Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Slovakų triumfas Vilniuje: šėlsmas LFF rūbinėje ir svajos apie „Real“ ar „Barcelona“

Istorinį Vilniaus „Žalgirio“ žygį per Europą sustabdęs Bratislavos „Slovan“ klubas pats švenčia taip, kaip jau seniai nebuvo šventęs. Slovakijos spauda skaičiuoja rekordines premijas, o „Slovan“ treniruojantis Vladimiras Weissas atskleidžia ambicingas svajones.
„Slovan“ triumfas LFF stadiono rūbinėje
„Slovan“ triumfas LFF stadiono rūbinėje / „Slovan“ klubo nuotr.

„Paskutiniame mače Vilniuje „Slovan“ patvirtino favorito etiketę. „Slovan“ buvo geresnė komanda ir turėjo daugiau progų pasižymėti“, – rašo Pavolis Spalis iš „SportNet“.

„Slovakijos čempionai žengė tiesiai į Konferencijų lygos aštuntfinalį, už nugaros palikdami ir garsiausią vardą grupėje „Basel“, – priduria jis.

H grupėje „Basel“ ir „Slovan“ surinko po 11 taškų, tačiau slovakai aukštesnę vietą užėmė dėl geresnių rezultatų tarpusavio mačuose.

Po finalinio švilpuko ir pergalės 2:1 „Slovan“ šėlo LFF stadiono rūbinėje.

Kitas slovakų žurnalistas Erikas Farkašas iš Šport.sk suskaičiavo, kiek tiksliai Europoje jau užsidirbo „Slovan“ klubas – 6,36 mln. eurų.

„Slovakijos čempionams, šiemet surinkusiems rekordinį biudžetą (apie 10–15 mln. eurų), reikėjo sėkmės Europoje, kad investicijos atsipirktų, o klubas nesustotų ir toliau progresuotų“, – pabrėžė jis.

„Žiūrint finansiškai, išeiti iš grupės Konferencijų lygoje apsimoka labiau nei vien dalyvauti Europos lygoje, kuri laikoma labiau prestižine. Pavyzdžiui, Nikosijos „Omonia“ Europos lygos grupėje nesurinko nė taško ir finišavo su 3,89 mln. eurų premija“, – skaičiavo E.Farkašas.

Tuo metu Športky.sk akcentavo, kad Bratislavos klubui tai bus pirmas sykis po 53-ejų metų pertraukos, kai jis žais Europoje pavasarį.

„Paskutinį kartą taip nutiko 1969-aisiais, kai Europos taurių laimėtojų finale ekipa iš Bratislavos triumfavo 3:2 prieš „Barcelona“, – svarbiausią pergalę klubo istorijoje priminė Športky.sk.

„Pirmajame kėlinyje „Slovan“ įmušė du ir neleido šeimininkams susikurti nieko pavojingo. Tiesa, vos prasidėjus antrajam „Žalgiris“ įmušė ir užsikūrė. Buvo atkarpa, kai jie dominavo aikštėje, bet „Slovan“ sugebėjo atsilaikyti“, – vilniečius pagyrė Športky.sk.

„Barcelona“ vardas buvo paminėtas ir spaudos konferencijoje, kurioje įprastai santūrus „Slovan“ strategas V.Weissas šįkart buvo itin atviras.

„Džiaukimės, tokios pergalės pasitaiko ne kasdien“, – pabrėžė jis, kurio treniruojama Slovakijos rinktinė 2010-aisiais pasaulio čempionate buvo sukūrusi vieną didžiausių sensacijų – 3:2 nugalėjusi tuo metu planetos čempionės titulą gynusią Italiją ir užkirtusi jai kelią toliau.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vladimiras Weissas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vladimiras Weissas

„Tai dar vienas žingsnelis arčiau to, ką pažadėjau, – tęsė 58-erių V.Weissas. – Žadėjau, kad vieną dieną tokie milžinai, kaip Madrido „Real“ ar „Barcelona“, atvyks žaisti su „Slovan“ į Bratislavą.“

„Džiaugiuosi dėl visų, kurie mus palaiko, dėl visų mūsų klube. Turime idealias sąlygas ir labiausiai už tai noriu padėkoti mūsų savininkui“, – kelis sykius pabrėžė V.Weissas, dirbantis savo bičiulio slovakų verslininko Ivano Kmotriko valdomame klube.

„Nevadinčiau savęs herojumi, nors ir įmušiau abu įvarčius. Mes visi esame didvyriai, visa komanda“, – teigė dusyk LFF stadione pasižymėjęs bosnis Aleksandras Čavričius.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Slovan“ emocijos po rungtynių
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Slovan“ emocijos po rungtynių

„Antrasis kėlinys buvo labai nervingas. Žinojome, kad „Žalgiris“ po pertraukos mus puls. Mes atlaikėme įtampą ir patys galėjome įmušti trečią. Bijojau, kad rezultatas gali tapti 2:2, nes „Žalgiris“ žino, kaip žaisti futbolą. Tačiau svarbiausia, manau, buvo tai, kaip mes sužaidėme pirmąją rungtynių kėlinį“, – reziumavo A.Čavričius.

VIDEO: Sirgalių konfliktas LFF stadione

Apie tribūnose kilusį incidentą, kai į Vilnių atvykę „Slovan“ aistruoliai susirėmė su apsaugos darbuotojais, laužė LFF stadiono kėdes ir buvo „pavaišinti“ ašarinėmis dujomis, slovakų spauda neužsimena.

Neužkliuvo slovakams ir tai, kad pirmasis „Slovan“ įvartis galėjo būti pelnytas teisėjams neužfiksavus nuošalės (VAR technologija Konferencijų lygoje nėra naudojama).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas