Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos futbolo rinktinės treneriui F.Capello 5,6 mln. eurų sumokės „Arsenal“ savininkas

Vienas pagrindinių anglų Londono „Arsenal“ akcininkų Rusijos milijardierius Ališeras Usmanovas, valdžios įkalbėtas sutiko gelbėti šalies, Rusijos futbolo sąjungos ir rinktinės prestižą. Jau daugiau kaip 9 mėnesius Rusijos futbolo federacija badoma pirštais ir vadinamas nepatikimu, nes nesugeba atsiskaityti su nacionalinės futbolo komandos strategu Fabio Capello. Bet šiandien Italijos specialistas gavo pirmąją dalį didelės skolos.
Fabio Capello – Rusija
Fabio Capello – Rusija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos futbolo sąjunga (RFS) laikė save turtinga, bet galiausiai prisipažino, kad neišgali mokėti milžiniško nacionalinės ekipos vairininko F.Capello atlyginimo. Pastarąjį kartą italų strategas algą gavo prieš 8 mėnesius, o įsiskolinimas jam pasiekė 2,8 mln. JAV dolerių.

Iš viso kasmet Rusijos futbolo rinktinės strategas turi gauti po 3,5 mln. JAV dolerių. Tokią kainą moka rusai, kad svetimos šalies futbolo specialistas padėtų rinktinei kuo geriau pasirodyti 2018 metų pasaulio futbolo čempionate, kuris vyks Rusijoje.

„Reikia dėkoti sporto ministrui Vitalijui Mutko, kad šis įkalbėjo A.Usmanovą sumokėti skolą, kuri nuplaus Rusijos futbolo gėdą. Tiesa, tuos pinigus milijardieriui reiks kažkaip sugrąžinti. Tai bus kitas mūsų sąjungos darbas“, – iškart po teigiamų žinių kalbėjo Rusijos futbolo sąjungos garbės prezidentas Viačeslavas Koloskovas.

Aš noriu, kad Rusijos futbolo vadovas N.Tolstychas įvertintų savo indėlį į rinktinės pasirengimą pasaulio futbolo čempionatui. Manau, tai būtų galimybė pamatyti, kad Rusijos futbolo sąjunga yra niekinė.

Pranešama, kad A.Usmanovas padengti F.Capello skoloms skyrė 400 mln. rublių – tai yra apie 5,6 mln. eurų.

„F.Capello dalį pinigų jau gavo, pervedinėjame kitą sumą pinigų“, – penktadienį aiškino Rusijos futbolo sąjungos vadovas Nikolajus Tolstychas. Italijos specialistas šiandien lankėsi Rusijos futbolo organizacijos būstinėje.

Tačiau savo lėšų atseikėjęs A.Usmanovas ne tik atliko pavedimą, tačiau prakalbo apie Futbolo sąjungos impotenciją.

„Laikau neįmanoma šią situaciją, į kurią visus įstūmė Rusijos futbolo sąjunga. Tai gėda, kai žmogus dirba Rusijos labui ir už savo darbą negauna pinigų. Turėjau įsikišti į šią situaciją. Aš suteikiau sąjungai lengvatinį kreditą, bet jis skirtas tam, kad būtų atsiskaityta su treneriu. Aš noriu, kad Rusijos futbolo vadovas N.Tolstychas įvertintų savo indėlį į rinktinės pasirengimą pasaulio futbolo čempionatui. Manau, tai būtų galimybė pamatyti, kad Rusijos futbolo sąjunga yra niekinė“, – tokį pranešimą išplatino A.Usmanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas