Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sertifikuotos Lietuvos futbolo akademijos

Spalio 17 dieną Kaune įvyko sertifikavimo procese dalyvaujančių Lietuvos futbolo ugdymo įstaigų susitikimas, kuriame buvo aptarti projekto rezultatai bei ateities planai.
Akademijų sertifikavimas
Akademijų sertifikavimas / LFF nuotr.

Atviros diskusijos metu Lietuvos futbolo federacijos vadovai bei sertifikavimo projekto ekspertai akademijoms pristatė antrojo sezono rezultatus, buvo aptarti vertinimo kriterijai, pateiktos išvados.

Lyginant su praėjusiu sezonu, šiemet nė viena organizacija nepasiekė keturių žvaigždučių lygmens – aukščiausias pasiekimas yra trys žvaigždutės.

„Kadangi sertifikavimo projektas tarp mūsų akademijų vykdomas jau ne pirmus metus, su laiku tam tikri vertinimo kriterijai ir pats vertinimas yra griežtinami,kad akademijos jaustų dar didesnio augimo poreikį. Lietuvos futbolo federacija tikėjosi sulaukti geresnių vertinimo rezultatų, tikėjome, kad praėjusiame sezone akademijos, kurioms buvo suteiktos 4 žvaigždės jas išlaikys, kas turėjo 3 žvaigždes – augs.

Susitikimo metu su akademijomis aptarėme proceso eigą ir tai, ką dar galima gerinti bei efektyvinti kriterijų lygmenyje.

Po pateiktų ekspertų vertinimo kiekviena dalyvaujanti akademija turėjo atskirą laiką pasisakyti ir vyko balsavimas dėl rezultatų patvirtinimo. Daugumai akademijų patvirtinus ir sutikus su vertinimais turime naują sertifikuotų akademijų kokybės lentelę.

Turėjome tikrai produktyvią diskusiją ir tikime, kad šie žingsniai padės mums ateityje sertifikavimo procesą tobulinti dar labiau, o akademijos ir toliau aktyviai sieks tapti geresnėmis“, – kalbėjo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Tiesa, akademijos savo lygį galės dar pasigerinti įvykdant reikalingus pokyčius.

Artimiausiu metu startuos naujas sertifikavimo sezonas organizacijoms, kurios buvo gavusios vienos ir dviejų žvaigždučių įvertinimus, taip pat – naujos organizacijos.

Verta paminėti ir tai, kad organizacijos, kurios sertifikavosi 2023–2024 metų sezone ir siekė įvertinimo, bet jo negavo dėl tam tikrų kokybinių kriterijų, galės trūkumus taisyti ir dalyvauti ateinančiame sertifikavimo sezone.

LFF nuotr./Sertifikuotos akademijos
LFF nuotr./Sertifikuotos akademijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito