams turėjo patikti. Mes pirmavome ir REO pirmavo, bet rezultatą išlyginome. Buvo daug momentų, vienuolikos metrų baudinys. Šiemet komandoje daug naujokų, tad dar nesame galutinai susižaidę. REO komandoje labai gerai sužaidė vartininkas – atrėmė vienuolikos metrų baudinį, paskutinėmis minutėmis vienas prieš vieną atsilaikė. Rezultatas gal ir pagal žaidimą, nes likome dešimtyje, bet mūsų netenkina, nes namie norėjome tik pergalės“.

Vienuolikos metrų baudinys sulaužė komandą kokiai dešimčiai minučių – žaidimas pabiro, sakė S.Baranauskas

REO vyriausias treneris Stasys Baranauskas pažėrė priekaištų teisėjams: „Vienuolikos metrų baudinys sulaužė komandą kokiai dešimčiai minučių – žaidimas pabiro. Pirmame kėlinyje, mano nuomone, į varžovų vartus taip pat buvo galima duoti vienuolikos metrų baudinį. Iki vienuolikos metrų baudinio žaidėme visai normaliai ir tai rodo rezultatas. Kai trečiose rungtynėse iš eilės skiria vienuolikos metrų baudinį, nori nenori žaidėjai psichologiškai lūžta“.

REO vartininkas Valdas Jakimavičius buvo kritiškesnis savo komandos draugų atžvilgiu: „Pirmą kėlinį žaidėme sunkiai, nes oro sąlygos neleido – vėjas buvo labai stiprus į mūsų pusę. Antrame kėlinyje jau bandėme žaisti savo žaidimą, bet manau po vienuolikos metrų baudinio ir raudonos kortelės mes per anksti patikėjome savo pergale. Liko dvidešimt minučių ir galvojome, kad varžovus viena koja aplošime. Reikia žaisti iki galo, iki teisėjo švilpuko. Pirmaudami 2:1 ir žaisdami dešimt prieš vienuolika praleidome įvartį ir paskutinėm minutėm galėjome praleisti dar vieną. Kai kuriems vyrams reiktų pagalvoti apie savo žaidimą aikštėje. Jei išeiname vienuolika, tai iki galo turime vienuolika kovoti, o ne trys stovi, o kiti kovoja“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas