Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skambi žinia futbolo padangėje: pasaulio čempionas treniruos Vokietijos klubą

Legendinis Ispanijos futbolininkas Xabi Alonso nuo kito sezono imsis darbo Menchengladbacho „Borussia“ klube, pranešė Vokietijos leidinys „Bild“.
Xabi Alonso
Xabi Alonso / „Scanpix“ nuotr.

Prieš ketverius metus futbolininko karjerą baigęs 39-erių ispanas pastaruosius dvejus metus dirbo San Sebastijano „Real Sociedad“ klubo dublerių komandos treneriu.

Vidurio saugu per ilgą karjerą žaidęs X.Alonso Menchengladbache pakeis Marco Rose, kuris nuo kito sezono treniruos kitą „Borussia“ iš Dortmundo.

„Bild“ praneša, kad iki sutarties užtvirtinimo trūksta tik vieno – X.Alonso parašo. Ispanas ant savo stalo turėjo ir „Real Sociedad“ pasiūlymą, tačiau galiausiai jį sugundė darbas viename stipriausių Vokietijos klubų.

X.Alonso į Vokietiją sugrįš po ketverių metų – 2014–2017 m. jis vilkėjo Miuncheno „Bayern“ aprangą ir būtent šiame klube baigė futbolininko karjerą.

„Scanpix“ nuotr./Xabi Alonso
„Scanpix“ nuotr./Xabi Alonso

Su šiuo klubu jis triskart laimėjo Bundeslygą, o prieš tai po penkerius metus vilkėjo „Liverpool“ ir Madrido „Real“ marškinėlius.

X.Alonso per karjerą dukart laimėjo UEFA Čempionų lygą (2005 ir 2014 m.), kartą tapo Ispanijos čempionu.

Įspūdingų laimėjimų jis pasiekė su Ispanijos rinktine – 2010 m. tapo pasaulio, 2008 ir 2012 m. – Europos čempionu.

Dar 2003 metais, būdamas vos 22-ejų, jis buvo išrinktas geriausiu Ispanijos metų futbolininku. 2011 ir 2012 m. jis buvo renkamas į FIFA metų pasaulio vienuolikę.

Menchengladbacho „Borussia“ per pastarąjį dešimtmetį tapo viena svarbiausių jėgų Vokietijos futbole ir nuolat patenka į pirmąjį Bundeslygos dešimtuką, o dažnai – ir ketvertą, bet šį sezoną „Borussia“ Bundeslygoje stringa: su 36 taškais užima tik 10-ąją vietą ir jau 11 taškų atsilieka nuo ketverto, kuris pateks į kitų metų Čempionų lygą.

Būsimasis X.Alonso klubas šį sezoną jau pasitraukė ir iš Čempionų lygos, kai bendru rezultatu 0:4 pralaimėjo iš dviejų mačų susidėjusią aštuntfinalio akistatą prieš „Manchester City“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas