Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Riebus paskatinimas: už pergalę klubo prezidentas žadėjo įspūdingą sumą

Italijos čempiono „Napoli“ prezidentas Aurelio De Laurentiis labai norėjo savo klubo pergalės prieš „Barcelona“ UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje. Tai įrodo pažadas, kurį italas davė žaidėjams prieš susitikimą.

Dalyvaudamas „CBS Sports“ laidoje 74-erių italas pažadėjo, kad „Napoli“ futbolininkai sulauks daugiau nei 10 mln. eurų vertės priedų, jei pasieks pergalę Barselonos olimpiniame stadione.

„Mums ši diena labai svarbi. Jūs labai gerai informuotas apie premijas žaidėjams, – žurnalistui sakė italas. – Tiesą sakant, suma viršija 10 mln. eurų.“

„Napoli“ ir „Barca“ pirmąsias Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes Italijoje sužaidė lygiosiomis 1:1, tad pergalė Katalonijoje italus būtų išvedusi į ketvirtfinalį.

Vis dėlto jos pasiekti „Napoli“ nepajėgė – nusileido oponentams 1:3 ir baigė pasirodymą prestižiniame turnyre.

A.De Laurentiis prieš rungtynes patvirtino, kad pergalė Neapolio komandai buvo labai svarbi ne tik dėl bilieto į ketvirtfinalį, bet ir dėl galimybės žaisti 2025 m. vyksiančiame inauguraciniame FIFA klubų pasaulio čempionate.

Jame Europos klubams skirta 12 vietų iš 32, o į turnyrą pateks keturių pastarųjų sezonų Čempionų lygos nugalėtojai bei dar aštuonios geriausios komandos pagal reitingą. „Napoli“ dėl vietos turnyre neakivaizdžiai kaunasi su kitu Italijos galiūnu Turino „Juventus“.

Kiekviena FIFA klubų pasaulio čempionate dalyvausianti komanda turėtų pasipelnyti maždaug 25 mln. eurų suma, kuri sėkmės turnyre atveju galėtų išaugti net iki 50 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito