Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotai laukia Edgaro Jankausko

Šeštadienį Glazgo „Hampden Park“ stadione Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinė išmėgins jėgas su Škotijos ekipa. Lietuvių vizitas sulaukė ir Škotijos žiniasklaidos dėmesio. Interneto portalas scotsman.com rašo, kad dar prieš kelis metus šių komandų susitikimas turėjo principinės dvikovos atspalvių.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vladimiro Romanovo sukurtos futbolo piramidės pagrindas buvo Lietuvoje, Kauno FBK klube, o jos viršūnė – Škotijoje, su Edinburgo „Hearts“ emblema. Kelios dešimtys Lietuvos futbolininkų per „Kauno“ ekipą pateko į „Hearts“ klubą ir žaidė Škotijos futbolo pirmenybėse.

2006-2007 ir 2010-2011 m. vykusiose Lietuvos ir Škotijos rinktinių rungtynėse dalyvavo gausus būrys škotiško futbolo patirties turinčių lietuvių. Štai ir pastarosiose, 2011 m. rugsėjį įvykusiose rinktinių rungtynėse Lietuvos rinktinės startinėje sudėtyje žaidė Marius Žaliūkas, Deividas Česnauskis, Saulius Mikoliūnas ir Linas Pilibaitis, po keitimo aikštėje pasirodė Arvydas Novikovas ir Ričardas Beniušis, nuo atsarginių suolelio stebėjo Kęstutis Ivaškevičius. Tačiau kai 2013 m. V.Romanovo imperija subyrėjo, Lietuvos futbolininkų Škotijoje nebeliko.

Tačiau ir šį kartą Lietuvos rinktinėje bus bent keli Škotijos futbolo mėgėjams pažįstami veidai. Su rinktine mačui ruošiasi D.Česnauskis ir A.Novikovas, o komandai „Hampden Park“ stadione diriguos vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas.

Būtent šis 41 metų futbolo specialistas sulaukė daugiausiai Škotijos žiniasklaidos dėmesio. „Jis jau būdamas futbolininku pasižymėjo išskirtine aura. Edgaras buvo geriausias visų laikų Lietuvos futbolininkas, tad natūralu, kad baigęs karjerą jis tapo vyriausiuoju rinktinės treneriu“, – sakė buvęs E.Jankausko bendražygis Edinburgo „Hearts“ klube Robbie Neilsonas.

E.Jankauskas praėjusių metų gruodį Lietuvos rinktinėje pakeitė Igorį Pankratjevą ir kol kas įspūdingais laimėjimas pasigirti negali. Jo treniruojama rinktinė startavo pralaimėjimais Rumunijai (0:1) ir Rusijai (0:3), tačiau birželį draugiškose rungtynėse lygiosiomis 0:0 sužaidė su Lenkija. Pirmose atrankos į 2018 m. pasaulio čempionatą rungtynėse lietuviai lygiosiomis 2:2 sužaidė su Slovėnijos rinktine. Nors turėjo šansą iškovoti ir visus tris taškus.

Lietuvos rinktinė pirmavo po kapitono Fiodoro Černycho ir Vykinto Slivkos įvarčių, bet svečiai iš Slovėnijos rezultatą išlygino. Beje, antrą įvartį slovėnai įmušė baigiantis teisėjo pridėtam laikui. „Mes didvyriškai kovėmės ir parodėme, kad taip pat galime žaisti futbolą“, – po rungtynių su Slovėnija pareiškė E.Jankauskas.

2006 m. dabartinis Lietuvos rinktinės strategas „Hampden Park“ stadione su „Hearts“ ekipa iškovojo Škotijos futbolo taurę. Tačiau Škotijos rinktinė neabejotinai sieks pasirūpinti, kad šį kartą vizitas į „Hampden Park“ areną E.Jankauskui nebūtų toks įsimintinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas