Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Škotijos taurės finale – išskirtinė pagarba M.Žaliūkui ir dramatiškas „Hearts“ pralaimėjimas

Škotijos taurės finalas sekmadienio vakarą baigėsi įspūdinga drama ir Anapilin šiemet išėjusio Mariaus Žaliūko pagerbimu. Buvęs lietuvio klubas Edinburgo „Hearts“ pademonstravo charakterį ir panaikino dviejų įvarčių deficitą, tačiau baudinių serijoje kapituliavo.
Su Škotijos taure - Marius Žaliūkas
Su Škotijos taure - Marius Žaliūkas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Glazgo „Celtic“ po dviejų ankstyvų Ryano Christie ir Odsonne'o Edouardo įvarčių užtikrintai pirmavo, tačiau po pertraukos „širdys“ sugebėjo pakilti į lemiamą šturmą. 48-ąją minutę Liamas Boyce'as sušvelnino rezultatą, o 67-ąją Stephenas Kingsley pasiuntė komandas į pratęsimą.

Jo metu „Celtic“ vėl pirmavo po Leigh Griffithso taiklaus smūgio, bet Joshui Ginnelly dar kartą pavyko atstatyti pusiausvyrą.

Baudinių serijoje „Hearts“ išsiveržė į priekį, kai trečiojo smūgio nerealizavo R.Christie.

Visgi šiuo šansu Škotijos sostinė komanda nepasinaudojo. Ketvirtas ir penktas smūgiavę Stephenas Kingsley ir Craigas Wightonas įmušti nesugebėjo, o „Celtic“ spyriai buvo tikslūs.

Šiame mače „Hearts“ klubas atidavė pagarbą savo buvusiam kapitonui. Visų futbolininkų kelnaitės buvo pažymėtos 26-uoju numeriu – būtent tokiu numeriu Edinburge rungtyniavo M.Žaliūkas.

2012-aisiais metais „Hearts“ paskutinį kartą virš savo galvų buvo iškėlę Škotijos taurės trofėjų ir tos komandos kapitonas buvo būtent M.Žaliūkas.

Prieš šiemetinį finalą netrūko ir daugiau lietuviškų akcentų. Prieš rungtynes „Hearts“ sirgaliams vaizdo klipe priminė savo kapitoną, o rūbinėje paliko specialią vietą.

Tokią vietą M.Žaliūkui „Hearts“ buvo palikę ir per pirmąsias komandos rungtynes po lietuvio mirties.

Nuo klastingos ligos futbolininkas mirė spalio 31-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas