Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprendimas priimtas: LFF įsivedė naująsias apsivalymo taisykles

Kaune trečiadienio popietę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) funkcionierių rankos kilo į viršų. Smarkaus politikų spaudimo sulaukusi futbolo bendruomenė nusprendė – nauji įstatai priimti. Arūno Pukelio, Žydrūno Buzo ir kitų su kriminaliniu pasauliu susijusių asmenų viešpatavimas LFF – baigtas.

„Norisi šiai futbolo bendruomenei palinkėti teisingų sprendimų, nuo kurių priklausys mūsų ateitis. Norėtųsi palinkėti seimūnams, kad jie užsiimtų savo reikalais. Jie mums davė iššūkį, užduotį susitvarkyti. Garantuoju, kad susitvarkysime, bet mes susitvarkę grįšime į Seimą, Vyriausybę ir prašysime to, ką jie pažadėjo – didesnio finansavimo futbolo klubams, akademijoms, bendruomenei“, – dar prieš balsavimą sakė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Generalinis sekretorius pridūrė, kad LFF yra „įdomi politikams“, bet „tai yra gerai“.

„Vis dėlto, kai yra peržengiamos ribos, tai atrodo neskaniai“, – gėlė vienas federacijos vadovų.

„Pakankamai sunkų etapą įveikėme tiek Vykdomajame komitete, tiek diskutuodami su jumis, – dėstė E.Stankevičius. – Nors, jei klausite manęs, pasakysiu, kad šiuo metu mes dar nesame visko išdiskutavę, diskusijų buvo per mažai su klubais, atstovais, žmonėmis, kurie kasdien susiduria su futbolu. Mus įspraudė į kampą, buvome toje situacijoje įkaitais. Taip, turime didelį FIFA ir UEFA palaikymą, už ką esu dėkingas. Jų vizitai padėjo suvaldyti norą prisidėti prie futbolo plėtotės Lietuvoje.“

Į Konferenciją atvyko 85 delegatai iš 100. Į Kaune esantį viešbutį nežengė nei Arūnas Pukelis, nei Žydrūnas Buzas. Tai žmonės, kurių patraukimas iš futbolo valdymo ir buvo pagrindinė politikų įsikišimo priežastis.

Priminsime, kad politikos atstovai su Mykolu Majausku priešakyje buvo parengę tiesioginio valdymo projektą, kurį grasino įvesti, jei LFF neapsivalys.

Balsuoti „už“ Konferencijos dalyvius skatino UEFA atstovas Denisas Bastari.

„Esu čia šiandien ir noriu pasakyti, kad dėl Lietuvos futbolo gerovės, klubų ir vaikų tikimės, kad LFF įstatai bus priimti. Raginame jus tą daryti. Jei to nebus, turėsite prisiimti pasekmes. Tai nebūtų pozityvu Lietuvos futbolo ateičiai“, – pabrėžė D.Bastari.

Vėliau kitas UEFA atstovas Lucas Nicola pristatė naujuosius įstatus. Jis neslėpė, kad dėl nepriekaištingos reputacijos sąvokos kilo daugybė diskusijų.

Suprasti akimirksniu: pagrindiniai naujųjų įstatų akcentai

  • Pagal naujuosius įstatus, LFF nariais taps ir klubai – aštuoni, užėmę aukščiausias vietas A lygoje, ir šeši – I lygoje. Taip pat dešimt regioninių federacijų bei aštuonios šakinės asociacijos, kurias LFF naujuosiuose įstatuose pavadino „futbolu suinteresuotais subjektais“.
  • Vykdomasis komitetas bus renkamas LFF konferencijoje ir jį sudarys 16 narių: aštuoni iš regioninių asociacijų, A lygos ir A lygos klubų, I lygos atstovai, LFF prezidentas, nepriklausoma moteris ir Lietuvos moterų futbolo asociacijos, Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos bei Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos atstovai.
  • LFF prezidentas, Vykdomojo komiteto nariai ir nepriklausomų LFF komitetų (rinkimų, revizorių, teisinių organų) pirmininkai, jų pavaduotojai ir nariai negalės „būti pripažinti kaltais dėl nusikalstamos veikos“.

„Vėliau nusprendėme prašyti išaiškinimo, ar tai atitinka Lietuvos įstatymus. Gavome patvirtinimą, kad šis reikalavimas juos atitinka“, – teigė D.Bastari.

Galiausiai nauji įstatai buvo priimti. „Už“ balsavo 83, susilaikė – 2.

Pagrindinius naujųjų įstatų momentus ir kampus 15min aprašė šįryt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas