Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiris“ užbaigė darbą prieš suomius ir sužinojo varžovą kitame etape

Vilniaus „Žalgiris“ užtikrintai užbaigė praėjusią savaitę Suomijoje pradėtą darbą. Vladimiro Čeburino treniruojami Lietuvos vicečempionai namuose 1:0 įveikė Vasos VPS komandą ir tvirtai žengė į kitą UEFA Konferencijų lygos etapą.

Pirmąjį susitikimą prieš savaitę Suomijoje žalgiriečiai laimėjo 2:1, tad dviejų mačų akistatą laimėjo bendru rezultatu 3:1.

Vienintelį įvartį „Žalgiriui“ pelnė Adama Fofana – jis per pridėtą pirmo kėlinio laiką nukreipė kamuolį į vartus galva po Joriso Moutachy perdavimo.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo ir daugiau nuostabių progų, bet dar vieno įvarčio pelnyti nesugebėjo.

Liviu Antalio ir Younno Zahary smūgiuoti kamuoliai „pabučiavo“ skersinį, savo progas turėjo ir saugų trejetas Ovidijus Verbickas, Giedrius Matulevičius ir Paulius Golubickas, bet minimaliu skirtumu laimėję žalgiriečiai pernelyg nesikrimto – dominavę „TOPsport A lygos“ lyderiai užtikrintai peržengė pirmąjį slenkstį Konferencijų lygoje.

Antrame atrankos etape „Žalgirio“ lauks akistata su „Paphos“ klubu iš Kipro. Šis ketvirtadienį buvo eliminuotas iš UEFA Europos lygos atrankos, kai antrą kartą pralaimėjo prie Boraso „Elfsborg“ iš Švedijos ir bendroje dvejų rungtynių akistatoje oponentams nusileido 2:8.

Penktąją vietą praėjusiame Kipro čempionate užėmusi Pafoso ekipa bilietą į Europą nusikaldino pirmą kartą iškovodama šalies taurę.

Norėdamas po metų pertraukos sugrįžti į Konferencijų lygos grupių etapą, „Žalgiris“ privalo įveikti keturis atrankos barjerus.

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius.

Rungtynių eiga

„Žalgiris“ – VPS 1:0

90+4 min. Teisėjas skelbia rungtynių pabaigą ir žalgiriečių pergalę.

90 min. Arminas Hodžičius žengia į aikštę vietoje G.Matulevičiaus.

86 min. Dar vienas keitimas – Nikola Petkovičius vietoje L.Antalio.

85 min. VPS skersinis vėl dreba – šįkart po Y.Zahary mėginimo pasižymėti.

82 min. Dar viena nuostabi proga – P.Golubickas nesugebėjo „uždaryti“ aštraus perdavimo iš krašto.

81 min. L.Antalis griebiasi už galvos – vartininką permetusio žalgiriečio paleistas kamuolys krenta ant skersinio ir nusileidžia prie pat vartų linijos, bet įvarčiu taip ir nevirsta.

72 min. Pirmas vilniečių keitimas – V.Čeburinas į kovą meta Jake'ą Larssoną, keičiantį įvarčio autorių A.Fofaną.

62 min. G.Matulevičius techniškai persimeta kamuolį virš varžovo ir kelia visą LFF stadioną ant kojų, bet stiprus jo smūgis iš 10 metrų įvarčiu nevirsta – kamuolį skrieja į apsauginį tinklą už vartų.

58 min. Koks gaisras prie VPS vartų! J.Bopesu pavojingai pakeltą kamuolį numuša varžovų vartininkas, bet jis krenta O.Verbickui po kojomis, o lietuvis atlieka net du smūgius į vartus. Vis dėlto suomiai kamuolio į savo vartus neįsileidžia ir išlaiko viltį.

52 min. Suomiai apeliuoja dėl baudinio už žaidimą ranką, bet teisėjas aiškiai parodo – J.Kendyšo galūnę kamuolys lietė nepažeidžiant futbolo taisyklių.

46 min. Startavo antrasis kėlinys.

45+4 min. ĮVARTIS! „Žalgiris“ veržiasi į priekį! Jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką A.Fofana technišku smūgiu galva „uždaro“ J.Moutachy perdavimą iš krašto ir veda vilniečius į priekį – 1:0. Dvejų rungtynių akistatoje žaliai-balti pirmauja jau 3:1.

39 min. Teemu Hytonenas aplenkė J.Kendyšą ir atliko smūgį, bet jį sugavo A.Tordai. Tik 39 proc. laiko kamuolį kontroliuojantys suomiai kol kas daugiausiai grėsmės žalgiriečiams kelia tik po jų pačių klaidų ir greitais išpuoliais.

15 min. Y.Karashima klysta aikštės viduryje, o tuo vos nepasinaudojo varžovų puolėjas Gleofilo Vlijteras, nubėgęs iki „Žalgirio“ vartų su kamuoliu ir patikrinęs A.Tordai budrumą smūgiu.

9 min. Pirmas rungtynių smūgis į vartus – galva iš sudėtingos situacijos pabandė A.Fofana.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

„Žalgirio“ startinė sudėtis: Arpadas Tordai, Joelis Bopesu, Jurijus Kendyšas, Younnas Zahary, Jorisas Moutachy, Ovidijus Verbickas, Yukiyoshi Karashima, Paulius Golubickas, Giedrius Matulevičius, Liviu Antalis, Adama Fofana.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito