Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldus „Žalgirio“ startas Čempionų lygoje: pažymiai žaidėjams ir treneriui

Simbolinę Lietuvai dieną šalies čempionas Vilniaus „Žalgiris“ šventinių nuotaikų nesugadino. Vladimiro Čeburino auklėtiniai antradienį 3:1 pranoko Šiaurės Airijos stipriausią komandą „Linfield“ ir skambiu akordu pradėjo UEFA Čempionų lygos kampaniją. Prestižiškiausio žemyno turnyro pirmąjį atrankos etapą sostinės komanda yra įveikusi vos kartą – 1999-aisiais. Jei po savaitės viskas susiklostys sėkmingai, šiemet bus antrasis. 15min vertina antradienio vakarą LFF stadione rungtyniavusius žalgiriečius bei vyriausiąjį trenerį.
Vladimiras Čeburinos ir jo kariauna
Vladimiras Čeburinos ir jo kariauna / fkzalgiris.lt nuotr.

Edvinas Gertmonas – 6

Iš Šilalės kilęs vartininkas darbo pernelyg daug neturėjo, nes žalgiriečiai turėjo ryškią teritorinę persvarą ir beveik visas žaidimas vyko svečių aikštės pusėje. Pirmajame kėlinyje vartininkui teko darbuotis prieš saulę, bet su tais keliais pavojingesniais epizodais vartininkas susitvarkė. E.Gertmonas bandė gelbėti komandą ir 54-ąją minutę, kai airiai įmušė vienintelį savo įvartį. Vartininkas atmušė stipriai po rikošeto kryptį pakeitusį kamuolį, bet pirmas prie jo vis tiek suskubo Christy Manzinga.

Sauliaus Čirbos nuotr./Edvinas Gertmonas
Sauliaus Čirbos nuotr./Edvinas Gertmonas

Joelis Bopesu – 6

Nestandartinis ir kapotų judesių kairysis gynėjas iš Kongo DR pirmajame kėlinyje atrodė tarsi be vietos ir „Žalgiriui“ atakuojant ne kartą likdavo „už kamuolio“ arba nesulaukdavo perdavimų iš komandos draugų (dažniausiai Hugo Videmont'o), nors būdavo visiškai laisvas. Visgi galiausiai afrikietis įsibėgėjo – pirmo kėlinio pabaigoje uždirbo baudinį, pataikęs Stephenui Fallonui į ranką, o po pertraukos vėl ne kartą grasino varžovų vartams aštriais perdavimais į baudos aikštelę. Vienas tokių privalėjo baigtis įvarčiu, bet Jakubas Sylvestras, būdamas prie pat vartų, nepataikė į kamuolį.

fkzalgiris.lt nuotr./Joelis Bopesu
fkzalgiris.lt nuotr./Joelis Bopesu

Nemanja Ljubisavljevičius – 5

Nors darbo ir nebuvo labai daug, „Žalgirio“ sirgalių numylėtinis retsykiais klydo, kartais pamesdavo poziciją, o 54-ąją minutę rikošetas būtent nuo jo kojos kainavo praleistą įvartį. Visgi tame epizode daugiau kaltės tenka atraminėje zonoje pernelyg daug laisvės varžovams suteikusiems saugams.

fkzalgiris.lt nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius
fkzalgiris.lt nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius

Elhadji Pape Diawas – 6

Vidurio gynėjas iš Senegalo žaidė gana patikimai, bet vienas „užmigimas“ vos nekainavo įvarčio, kai 11-ąją minutę atsipalaidavęs Ch.Manzinga šovė į skersinį.

Elvio Žaldario nuotr./Pape Diaw
Elvio Žaldario nuotr./Pape Diaw

Saulius Mikoliūnas – 7

Komandos kapitonas, kaip įprasta, buvo aktyvus tiek savo dešiniajame krašte, tiek kartais ištrūkdamas iš įprastinės pozicijos. 41 minutę atsidūręs baudos aikštelėje turėjo puikią progą, bet paskutinę akimirką „Linfield“ gynėjai pakišo koją. Bendrai vertinant, solidus superveterano mačas.

Elvio Žaldario nuotr./Sauliu Mikoliūnas
Elvio Žaldario nuotr./Sauliu Mikoliūnas

Milenas Gamakovas – 5

Bulgaras gana solidžiai darbavosi atraminėje zonoje, bet dėl praleisto įvarčio labiausiai kaltas būtent jis. Saugas paleido S.Falloną ir šis, gavęs per daug laisvo ploto pavojingoje zonoje, atliko stiprų smūgį, kuris po rikošeto ir E.Gertmono desperatiškų pastangų vis tiek virto įvarčiu. 82-ąją minutę vietą aikštėje užleido Karoliui Uzėlai.

fkzalgiris.lt nuotr./Milenas Gamakovas
fkzalgiris.lt nuotr./Milenas Gamakovas

Tomislavas Kišas – 8

Tikrasis „Žalgirio“ lyderis. V.Čeburinas šį kroatą iš atakos smaigalio nuleido kiek žemiau į saugų grandį, tačiau aikštės viduryje T.Kišo talentas spindi ne ką mažiau. Meistriškumas ir kokybė jaučiasi kiekviename metre, o ypač matant aikštę ir skirstant perdavimus komandos draugams. Pirmo kėlinio pabaigoje realizavo baudinį ir, be jokios abejonės, buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių.

Elvio Žaldario nuotr./Tomislavas Kišas
Elvio Žaldario nuotr./Tomislavas Kišas

Ovidijus Verbickas – 6

Sudarė solidžią atraminių saugų porą su M.Gamakovu ir 19-ąją minutę turėjo labai gerą progą išvesti vilniečius į priekį, bet gavęs kamuolį pavojingoje zonoje, tinkamai nepataikė į kamuolį. 59-ąją minutę po karšto epizodo buvo bepradedąs ramstytis galvomis su Cameronu Palmeriu, tačiau jau po akimirkos buvo pakeistas ir užleido vietą Ogenyi Onaziui.

fkzalgiris.lt nuotr./Ovidijus Verbickas
fkzalgiris.lt nuotr./Ovidijus Verbickas

Hugo Videmont'as – 8

Ryškiausia vakaro žvaigždė. Su traumuotu riešu ir rankos įtvaru aikštėje pasirodęs prancūzas pagaliau Čempionų lygos mačą sužaidė ne tik su savo kompiuterine konsole. Sužaidė įspūdingai. Jau rungtynių pradžioje turėjo labai neblogą galimybę, kai atsilaisvinęs nuo varžovų atliko puikų reidą beveik nuo aikštės vidurio, bet paskutinę akimirką pagailėjo perdavimo T.Kišui. Kiek perlaikydavo kamuolį, bet viso mačo metu buvo bene aktyviausias žalgirietis. Pirmo kėlinio viduryje atliko labai gerą perdavimą Franciui Kyeremeh, bet mačo arbitras parvirtusiam Ganos atstovui dovanos baudinio pavidalu neįteikė. 38-ąją minutę sulaukė savo šanso ir nuostabiu baudos smūgiu išvedė „Žalgirį“ į priekį. Po šio epizodo prancūzo bučinio sulaukė net V.Čeburinas. H.Videmont'as – arogantiškiausias „Žalgirio“ futbolininkas, bet antradienio susitikime visą savo pasipūtimą jis nukreipė varydamas Šiaurės Airijos čempionus į neviltį. Geriausias rungtynių žaidėjas. Vienareikšmiškai.

Elvio Žaldario nuotr./Hugo Videmont'as
Elvio Žaldario nuotr./Hugo Videmont'as

Jakubas Sylvestras – 6

Tokios patirties puolėjas privalo realizuoti progas, kokią slovakui 52-ąją minutę ant lėkštutės pateikė J.Bopesu. Visgi dar po penkiolikos minučių tarė savo žodį, kai po kampinio smūgiavo galva ir kamuolys nuo virpsto atsimušė į vartininką ir trečią kartą įskriejo į „Linfield“ vartus. 82-ąją minutę vietą aikštėje užleido Josipui Tadičiui.

Sauliaus Čirbos nuotr./Jakubas Sylvestras
Sauliaus Čirbos nuotr./Jakubas Sylvestras

Francis Kyeremeh – 6

16-ąją minutę po kampinio pavojingai smūgiavo galva. Visas rungtynes buvo gana aktyvus. Nors įvarčių situacijose svarbaus vaidmens neatliko, mačas Ganos atstovui nebuvo prastas. Saugo energija veržėsi per kraštus tiek puolant, tiek ginantis ir tai V.Čeburino komandai suteikė nemažai laisvės.

 Sauliaus Čirbo nuotr./Francis Kyeremeh
Sauliaus Čirbo nuotr./Francis Kyeremeh

Ogenyi Onazi – 7

Aikštėje pasirodė 59-ąją minutę, pakeitęs O.Verbicką. Šis V.Čeburino sprendimas buvo kiek netikėtas, kadangi A lygos pirmenybėse Nigerijos atstovas beveik visuomet žaidžia starto sudėtyje. Visgi ir to pusvalandžio O.Onazi užteko, kad parodytų, jog yra vienas talentingiausių „Žalgirio“ žaidėjų. 72-ąją minutę meistriškai atsilaisvinęs nuo priešininkų atliko nuostabų perdavimą T.Kišui, bet „Linfield“ stebuklingai išgelbėjo vartininkas. O.Onazi perdavimo kokybė – aukščiausios prabos, bet įsismaginęs saugas „paslėptais“ pasais pasukus galvą mačo pabaigoje piktnaudžiavo pernelyg dažnai.

Elvio Žaldario nuotr./Ogenyi Onazi
Elvio Žaldario nuotr./Ogenyi Onazi

Karolis Uzela – be įvertinimo

Aikštėje pasirodė 82-ąją minutę.

Josipas Tadičius – be įvertinimo

Aikštėje pasirodė 82-ąją minutę.

Marko Karamarko – be įvertinimo

Aikštėje pasirodė 82-ąją minutę.

Vladimiras Čeburinas – 8

Ramiai už nugaros sunertos trenerio rankos buvo tapusi čempioniškos Marijampolės „Sūduvos“ klasika. Dabar tokį patį V.Čeburiną pamatėme ir stovint prie šoninės linijos Vilniuje. Tai buvo tipiškas Čempionų lygos atrankos mačas pagal šio trenerio scenarijų. „Žalgiris“ tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose, įmušė tris įvarčius (žinoma, visus po standartinių situacijų) ir neleido varžovams žaisti. Broko perduodant kamuolį buvo nemažai, bet šeimininkai buvo visa galva geresnė komanda.

Elvio Žaldario nuotr./Hugo Videmont'as ir Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario nuotr./Hugo Videmont'as ir Vladimiras Čeburinas

Jei viskas susiklostys sėkmingai ir sostinės komanda nepralaimės didesne nei dviejų įvarčių persvara Belfaste, galima sakyti, kad „Žalgiris“ visą didžiausią darbą jau nuveikė pirmajame mače. Tai yra ta ramybė, dėl kurios prieš šį sezoną Vilma Venslovaitienė skambino į Kazachstaną ir samdė šį specialistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito