Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šiauliai“ paskutinių minučių dramoje palaužė „Sūduvą“

Per antrąsias Lietuvos futbolo „Optibet A lygos“ šeštadienio rungtynes „Šiauliai“ namie nugalėjo Marijampolės „Sūduvą֧“ 3:2 (1:1).
Gabrielius Micevičius ir Oleksijus Zbunis.
Gabrielius Micevičius ir Oleksijus Zbunis. / Vytauto Kuralavičiaus nuotr.

Neabejotinais dvikovos favoritais buvo trečiąją vietą lygoje užimantys šiauliečiai, tačiau jau 17 min. jie patyrė nokdauną. Po ukrainiečio Oleksijaus Zbunio pavojingo baudos smūgio šeimininkų vartininkas Lukas Paukštė atmušė kamuolį, bet pirmas prie jo suspėjo ir į tinklą pasiuntė „Sūduvos“ debiutantas kitas ukrainietis Artemas Kovbasa.

Maža to, po keleto minučių L.Paukštei vėl teko gelbėti savo komandą po trečio „Sūduvai“ atstovaujančio ukrainiečio – Maksymo Pyrohovo – smūgio.

36 min. marijampoliečiai vėl buvo arti įvarčio, kai L.Paukštei teko tvarkytis jau su Ibrahimo Olaosebikano pavojingu tolimu smūgiu.

Vis dėlto 38 min. „Šiauliams“ nusišypsojo sėkmė, kai nepavojingoje situacijoje „Sūduvos“ gynėjas Augustas Dubickas galva nukreipė kamuolį į savo vartus ir rezultatas tapo lygus – 1:1.

Po pertraukos žaidimas ėmė vykti kita kryptimi ir jau „Šiaulių“ ukrainietis Oleksijus Ščebetunas smūgiu galva pasiuntė kamuolį į skersinį. Dar keletą kartų šeimininkams pritrūko visai mažai, kad išsiveržtų į priekį po pavojingų Eligijaus Jankausko, Simono Urbio ir Deivido Šešplaukio smūgių, bet Fortūna vis buvo „Sūduvos“ pusėje.

Tik 85 min. marijampoliečiai surengė savo pirmą pavojingą išpuolį antrajame kėlinyje, bet Meinardui Mikulėnui pasiųsti kamuolio į vartus nepavyko. Vis dėlto po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas savo pasiekė 87 min. po dar vieno baudos smūgio, kurį atliko O.Zbunis. M.Mikulėnas iššoko vienas prieš vartininką ir smūgiu iš artimos distancijos pelnė įvartį.

Šį kartą įvartis „Šiauliams“ dideliu nokdaunu nevirto. Jau 90 min. E.Jankauskas fantastišku tolimu smūgiu rezultatą išlygino.

Lemtinga rungtynėse tapo 95 min., kai po rikošeto kamuolys baudos aikštelėje atiteko po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Gabrieliui Micevičiui ir šiaulietis išplėšė savo komandai pergalę.

Po šių rungtynių „Šiauliai“ (43 taškai) šalies čempionate lieka treti, o „Sūduva“ (18) – 8-a.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas