Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Silpną šveicarų vietą įvardijęs F.Capello prognozuoja F.Chiesos šou: „Reikia daugiau įžūlumo“

Legendinis italų strategas Fabio Capello įžvelgia šveicarų silpnybę, kuria italai turėtų pasinaudoti, ir prognozuoja, kad tai bus kol kas gana blankų čempionato žaidžiančio Federico Chiesos rungtynės.

Italija ir Šveicarija susitiks pirmajame Europos futbolo čempionato aštuntfinalyje. Rungtynės vyks Berlyno olimpiniame stadione, kuriame italai laimėjo 2006 m. pasaulio čempionato finalą prieš prancūzus.

„Mačiau, kaip žaidžia Šveicarija, ir esu įsitikinęs, kad neįvertinti jų būtų didžiulė klaida“, – savo „Gazzetta dello Sport“ skiltyje rašo F.Capello.

„Jie turi viską, ko reikia, kad sukurtų mums problemų, pradedant nuo jų požiūrio ir nusiteikimo. Jie yra tvirta, efektyvi, kukli ir paprasta komanda, aikštėje daranti labai elementarius dalykus, kad pasiektų rezultatą“.

F.Capello ypač yra sužavėtas Granito Xhakos ir Remo Freulerio tandemu: „Tai, kaip jie žaidžia, yra visos Šveicarijos veidas. Nuolat aktyvūs ir visad pasirengę aukotis, jie padeda vienas kitam ir komandai“.

Jis pridūrė, kad Italijos rinktinei daugiau grėsmių kels „nenuspėjami“ puolėjai Danas Nodye ir Breelis Embolo, „gynybos lyderis“ Manuelis Akanji ir „visad susikaupęs bei milžinišką patirtį turintis“ vartų sargas Yannas Sommeris.

„Scanpix“ nuotr./Fabio Capello
„Scanpix“ nuotr./Fabio Capello

Išgyręs šveicarus F.Capello paminėjo, ko reiks italams, kad prasibrautų į ketvirtfinalį.

„Reikia tos Italijos, kuri gebėjo kurti progas 70 minučių prieš Albaniją. Kuri parodytų norą, kokį parodė po Luka Modričiaus įvarčio Leipcige“, – atsakė F.Capello.

Jis pridūrė, kad ypač daug tikisi iš F.Chiesos, kuris, pasak F.Capello, „nuo pirmų minučių turi demonstruoti visus geriausius savo įgūdžius – driblingą, greitį ir bebaimiškumą“.

„Jo įėjimas mače su Kroatija pakeitė žaidimą. Šį kartą jis turi taip pradėti. Kairysis Šveicarijos flangas yra pažeidžiamiausia vieta, ir F.Chiesa turi viską, kad savo žaidimu vienas prieš vieną pralaužtų Murato Yakino komandą.“

Tuo pačiu pridūrė, kad italams prireiks ir „komandinės dvasios“, nes „kai rinktinė vieninga, nėra varžovų, kuriuos būtų neįmanoma įveikti“.

F.Capello pripažino, kad Italija kartais atrodo „pernelyg susirūpinusi trenerio taktinių nurodymų vykdymu, todėl tampa neefektyvi“.

„Kartais atrodo, kad žaidėjai aikštėje per daug galvoja, nors pripažįstu, kad rinktinė yra pilna gerų idėjų. Tačiau reikia daugiau įžūlumo ir drąsos“.

„Kai tai nutinka, italus sunku sustabdyti. L.Modričius ir jo komandos draugai žino apie tai“, – užbaigė F.Capello.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius