Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Ryškiausios futbolo žvaigždės, kurios nespindės pasaulio čempionate

Jau sekmadienį Katare, žiemą dykumoje, startuoja pasaulio futbolo čempionatas. Į nafta turtingą šalį atvyks ryškiausios šio sporto žvaigždės. Deja, ne visos.
Garsiausi futbolininkai, kurių neišvysime pasaulio čempionate Katare.
Garsiausi futbolininkai, kurių neišvysime pasaulio čempionate Katare. / „Scanpix“ nuotr.

Kas dėl traumų, o kas dėl to, kad jų rinktinėms nepavyko įveikti atrankos, praleis didžiausią sporto renginį pasaulyje, vykstantį kas ketverius metus.

Erlingas Haalandas (Norvegija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas

Tarsi uraganas „Premier“ lygos gynybas vartantis puolėjas tildo kritikus, kad jam reikės laiko priprasti prie žaidimo Anglijoje, ir kėsinasi pagerinti istorinius įvarčių rekordus sunkiausiame čempionate pasaulyje.

„Manchester City“ naujokas per 13 mačų jau yra pasižymėjęs 18 sykių. Dar 5 įvarčius jis pridėjo UEFA Čempionų lygoje, tačiau jo atstovaujama Norvegija užstrigo atrankoje. E.Haalandas praleido nemažai rungtynių dėl traumos, o norvegai atsiliko nuo olandų ir turkų.

Dėl tos pačios priežasties Katare neišvysime ir kito norvegų talento Martino Odegaardo, kuris aikštės viduryje diriguoja „Premier“ lygos lyderio Londono „Arsenal“ klubo žaidimui.

Mohamedas Salahas (Egiptas)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mohamedas Salahas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mohamedas Salahas

Planetos futbolo pirmenybės pirmą sykį vyksta arabų šalyje, tačiau Egipto karaliaus M.Salaho jose nebus.

Aštriausias „Liverpool“ atakų ginklas užstrigo dvejose svarbiausiose rungtynėse, kuriose Egiptas šiemet pralaimėjo Senegalui po 11 metrų baudinių serijų – ir Afrikos Nacijų taurės finale, ir lemiamoje atrankos į pasaulio čempionatą kovoje.

Abu finalus M.Salahas pralaimėjo tuomet dar „Liverpool“ komandos draugui Sadio Mane iš Senegalo, vasarą išvykusiam į Miuncheno „Bayern“.

Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

Karjerą vis dar tęsiantis 41-erių puolėjas šiemet triumfavo beprotiškame Italijos čempionato finiše, sugrąžindamas „AC Milan“ klubą į auksinę viršūnę po dešimtmečio pertraukos.

2016-aisiais Z.Ibrahimovičius buvo atsisveikinęs su nacionaline ekipa, tačiau pernai grįžo, siekdamas padėti patekti į pasaulio čempionatą. Vis dėlto švedus lemiamoje atkrintamųjų kovoje eliminavo lenkai.

Sunkią kelio traumą šiuo metu besigydantis Z.Ibrahimovičius karjerą greičiausiai baigs taip ir neįmušęs nė vieno įvarčio pasaulio čempionatuose (0 įvarčių per 5 mačus). Juk negali būti, kad futbolą aukščiausiu lygiu jis žaistų iki 2026-ųjų? Negali, ar ne?

Sergio Ramosas (Ispanija)

„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas paskutines rungtynes rinktinėje sužaidė 2021-ųjų kovą.
„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas paskutines rungtynes rinktinėje sužaidė 2021-ųjų kovą.

Dukart Europos čempionas (2008 ir 2012 m.), sykį – pasaulio (2010 m.) šiemet yra tvirtas Paryžiaus „Saint-Germain“ žvaigždyno gynybos ramstis, bet Ispanijos rinktinei vadovaujančio Luiso Enrique neįtikino.

Iš viso net 180 rungtynių su „La Roja“ marškinėliais sužaidęs ir 23 įvarčius pelnęs kietas gynėjas negavo bilieto į lėktuvą, skrendantį į Katarą. Kartu su juo už borto palikti ir vartininkas Davidas De Gea iš „Manchester United“ bei saugas Thiago Alcantara iš „Liverpool“.

Gianluigi Donnarumma (Italija)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianluigi Donnarumma
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianluigi Donnarumma

Dar viena Paryžiaus „Saint-Germain“ žvaigždė, planetos pirmenybes turėsianti stebėti per televizorių.

Dar gana jaunas, 23-ejų, vartų sargas buvo vienas svarbiausių auksinio italų žygio praėjusių metų Europos čempionate (atmušė tris 11 m baudinius pusfinalyje ir finale) narių, tačiau neišgelbėjo savo rinktinės lemiamose rungtynėse su... Šiaurės Makedonija.

Viena tituluočiausių pasaulio rinktinių, keturiskart planetos čempionai ir dabartiniai Europos karaliai praleis jau antrą pasaulio čempionatą iš eilės, tad Katare neišvysime ne tik D.Donnarummos, bet ir Marco Verratti, Federico Chiesos ar Leonardo Bonucci.

Paulis Pogba (Prancūzija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulis Pogba
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulis Pogba

Skirtingai nei italai, prancūzai bus planetos pirmenybėse, kuriose gins pasaulio čempionų taurę, 2018-aisiais iškovotą Rusijoje, tačiau tai turės padaryti be vieno svarbiausių savo žaidėjų.

Į Turino „Juventus“ šiame sezone sugrįžęs vidurio saugas patyrė kelio traumą dar vasarą. Futbolininkas spėjo po jos pasveikti, bet žaisti Katare jam nebuvo lemta – treniruotėje P.Pogba susižeidė ir šlaunį.

Dėl traumos planetos pirmenybes Katare praleis ir kitas prancūzų saugas N‘Golo Kante, dominavęs 2018-ųjų čempionate.

Victoras Osimhenas (Nigerija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Victoras Osimhenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Victoras Osimhenas

23-ejų puolėjas šiemet dominuoja kartu su „Napoli“ klubu, tačiau spalvingųjų „Super Erelių“ iš Nigerijos nebus tarp stipriausių planetos rinktinių tik antrą sykį nuo 1994-ųjų.

Viena stipriausių Afrikos rinktinių pavasarį dramatiškai nusileido lemiamose atrankos rungtynėse Ganai. Skrydį į Katarą „Super Ereliams“ užkirto išvykoje mažiau pelnytų įvarčių taisyklė.

Riyadas Mahrezas (Alžyras)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Riyadas Mahrezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Riyadas Mahrezas

Nepamatysite Katare ir kitos Afrikos futbolo superžvaigždės Riyado Mahrezo iš „Manchester City“.

Anglijos „Premier“ lygos čempionas kartu su Alžyru buvo laimėjęs pirmąsias atrankos finalo rungtynes prieš Kamerūną išvykoje 1:0, tačiau namie „Žalieji“ netikėtai krito 1:2.

Alžyro kapitonui R.Mahrezui jau 31-eri, tad gali būti, kad pasaulio čempionate jis taip ir nesužais daugiau nei 72-iejų minučių, kurias praleido aikštėje dar 2014-aisiais planetos pirmenybėse Brazilijoje.

Timo Werneris (Vokietija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timo Werneris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Timo Werneris

„Turbo Timo“ karjeros etapas Londono „Chelsea“ klube buvo lyg prakeiktas. Puolėjas neišnaudojo daugybės progų, o kai įmušdavo, jo džiaugsmą dažnai atšaukdavo VAR.

Tačiau šiemet sugrįžęs į „Leipzig“ T.Werneris vėl priminė senąjį save. Jis spėjo pelnyti 9 įvarčius per 16 rungtynių, kol jo svajonės vykti į Katarą nesudaužė sunki čiurnos trauma.

Dėl tokios pačios nelaimės – čiurnos traumos – pasaulio čempionatą praleis ir Dortmundo „Borussia“ kapitonas Marco Reusas.

Pierre‘as-Emerickas Aubameyangas (Gabonas)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pierre-Emerickas Aubameyangas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pierre-Emerickas Aubameyangas

32-ejų puolėjas kol kas neblizga Londono „Chelsea“ atakos smaigalyje, tačiau jam tai greičiausiai buvo paskutinė karjeros galimybė sudalyvauti didžiausioje futbolo šventėje pasaulyje.

Buvęs Dortmundo „Borussia“, Londono „Arsenal“ ir „Barcelona“ įvarčių štampuotojas neįveikė atrankos kartu su Gabono nacionaline vienuolike.

Luisas Diazas (Kolumbija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luisas Diazas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luisas Diazas

25-erių klaidinančių judesių virtuozas į Anglijos „Premier“ lygą įsiveržė taip ryškiai, kad „Liverpool“ per daug neliūdėjo vasarą paleidę S.Mane.

Vis dėlto Kolumbijos rinktinės, kuri 2014-aisiais žaidė pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, o 2018-aisiais įveikė grupės etapo varžybas, atvesti iki Kataro naujoji šalies futbolo žvaigždė nesugebėjo. CONMEBOL atrankoje Kolumbija finišavo tik šešta.

Maža to, L.Diazas vėliau dar patyrė ir traumą, dėl kurios vis tiek būtų turėjęs praleisti pasaulio čempionatą.

Franckas Kessie (Dramblio Kaulo Krantas)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Franckas Kessie
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Franckas Kessie

Afrikos futbolo drambliai praleis antrą pasaulio čempionatą iš eilės. Viena stipriausių žemyno ekipų užstrigo atrankos varžybose.

Tai reiškia, kad Katare neišvysime tokių futbolininkų kaip Wilfriedas Zaha, Jeremie Boga, Nicolas Pepe, Sebastienas Halleras ir Franckas Kessie.

Pastarasis šiemet triumfavo Italijos futbolo pirmenybėse su „AC Milan“ ir persikėlė į „Barcelona“, tačiau geriausių pasaulyje futbolininkų kovas turės stebėti lygiai taip pat, kaip ir paprasti mirtingieji – iš namų.

Reece‘as Jamesas (Anglija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Reece'as Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Reece'as Jamesas

Europos vicečempionai anglai atrankos varžybose didelių problemų neturėjo – iš 30 galimų taškų surinko 26 ir triumfavo savo grupėje.

Tačiau rūpesčiai prasidėjo artėjant kelionei į Katarą. Traumas patyrė svarbūs krašto gynėjai Reece'as Jamesas ir Benas Chilwellas, abu rungtyniaujantys Londono „Chelsea“ ekipoje.

Kelį susižeidęs R.Jamesas teigė, kad būtų pasirengęs atkrintamosioms, tačiau anglų treneris Garethas Southgate'as nusprendė nelaukti ir neįtraukti futbolininko į 26 žaidėjų sąrašą.

Jame vietos neatsirado ir Italijos čempionui Fikayo Tomori iš „AC Milan“, ir „Manchester United“ klube nublankusiam Jadonui Sancho.

Andrew Robertsonas (Škotija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrew Robertsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrew Robertsonas

Vienas geriausių pasaulyje kairiojo krašto gynėjų, svilinantis žolę „Liverpool“ klube, nepateko į planetos pirmenybes su Škotijos rinktine.

Škotai nukeliavo iki papildomo atrankos rato, bet jame namie 1:3 pralaimėjo karą išgyvenančiai Ukrainai, kuri vėliau 0:1 nusileido Velsui ir taip pat liko už borto.

Ketvirtį amžiaus be pasaulio čempionato jau skaičiuojantiems škotams dabar belieka viltis, kad jų rinktinė grįš į ryškiausią prožektorių šviesą 2026-aisiais, kai planetos pirmenybėse dalyvių skaičius nuo 32 išaugs iki 48.

Diogo Jota (Portugalija)

„Scanpix“ nuotr./Diogo Jota
„Scanpix“ nuotr./Diogo Jota

Portugalams taip pat teko žaisti papildomus atrankos mačus, o finale jų turėjo laukti Europos čempionai italai. Vis dėlto paslaugą portugalams padarė šiaurės makedonai, netikėtai eliminavę italus, o po to nusileidę Cristiano Ronaldo kompanijai 0:2.

Svarbų vaidmenį Portugalijos rinktinėje išsikovojęs buvo „Liverpool“ puolėjas Diogo Jota, tačiau jo svajones sudaužė trauma.

Anglijos „Premier“ lygos rungtynėse, kuriose „Liverpool“ 1:0 įveikė čempioną „Manchester City“, D.Jota pačioje pabaigoje susižeidė blauzdą ir nespėjo pasveikti.

Pasaulio futbolo čempionatas Katare prasideda jau šį sekmadienį, lapkričio 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius