Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rodri, Vinicius ar...? Futbolo žmonės baksnoja į savo favoritus laimėti „Auksinį kamuolį“

„France Football“ paskelbus 30-ies kandidatų į „Auksinio kamuolio“ („Ballon d‘Or“) apdovanoijmą sąrašą futbolo žmonės ėmė baksnoti į savo favoritus. Ne paslaptis, kad šiose lenktynėse akys krypsta į du pagrindinius žirgus – brazilą Vinicių Juniorą iš Madrido „Real“ bei ispaną Rodri iš „Manchester City“. Išnyra ir viena kita kita, pavyzdžiui, Kyliano Mbappe, Jude‘o Bellinghamo ar Dani Carvajalio, pavardė, bet, panašu, ant geriausio futbolininko rinkimų svarstyklių šiemet padėtos Viniciaus ir Rodri kandidatūros.

„La Liga“ prezidentas Javieras Tebasas Vinicių Juniorą pavadino labiausiai nusipelniusiu žaidėju, pelnyti „Auksinį kamuolį“, nors kandidatų 30-uke net septyni „Real“ žaidėjai.

J.Tebasas mano, kad Vinicius praėjusį sezoną buvo išskirtinis.

„Kam turėtų atitekti „Auksinis kamuolys“? Viniciui. Jis yra kitoks žaidėjas. Jis to nusipelnė“, – sakė lygos vadovas. Karimas Benzema savo balsą taip pat atiduotų buvusiam komandos draugui Viniciui.

„Pasirinkčiau Vinicių, nes jis to nusipelnė po tokio sezono, kokį turėjo, ir ne tik dėl savo pasirodymų šiais metais. Jis visada rodė didelę aistrą futbolui – nors dar yra jaunas, bet jau visavertis futbolininkas“.

Prancūzas taip pat pabrėžė Viniciaus gebėjimą žaisti gerai lemiamomis akimirkomis.

„Vinicius gali laimėti rungtynes vienas. Jis yra išskirtinis, kai „Real“ ekipai reikia, todėl manau, kad jis nusipelno „Auksinio kamuolio“. Jis nuolat dalyvauja svarbiausiose rungtynėse, todėl, mano nuomone, yra geriausias kandidatas“.

Vida Press nuotr./Vinicius Junioras
Vida Press nuotr./Vinicius Junioras

Tuo tarpu Cristiano Ronaldo nuo tiesaus atsakymo išsisuko ir ėmė vardyti žaidėjus, kurie turi potencialo apskritai kažkada laimėti šį apdovanojimą.

Bet įdomu tai, kad Viniciaus jis nepaminėjo. Kiek netikėtai CR7 įvardijo „Barcelona“ stebukladarį Lamine‘ą Yamalį, kaip potencialų būsimą „Auksinio kamuolio“ laimėtoją.

„Kylianas gali laimėti „Auksinį kamuolį“ per ateinančius kelerius metus, tikriausiai ir Erlingas Haalandas bei J.Bellinghamas. Taip pat ir L.Yamalis“, – „Madrid Zone“ citavo buvusią „Real“ žvaigždę.

Buvęs „Liverpool“ kapitonas Jordanas Hendersonas mėtėsi tarp Rodri ir J.Bellinghamo, kai „Ajax“ komunikacijos komanda filmavo visų savo žaidėjų atsakymus į klausimą, kam skirtų šį prizą.

Iš pradžių pasirinko Rodri, bet netrukus paklausė, ar gali pakeisti savo atsakymą. Gavęs sutikimą J.Hendersonas ištarė tautiečio J.Bellinghamo pavardę.

O Lionelis Messi J.Bellinghamo nepaminėjo. L.Messi, kaip ir C.Ronaldo, kalbėjo abstrakčiai, omeny turėdamas ne tik šiuos, bet ir artimiausius kitus metus.

„E.Haalandas, K.Mbappe, Vinicius ir daugelis jaunų žaidėjų ateinančiais metais varžysis dėl „Auksinio kamuolio“. Taip pat ir L.Yamalis, kuris dar labai jaunas, bet netrukus įsitrauks į kovą dėl apdovanojimo“.

Argentinos legenda Sergio Aguero neslėpė, kad jo balsas atitenka Rodri.

„Puikūs metai, tu to nusipelnei. Pirmyn, Rodri!“, – soc. tinkluose parašė S.Aguero.

Anglijos futbolo legenda Gary Linekeris pritarė:

„Manau, kad Rodri to nusipelnė. Nors su „Manchester City“ nelaimėjo Čempionų lygos, bet laimėjo „Premier“ lygą, o su Ispanija – Europos čempionatą, ir buvo rinktinės lyderis“.

Vida Press nuotr./Rodri
Vida Press nuotr./Rodri

Ispanijos rinktinės treneris Luisas de la Fuente teigė, kad apdovanojimo būtų vertas ir Rodri, ir D. Carvajalis, taip pat sužaidęs nuostabų Europos čempionatą.

„Jie abu padarė daugiau nei pakankamai, kad laimėtų „Auksinį kamuolį“. Tiek Rodri, tiek Dani neabejotinai nusipelnė šio įvertinimo“, – dienraščiui „Guardian“ sakė L. De la Fuente.

Kalbėdamas su „Il Corriere della Sera“ italų strategas Fabio Capello taip pat pripažino, kad „Auksinio kamuolio“ laureatu turėtų tapti „Manchester City“ žvaigždė.

„Aš apdovanočiau Rodri už jo pasirodymus „Premier“ lygoje, Čempionų lygoje ir Europos čempionate. Šį sezoną jis buvo geriausias“, – sakė F.Capello.

Pepas Guardiola, žinoma, taip pat išreiškė paramą Rodri, kurį treniruoja Mančesterio klube.

„Kai stebėjau Ispaniją, mačiau tokį pat aukštą Rodri žaidimo lygį, kokį jis demonstruoja jau daugelį metų. Jo nuoseklumas yra nepaprastas“, – AS sakė P.Guardiola.

Tuo metu buvęs Prancūzijos rinktinės saugas Emmanuelis Petit apgailestaudamas teigė, kad Rodri niekada nelaimės „Auksinio kamuolio“ apdovanojimo, nors šiemet ir yra vienas favoritų.

Pasak E.Petit, tokie žaidėjai kaip Rodri dažnai lieka neįvertinti pasaulio futbolo bendruomenės, kai ateina metas individualiems apdovanojimams.

„Gaila, kad Rodri niekada nelaimės, nes jis to nusipelnęs. Pastaruosius porą sezonų jis buvo geriausias vidurio saugas pasaulyje. Jei „Auksinis kamuolys“ atitektų jam, tai įvertinimas ir laimėjimas visų žaidėjų, paprastai lieka neįvertinti, nepaisant savo įtakos žaidimui“, – „Yahoo Sports“ sakė E.Petit.

„Auksinio kamuolio“ laimėtojas bus karūnuotas spalio 28 dieną per Paryžiuje vyksiančią ceremoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?