Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tuniso ašaros: Australija šventė 12 metų lauktą pergalę

2010-ųjų pasaulio čempionate Australijos rinktinė šventė pergalę prieš Serbiją, 2014 ir 2018 metais paliko planetos pirmenybes be teigiamų rezultatų, o Katare galiausiai nutraukė badą – 1:0 nukovė Tunisą.

Vienintelį įvartį „Socceroos“ pelnė dar pirmajame kėlinyje. Mitchellas Duke‘as surado Craigo Goodwino pasiųstą kamuolį, atliko nuostabų smūgį galva ir pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

M.Duke'as tapo pirmuoju futbolininku, žaidžiančiu antroje pagal pajėgumą lygoje, kuriam pavyko mušti įvartį šiame pasaulio čempionate. Australas rungtyniauja Okajamos „Fagiano“ klube.

Beje, po įvarčio puolėjas pasidžiaugė su savo sūnumi – abu jie rodė identišką gestą, imituodami J raidę. Futbolininko atžalos vardas – Jacksonas.

O Australijoje sirgaliai tikslų smūgį šventė tiesiog beprotiškai.

Per likusį mačo laiką abi ekipos turėjo nemažai progų, atliko daugybę smūgių, bet kamuolys tinkle taip ir nesuspurdėjo. Paskutinėmis minutėmis Tunisas organizavo varžovų vartų apgultį, bet tikslo nepasiekė.

Australai tik antrą kartą pasaulio čempionate išlaikė sausus vartus. Prieš tai be praleisto įvarčio jie rungtynes baigė, kai 0:0 sužaidė su Čile 1974-aisiais.

Australijai tai buvo vos trečia pergalė per 18 žaistų rungtynių pasaulio čempionate (4 lygiosios, 11 pralaimėjimų). Jie šių metų planetos pirmenybes pradėjo pralaimėjimu 1:4 Prancūzijai.

Tunisiečiai pasaulio čempionate žaidžia jau šeštą kartą istorijoje, tačiau dar niekada nėra patekę į atkrintamąsias. Užduotis tampa itin sudėtinga ir dabar, mat tik tašką per dvejas rungtynes surinkęs Tunisas paskutiniajame grupių etapo mače žais prieš prancūzus.

Rungtynių eiga. Tunisas – Australija 0:1

Antras kėlinys.

90+6 min. Viskas. Australija triumfuoja.

90 min. Didina spaudimą Tunisas, bet kol kas be rezultato.

83 min. Tik pažiūrėkite, kaip Australijoje buvo švenčiamas įvartis.

78 min. Netoli vieno iš stadionų Katare kilo gaisras. Plačiau skaitykite ČIA.

74 min. Nuostabią progą vėjais paleido australai.

53 min. Po pertraukos grįžo kitokia Tuniso rinktinė. Australams tenka laikytis iš paskutiniųjų.

Pirmas kėlinys.

45+3 min. Dar vienas Tuniso šansas! Kaip taip nesiseka... Keliaujame į pertrauką.

41 min. Kokia proga! Tunisas galėjo lyginti rezultatą, tačiau Harry Souttaras blokavo itin pavojingą Mohamedo Dragerio smūgį.

35 min. Neabejojame, kad laukiate Argentinos ir Meksikos rungtynių šiandien. Kolega Marius Bagdonas, esantis Katare, serviruoja puikų tekstą apie tai, kokiomis nuotaikomis susitikimą pasitinka Pietų Amerikos čempionai. Jį rasite ČIA.

32 min. Hannibalas Mejbri sėdi ant suolo, tačiau jis metė kamuolį į ant vejos gulintį varžovą. Neskanu. Greitai 19-metis atsiprašė.

23 min. ĮVARTIS! Štai taip, ponios ir ponai! Mitchellas Duke'as nuostabiu ir itin sudėtingu smūgiu galva nukreipė kamuolį į tolimą vartų kampą! Australai priekyje.

20 min. Pirma rimtesnė proga sukurta prie Australijos vartų, tačiau tunisiečiai nesužaidė užtikrintai.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas