Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šiaulių“ nesėkmė: nerealizavo baudinio ir krito prieš „Žalgirį“

Vilniaus „Žalgiris“ galėjo lengviau atsikvėpti po finalinio Donato Rumšo švilpuko – šalies čempionai 1:0 nelengvai įveikė „Šiaulius“.
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / nuotr. fkzalgiris.lt/Elvio Žaldario

„Žalgiriui“ buvo nelengva užduotis atrasti spragų šeimininkų gynyboje, bet tai jiems pavyko padaryti 33 minutę. Nicolasas Gorobsovas pakėlė kampinį į baudos aikštelės centrą, o ten Ovidijus Verbickas laimėjo dvikovą „antrajame aukšte“ ir smeigė tikslų smūgį į vartų kampą.

Antrojo kėlinio pradžioje „žalgiriečiai“ prispaudė varžovus jų baudos aikštelėje, o čia sėkmingai žaidė Rimvydas Sadauskas. Gynėjas išgelbėjo komandą du kartus – neutralizuodamas Fabiano Ouregos bandymą pirmą kartą, o vėliau išmušdamas nuo vartų linijos to paties varžovo smūgiuotą kamuolį.

Mindaugo Čepo auklėtinių pastangos puolime atrodė didelės, bet dažnai – bevaisės. Visgi 72 minutę šeimininkai sulaukė puikios progos išlyginti rezultatą. Į aikštę po keitimo išėjęs Danielis Romanovskis išprovokavo Nemanjos Ljubisavlevičiaus neleistiną žaidimą ranka ir 11 m. baudos smūgį. Tačiau pats realizuoti progos stojęs saugas smūgiavo į virpstą.

Lietuvos čempionai iki susitikimo pabaigos išlaikė pranašumą ir šventė pergalę. Po jos „Žalgiris“ (23 tšk.) toliau lieka trečioje vietoje, o „Šiauliai“ (11 tšk.) rikiuojasi septinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas