Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumunus sutrikdė incidentas Kauno stadione: „Nemaloni situacija“

Rumunijos futbolininkai išsivežė sunkią pergalę prieš Lietuvą iš Kauno Dariaus ir Girėno stadiono, tačiau ne mažiau nei žvarbus oras ir ankstyvas lietuvių pelnytas įvartis juos sutrikdė netikėta rungtynių organizatorių staigmena.

79-erių pasaulio rekordininko Mircea Lucescu treniruojami rumunai atsiliko po 7-ą minutę įmušto Armando Kučio baudinio, bet patys atsakė tuo pačiu po 11 minučių, o pergalę išplėšė antrojo kėlinio viduryje surengę neatremiamą kontrataką.

Po mačo rumunai skundėsi ir dėl arbitro darbo, ir dėl prastos Kauno stadiono vejos, o pro jų akis neprasprūdo ir incidentas prieš pat susitikimo startą.

Tradiciškai išsirikiavę giedoti savo šalies himno ir iš širdies jį sutraukę rumunai jau ėmė ploti ir žvalgytis vieni į kitus, kai daugelio iš jų veidus perskrodė nuostaba.

Garsas iš Dariaus ir Girėno stadiono kolonėlių nesustojo – himnas buvo leidžiamas toliau.

Kiek sumišę, rumunai per kelias sekundes grįžo į savo pozicijas, apkabino vienas kitą per pečius ir toliau traukė nacionalinę giesmę, nors sunkiai galėjo tramdyti šypsenas.

Galiausiai, užtrukęs dvigubai ilgiau nei įprastai – daugiau nei dvi minutes, himnas baigėsi, o Kauno stadiono svečiai su šypsenomis veiduose laidė replikas po netikėto „akibrokšto“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Panašu, jog rungtynių organizatoriai paleido originalią, senesnę trijų posmų ir 2 min. 19 sek. trukmės himno versiją, nors futbolo rungtynėse ar kituose renginiuose įprastai leidžiamas trumpesnis, vos kiek ilgesnis nei minutės trukmės ir dviejų posmų kūrinys „Deșteaptă-te, române!“, išvertus į lietuvių kalbą reiškiantis „prabusk, Rumunija!“

Apie šį įvykį klausimo po rungtynių sulaukė ir didžiausia rumunų žvaigždė bei rinktinės kapitonas Nicolae Stanciu.

„Nenorėčiau komentuoti šios situacijos, nes ji buvo nemaloni. Kažkuriuo metu mes nustojome giedoti. Nežinau, kodėl lietuviai nusprendė leisti šią versiją. Bet tai ne mūsų bėda. Mūsų himnas – nuostabus, tad galime jo klausytis ir ilgiau“, – teigė rumunų lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito