Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14 /2016 06 15

Sensacija: „Euro 2016“ debiutantė Islandija išplėšė lygiąsias su Portugalija – 1:1

„Euro 2016“ pirmasis grupės varžybų ratas baigėsi didžiausia čempionato sensacija. Islandijos rinktinė, pirma praleidusi įvartį, sugebėjo išplėšti lygiąsias su Portugalija – 1:1. O pabaigoje net galėjo laimėti.
Birkiras Bjarnasonas triumfuoja po įvarčio
Birkiras Bjarnasonas triumfuoja po įvarčio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą

Šis rezultatas reiškia, kad po pirmojo rato F grupės lyderiais netikėtai tapo Vengrijos futbolininkai, ankstesnėse antradienio rungtynėse 2:0 įveikę Austriją.

Gylfi Sigurdssonas jau 4-ąją mačo minutę portugalams parodė, kad Islandija į „Euro 2016“ atvyko ne žiūrėti į superžvaigždes, o kautis dėl pergalių. Puikus „Swansea City“ saugo reidas į portugalų baudos aikštelę baigėsi galingu šūviu, tačiau Rui Patricio buvo savo vietoje.

Gylfi Sugurdssono šūvis

Portugalai greitai perėmė iniciatyvą ir bandė spausti varžovus, rengti kuo greitesnes atakas, atlikti daug perdavimų, tačiau juos trikdė islandų žaidimas. Fiziškai tvirti islandai dažnai stabdė portugalus jėga, smulkiomis pražangomis, taip išmušdami juos iš vėžių.

Vis dėlto favoritai turėjo nemažai progų, o geriausią iš jų sukūrė Cristiano Ronaldo, kurio skersuotas perdavimas į baudos aikštelę baigėsi Nani smūgiu galva iš kelių metrų. Vis dėlto islandams pasisekė, nes kamuolys pataikė į ne visada šiose rungtynėse užtikrintai žaidusio vartininko Hanneso Halldorssono koją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Islandija: šiemet prasiveržęs Europos futbolo ugnikalnis

Įvartį Nani galiausiai įmušė sužaidus pusvalandį. Islandai gana lengvai leido varžovams prasiveržti dešiniuoju kraštu, kur puikų Andre Gomeso perdavimą pažeme skersai vartų uždarė Nani.

Nani įvartis

Po įvarčio iki pertraukos portugalai tokių gerų progų nebeturėjo, o antrojo kėlinio pradžioje rezultatas buvo išlygintas. Nervingumu ir nesportiniu elgesiu pasižymėjęs gynėjas Pepe suklydo keisdamasis ginamaisiais su komandos draugu ir leido Birkirui Bjarnasonui netrukdomam įmušti įvartį.

Birkiro Bjarnasono įvartis

Kaip ir galima tikėtis, po įvarčio islandai atsitraukė gintis, kamuolio kontrolė, žaidimo valdymas buvo portugalų rankose. Islandams šypsojosi ir sėkmė, kai C.Ronaldo apylaisvis iš 5 metrų galva pataikė tiesiai į vartininką, tačiau futbolą žaidė ir islandai.

Prieš pat mačo pabaigą Alfredas Finnbogasonas baudos aikštelėje po varžovų klaidos turėjo idealią progą įmušti, tačiau R.Patricio atmušė galingą smūgį. Portugalai rungtynes baigė atlikę net 25 smūgius link vartų, į vartų plotą pataikę 10 sykių. Portugalai atliko net 616 perdavimų, islandai – 223.

Antrasis kėlinys: Portugalija – Islandija 1:1 (1:0)

90+5 min. C.Ronaldo baudos smūgį ranka sustabdė sienelėje stovėjęs A.Finnbogasonas. Skirtas antras smūgis, jau iš arčiau, maždaug 24 metrų. C.Ronaldo įvarčio įmušti nesugebėjo.

89 min. Portugalų spaudimas augo, jie kėlė kampinį po kampinio, tačiau islandai gynėsi, jau nelabai galvodami apie atakas.

86 min. Čia tai bent! Islandų puiki proga išplėšti pergalę. A.Finnbogasonas smūgiavo galingai, tačiau R.Patricio sugebėjo sureaguoti ir atremti.

85 min. Neįtikėtina! Iš maždaug penkių metrų galva smūgiavęs C.Ronaldo pataikė tiesiai į vartininką.

81 min. Puolėjas A.Finnbogasonas žengė į aikštę vietoj kito puolėjo, K.Sigthorssono.

78 min. SMŪGIS! Tik aikštėje pasirodęs R.Quaresma surengė gerą reidą dešinėje, kur jo smūgis rikošetu atsitrenkė į islandą, o tada jį dar teko atmušti vartininkui.

76 min. J.Mario pakeitė R.Quaresma.

74 min. Pavojingas islandų epizodas po labai tolimo kamuolio numetimo iš užribio. Portugalai išmušė kamuolį kone nuo vartų linijos.

71 min. Aikštėje – vienas jauniausių čempionato žaidėjų, Renato Sanchezas. Jis pakeitė J.Moutinho.

69 min. Aistros kaito. Aikštės viduryje pargriautas Pepe grubiai stabdė prieš jį prasižengusį islandą. Žaidėjai buvo netoli muštynių, tačiau teisėjas situaciją suvaldė.

Pepe nesportiškas elgesys

65 min. Savo jėgomis patikėję islandai toliau kėlė pavojų. B.Bjarnasonas gražiu perdavimu ieškojo komandos draugo baudos aikštelėje, tačiau R.Patricio prie kamuolio prišoko pirmasis.

60 min. Galingas A.Gomeso smūgis į apatinį vartų kampą atmuštas vartininko. Įžaistas kampinis baigėsi dar vienu smūgiu, tačiau jau 15-ąjį portugalų bandymą ir vėl sulaikė vartų sargas.

55 min. Pirmoji mačo geltona kortelė parodyta įvarčio autoriui B.Bjarnasonui.

51 min. ĮVARTIS! Baisi Pepe klaida gynyboje perdavimo iš krašto metu leido Birkirui Bjarnasonui lengvai nukreipti kamuolį į R.Patricio vartus.

Birkiras Bjarnasonas išlygino rezultatą

Pirmasis kėlinys: Portugalija – Islandija 1:0

38 min. Islandams pavyko kurį laiką pažaisti prie portugalų vartų, kelti pirmieji du kampiniai, tačiau be didesnio pavojaus.

31 min. ĮVARTIS! Puiki portugalų ataka dešiniuoju kraštu baigėsi A.Gomeso žemu perdavimu skersai vartų ir Nani įvarčiu. Puolėjas įmušė būdamas gana laisvas.

Nani įvartis

26 min. PROGA! Islandijos gynyba padarė neatleistiną klaidą, o į baudos aikštelę įskriejęs C.Ronaldo nesugebėjo pataikyti į besileidžiantį kamuolį.

21 min. PROGA! Islandams Fortūna nusišypsojo itin plačiai. C.Ronaldo pakėlė aukštą kamuolį į baudos aikštelę, kur Nani iš maždaug 5 metrų smūgiavo galvą tiesiai į vartininko koją.

Auksinė Nani proga

18 min. Pirmasis portugalų geras smūgis į vartų plotą. Krašto gynėjas Vieirinha smūgiavo per vartų vidurį, tad islandų vartininkui tai didelių problemų nesukėlė.

10 min. Aktyvus ir gražus islandų žaidimas išmušė Portugalijos futbolininkus iš vėžių. Kol kas Islandijos rinktinė turi rimtą pranašumą prieš tituluotą varžovę.

6 min. Pavojingas portugalų epizodas įžaidus kampinį baigėsi bandymu smūgiuoti galva.

3 min. PROGA! Puiki Islandijos rinktinės ataka baigėsi G.Sigurdssono reidu ir galingu smūgiu į R.Patricio.

Gylfi Sigurdssonas neišnaudojo galimybės

2 min. Aktyvi Portugalijos rinktinės pradžia. Favoritai pora kartų žaibiškomis atakomis atsidūrė varžovų baudos aikštelėje, tačiau abukart kamuolys atsidūrė vartininko rankose.

Startinės sudėtys:

Portugalija: R.Patricio; Vieirinha, R.Carvalho, Pepe, R.Guerrreiro; A.Gomesas, Danilo, J.Mario, J.Moutinho; C.Ronaldo, Nani.

Islandija: H.Halldorssonas; A.Skulasonas, K.Arnasonas, R.Sigurdssonas, B.Savarssonas; B.Bjarnasonas, G.Sigurdssonas, A.Gunnarssonas, J.Gudmundsonas; J.D.Bodvarssonas, K.Sigthorssonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas