Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14 /2016 06 15

Rusų chuliganai nerimsta – Lilyje užpuolė Anglijos ir Velso sirgalius

Rusijos futbolo chuliganai Prancūzijoje nežada nurimti. Anglijos žiniasklaida praneša, kad rusai antradienį Lilio mieste užpuolė bare sėdėjusius Anglijos ir Velso futbolo sirgalius.
Chuliganas iš Rusijos
Chuliganas iš Rusijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 8:30 val. Po antradienio nakties internete pasirodė ir daugiau smurto iš Lilio vaizdų. Rusijos internautai „Twitter“ su pasididžiavimu dalijasi vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotos muštynės su keliais anglų sirgaliais.

„Penki rusai sumuša dešimtis anglų“, – rašo vienas internautas.

Rusų muštynės Lilyje (necenzūrinė leksika)

Kaip praneša „Daily Mail“, futbolo sirgalių susirėmime skraidė baro kėdės, tačiau policija gana greitai numalšino neramumus Šiaurės Prancūzijos mieste, kur 2015 metų vasarą vyko Europos krepšinio čempionatas.

Grupė rusų chuliganų atakavo bare sėdėjusius Anglijos ir Velso rinktinių sirgalius. Atvykę policijos pareigūnai sulaikė du rusus. Baras yra šalia Lilio traukinių stoties.

Liudininkų teigimu, rusai provokavo britus, be to, bandė įtraukti prancūzus, rėkdami „allez“ (liet. pirmyn).

Skolingi neliko ir britai, skandavę „F**k off Russia“.

Užfiksuota, kaip vienas sulaikytas rusas, vedamas į policijos automobilį, išmetė dantų apsaugą. Tai dar kartą iliustruoja, kad Rusijos chuliganai į „Euro 2016“ atvyko gerai pasirengę muštynėms.

Policijos sulaikytas Rusas išmeta dantų apsaugą
Rusijos chuliganų provokacija prie baro Lilyje

Prancūzai baiminasi naujų rusų ir anglų sirgalių susirėmimų Lilyje arba Lanse, nes abi rinktinės netrukus čia žais rungtynes.

Trečiadienį Lilyje mieste žais Rusijos ir Slovakijos rinktinės, o ketvirtadienį Lanso mieste – Anglijos ir Velso komandos. Tarp miestų – tik apie 50 km.

Primename, kad antradienį prancūzai iš šalies deportavo 29 Rusijos rinktinės sirgalius, į Lilį neleido įvažiuoti maždaug 50 rusų sirgalių vežusiam autobusui.

UEFA jau nubaudė Rusijos futbolo federaciją už sirgalių elgesį. Rusijai skirta 150 tūkst. eurų bauda, o rinktinė bus pašalinta iš „Euro 2016“, jei smurtas stadione tęsis.

Marselyje šeštadienį po Anglijos ir Rusijos lygiųjų pastarosios ekipos fanai užpuolė iš stadiono bandžiusius išeiti anglus. Pranešama, kad kliuvo net moterims ir vaikams, rusai užpuolė neįgaliųjų sektorių. Prieš rungtynes kilusiuose susirėmimuose gatvėse nukentėjo 35 žmonės, vienas anglas – vis dar komos būsenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas