Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Šalies futbolas ir antidopingo agentūra pasirašė sutartį: „Pirmieji Lietuvoje“

Pirmadienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) dar labiau praplėtė savo partnerių ratą – oficialiai pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos antidopingo agentūra, rašoma LFF pranešime.

Sutartį savo parašais įtvirtino LFF prezidentas Edgaras Stankevičius bei Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Rūta Banytė.

Tokiu būdu Lietuvos futbolo federacija tapo pirma sporto federacija Lietuvoje, kuri pasirašė oficialią sutartį su agentūra ir teisiniu būdu įteisino savo bendradarbiavimą.

Bendradarbiavimo klausimai liečia ne tik antidopingą bei švietimą, tačiau ir galimas manipuliacijas sporto rungtynėmis, kam Lietuvos futbolo federacija skiria ypatingą dėmesį.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./LFF prezidentas Edgaras Stankevičius bei Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Rūta Banytė
Elvio Žaldario/LFF nuotr./LFF prezidentas Edgaras Stankevičius bei Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Rūta Banytė

„Esame pirmoji Lietuvoje sporto federacija, kuri pasirašo oficialią sutartį su antidopingo agentūra, nors tas bendradarbiavimas jau tikrai yra pradėtas ir seniau – dar prieš sezoną turėjome seminarą apie antidopingą, žaidėjai turėjo prevencinius kursus, o kita aktuali tema – galimai sutartų rungtynių tematika.

Antidopingo agentūra tikrai turi didelius resursus, skiria tam vis didesnį dėmesį, tad tas bendradarbiavimas yra neišvengiamas. Tai yra ir keitimasis patirtimi, scenarijais dėl galimai sutartų rungtynių. Kiekvienas toks partneris greta mūsų yra pastiprinantis kovą su tuo mūsų piktybiniu vėžiu“, – apie naują partnerį kalbėjo E. Stankevičius.

Su juo sutiko ir antidopingo agentūros vadovė R. Banytė.

„Lietuvos antidopingo agentūra labai džiaugiasi pasirašydama šią sutartį su pirmąja sporto federacija Lietuvoje ir tai bus ne tik teisinis dokumentas, kuriuo įteisintas bendradarbiavimas, bet ir moralinė paskata švaraus sporto principų skatinimui – tiek dėl dopingo, tiek dėl manipuliacijų sporto varžybomis.

Jau turime tradiciją ir patirtį būtent švietimo, testavimo srityse, o kalbant apie manipuliaciją sporto varžybomis, suteiksime visą reikalingą pagalbą tiek, kiek to reikės federacijai, o federacija padės mums.

Jei dopingo taisyklės yra labiau reglamentuotos, tai manipuliacijos sporto varžybomis – ne, tad anksčiau tai buvo daroma federacijų gera valia ir noru, tad tokia sutartis, kurioje bendradarbiavimas įteisinamas oficialiai, yra svarbus žingsnis“, – mintimis po sutarties pasirašymo dalinosi R. Banytė.

E. Stankevičiaus teigimu, oficialiai įtvirtintas bendradarbiavimas išeis į naudą visoms suinteresuotoms pusėms ir dar labiau prisidės prie kovos su galimai sutartų rungtynių problema.

„Kai atsirado Lietuvos antidopingo agentūra, kai ji pradėjo skirti vis didesnį dėmesį sutartų rungtynių klausimui, natūralu, kad tas bendradarbiavimas tapo dar glaudesnis.

Įvyko dar daugiau susitikimų, turėjome ne vieną pokalbį ir iš agentūros pusės gavome gerų idėjų, ką būtų galima pagerinti mūsų kasdienėje veikloje kovojant su šia piktžole, lygiai taip pat ir iš mūsų pusės yra didelis noras keistis informacija, reaguoti į tas manipuliacijas sporte.

Manau, kad ir kitos sporto federacijos paseks mūsų pavyzdžiu, manau, kad tos problematikos yra ir kituose sportuose, ne tik futbole, tai manau, kad tai yra neišvengiama ir tokios sutartys taps vis dažnesniu reiškiniu“, – sakė E. Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius