Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Afrikoje: Nigerijos rinktinė be maisto ir vandens oro uoste praleido 15 valandų

Afrikos futbolą supurtė skandalas: Nigerijos rinktinė turėjo antradienį žaisti Afrikos Tautų lygos atrankos mačą Libija, tačiau viskas pasisuko netikėta linkme.

Nigerija su Libija žaisti turėjo Bengazio mieste, tačiau pasak Nigerijos futbolo federacijos (NFF), atletus ten skraidinęs lėktuvas be jokių paaiškinimų nusileido mažame apleistame oro uoste, esančiame už 250 kilometrų.

Teigiama, kad Nigerijos žaidėjai oro uoste be maisto ir vandens praleido net 15 valandų ir pasak NFF, Libijos futbolo federacija (LFF) nepasirūpino svečių transportavimu į viešbutį, kuris yra per tris valandas nuo Bengazio.

„Darosi baugu. Vyrukai, galite pasiimti tašką, mes tiesiog norime sugrįžti į tėvynę“, – tviteryje rašė Nigerijos rinktinės futbolininkas Victoras Boniface'as.

„Esu labai nusivylęs tokiu nesąžiningu elgesiu su Nigerijos futbolininkais, – rašė Ahmedas Musa. – Taip pat esu nusivylęs Nigerijos futbolo federacija ir Libijos atstovais. Tai nėra sportiškumas ir norime, kad Afrikos futbolo konfederacija (CAF) įsikištų.“

Galiausiai Nigerijos delegacija atsisakė žaisti rungtynes ir NFF ėmėsi operacijos, kurios metu futbolininkai būtų gražinti į tėvynę. Taip ir įvyko.

LFF pateikė savo versiją ir pabrėžė, kad incidentas nebuvo tyčinis bei pridėjo, kad Nigerijos rinktinė ne tame oro uoste galėjo nusileisti dėl oro eismo procedūrų.

„Atmetame bet kokius kaltinimus dėl piktnaudžiavimo ar sabotažo. Tikimės, kad ši situacija bus išspręsta geranoriškai“, – rašė LFF.

Nėra aišku, ar Nigerijai bus užskaitytas techninis pralaimėjimas. Viską tirs CAF drausmės tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant