Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Šiauliai“ pasipildė Latvijos rinktinės puolėju

Pergalingai kontrolinių rungtynių ciklą praėjusį savaitgalį pradėjusi futbolo akademija „Šiauliai“ sulaukė dar vieno komandos papildymo – šeštuoju šio tarpsezonio naujoku tapo nacionalinės Latvijos rinktinės puolėjas Davis Ikauniekas.

Iš kaimyninės Latvijos kilęs Davis dalį savo profesionalaus futbolininko karjeros praleido Čekijoje, o į Šiaulius puolėjas atvyksta iš aukščiausioje šios šalies futbolo lygoje besivaržančios FK „Jablonec“ ekipos, su kuria 2018 metų sezone rungtyniavo UEFA Europos lygos turnyro grupių etape.

Į žaidimą atakoje orientuotas latvis savo karjerą pradėjo tuo metu dar gyvavusioje „Liepajas Metalurgs“ klubo sistemoje. Vėliau „Šiaulių“ komandos naujokas persikėlė į naujai įkurtą „Liepaja“ futbolo klubą, kuriame švietė turbūt ryškiausiomis spalvomis karjeroje. Futbolininkas 2015 metų sezone tapo Latvijos čempionu bei pelnęs 15 įvarčių ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus buvo pripažintas rezultatyviausiu aukščiausios šalies futbolo lygos futbolininku.

Po sėkmingo laiko Liepojoje, šeštojo komandos naujoko karjera pakrypo į Čekiją, kur 2 sezonus vilkėjo aukščiausiame šalies divizione rungtyniavusios Jyhlavos „Vysočina“ ekipos marškinėlius. Joje futbolininkas iš viso sužaidė 60 rungtynių, pelnė 19 įvarčių ir atliko 9 rez. perdavimus savo komandos draugams.

Vėliau žaidėjas atkreipė „Jablonec“ klubo dėmesį, su kuriuo latvis pasirašė 3 metus trukusią sutartį. Tiesa, naujajam šiauliečių ekipos nariui laikas Jablonece buvo gana banguotas – klubas pastarąjį nuomojo Čekijos „Fastav“, „Mlada Boleslav“ bei Latvijos „RFS“ ir „Liepaja“ ekipoms. Nepaisant to, paskutine karjeros stotele tapusioje Jabloneco miesto ekipoje žaidėjas iš viso sužaidė 51 rungtynes, pelnė 3 įvarčius ir atliko tiek pat rez. perdavimų.

Pirmuoju latviu FA „Šiauliai“ ekipos istorijoje tapęs Davis taip pat buvo kviečiamas į visas jaunimo grupių rinktines, o šiuo metu yra ir nacionalinės Latvijos vyrų rinktinės narys. Futbolininkas gimtąją šalį reprezentuojančius marškinėlius iš viso yra užsivilkęs 44 kartus ir penkiskart pasižymėjęs įvarčiu.

Negana to, 2018 metais žaidėjas buvo pripažintas ir geriausiu Latvijos futbolininku.

Šeštasis komandos naujokas artėjančiame sezone vilkės 10-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas