Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiauliuose – stiprus smūgis „Hegelmann“ čempioniškoms ambicijoms

Lietuvos futbolo „TOPsport A lygoje“ per 29 turo antrąsias rungtynes įspūdingą pergalę iškovojo „Šiauliai“, namie įveikę Kauno raj. „Hegelmann“ 3:1 (3:0).
„Šiaulių“ vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas ir „Hegelmann“ vyriausiasis treneris Andrius Skerla
„Šiaulių“ vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas ir „Hegelmann“ vyriausiasis treneris Andrius Skerla / „Magic foto“ nuotr.

Šiauliečiai jau pirmajame kėlinyje pasiuntė svečius į gilų nokdauną. 28 ir 30 min. kamuolį į svečių vartus pasiuntė Davis Ikauniekas, o 42 min. rezultatą triuškinamu pavertė Danielis Romanovskis.

Pirmajame kėlinyje šeimininkai kamuolį valdė 59 proc. žaidimo laiko ir atliko 10 smūgių (4 – į vartų plotą). Tuo metu „Hegelmann“ neatliko nė vieno smūgio „Šiaulių“ vartų link.

Antrajame kėlinyje padėtis aikštėje pasikeitė iš esmės. Svečiai perėmė žaidimo kontrolę ir ėmė nuolat grasinti šeimininkų vartams. Vis dėlto pramušti vartininko Gusto Baliutavičiaus ilgai nepavyko, o po Michaelo Thuique smūgio šiauliečiams pagelbėjo virpstas.

79 min. „Hegelmann“ vis dėlto pasiekė savo. Kamuolį į šeimininkų vartus iš poros metrų pasiuntė tas pats M.Thuique.

Šiauliečiai po pertraukos taip pat turėjo keletą galimybių įmušti, bet tiek Donatas Kazlauskas, tiek Rolandas Baravykas idealiomis progomis kontratakų metu nepasinaudojo – abukart svečius išgelbėjo vartininkas Arijus Bražinskas.

„Šiauliams“ pergalė leido atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo Gargžduose „Bangai“ 1:4. Savo taškų kraitį iki 33 padidinę šiauliečiai „TOPsport A lygoje“ pakilo į 5 vietą.

55 taškus turintis „Hegelmann“ liko antras, tačiau 2 taškais kauniečius lenkiantis Vilniaus „Žalgiris“ yra sužaidęs 2 rungtynėmis mažiau.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas