Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Ispanijoje: televizija vietoje rungtynių su lietuviais rodė kulinarinę laidą

Lietuvos futbolo rinktinė antradienio vakarą neturėjo vilčių prieš Ispanijos jaunimo (iki 21 metų) komandą, stojusią prieš lietuvius vietoje suaugusiųjų rinktinės, tačiau rezultatu 4:0 pasibaigusį susitikimą išvydo ne visi tą norėję padaryti ispanai.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / „Scanpix“/AP nuotr.

Madrido priemiestyje Leganese antradienio vakarą prieš Lietuvą turėjo žaisti Luiso Enrique treniruojama reprezentacinė Ispanijos komanda, besiruošianti Europos futbolo čempionatui, tačiau likus vos kelioms dienoms iki rungtynių ir sulaukus teigiamo Sergio Busquetso COVID-19 testo rezultato, į kovą prieš lietuvius buvo pasiųsta neseniai iš žemyno jaunimo pirmenybių grįžusi Luiso de la Fuente treniruojama jaunimo ekipa.

Nors ji su lietuviais aikštėje darė, ką panorėjusi, Ispanijoje to neišvydo daugelis futbolo aistruolių, mat teises į Ispanijos rinktinės mačų transliacijas turintis transliuotojas nusprendė rodyti susitikimą per ne taip plačiai prieinamą kanalą.

Ispanijos ir Lietuvos rungtynės pagal pirminį planą turėjo būti transliuojamos per valstybės finansuojamo transliuotojo RTVE visiems šalyje matomą „La 1“ kanalą, bet paaiškėjus, kad žais ne Ispanijos vyrų, o jaunimo rinktinė, mačas perkeltas į tematinį ir siauresnei auditorijai prieinamą „Teledeporte“ kanalą.

Vietoje futbolo, per „La 1“ kanalą ispanai antradienio vakarą galėjo stebėti kulinarinę laidą „MasterChef“.

Tai sukėlė nemenką skandalą Ispanijoje, o apie šią situaciją po rungtynių ypač aštriai pasisakė Ispanijos futbolo federacijos prezidentas Luisas Rubialesas.

„Tai pirmas kartas istorijoje, kai transliuotojas priėmė sprendimą nerodyti rungtynių per pirmą kanalą ir perkelti jas į kitą. Pagarbos mums dabar reikia labiau nei bet kada, o jei norite ją parodyti rinktinei ir futbolo federacijai, tai nėra pats geriausias būdas, – užsivedęs kalbėjo ispanas. – Tikiuosi, kad nacionalinė rinktinė ir visi ispanai sulauks daugiau pagarbos. Ypač tokiu svarbiu momentu, kai esame pažeisti ir mums praverstų bet koks pozityvas. Šie žaidėjai nusipelnė pagarbos, jos nusipelnė ir herbas, kurį jie dėvi ant marškinėlių. Žaidėjai atstovauja visai šaliai ir yra laimingi tą darydami.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas ir Luisas Rubialesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas ir Luisas Rubialesas

L.Rubialesas, kalbėdamas prieš spaudos konferencijoje dalyvavusius žiniasklaidos atstovus, pabrėžė, kad transliuotojas pasinaudojo proga priimti komercinį sprendimą.

„Man labai gaila dėl to, kas nutiko. Tai neteisingas ir labai sudėtingas sprendimas po daugelio mūsų bendradarbiavimo metų. Šiandien jie turėjo galimybę išreikšti mums paramą sunkiu momentu, bet vietoje to priėmė komercinį sprendimą“, – kalbėjo Ispanijos futbolo vadas.

L.Rubialesui po rungtynių dar daugiau nervų sukėlė ir faktas, kad Ispanijos rinktinėje užfiksuotas ir antrasis koronaviruso atvejis – liga nustatyta Diego Llorentei.

Pirmosios Europos čempionato rungtynės ispanų laukia jau po penkių dienų. Pirmadienį E grupės rungtynėse L.Enrique komanda testuos švedus, o vėliau dar žais prieš slovakus ir lenkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito