Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stasys Baranauskas: mane žeidžia, kai dabartinis VMFD „Žalgiris“ lyginamas su sovietinių laikų Vilniaus „Žalgiriu“

Sąvoka „Vilniaus derbis“ po poros metų sugrįžta į A lygos čempionatą. Šeštadienį 8-ojo turo rungtynėse 17 val. „Sportimos“ manieže susikaus REO (5 tšk.) ir VMFD „Žalgirio“ (16 tšk.) komandos. Tai bus pirmoji šių ekipų akistata per neilgą jų istoriją.
Stasys Baranauskas
Stasys Baranauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Galima sakyti, kad REO treneris Stasys Baranauskas šį kartą stovės priešingoje barikadų pusėje, mat gražiausius savo futbolininko karjeros metus praleido būtent su „Žalgiriu“ rungtyniaudamas Sovietų Sąjungos čempionate. Tačiau pats treneris šio fakto visiškai nelinkęs sureikšminti.

- Ar rungtynės prieš „Žalgirį“ jums yra ypatingos? futbolas.lt paklausė S.Baranausko.

- Ne, o kodėl turėtų? Pradėkime nuo to, kad susitinka dvi naujos komandos, kurios tarpusavyje dar nėra žaidusios. „Žalgiris“ VMFD pavidalu gyvuoja ketvirtus metus, REO – šeštus. O apie sovietinį „Žalgirį“, kuriame žaidėme mes, net nėra ką kalbėti. Jei kas nors lygintų šias dvi komandas, aš įsižeisčiau. Lygis tuomet buvo aukštesnis...

- Ką akcentavote prieš būsimas šeštadienio rungtynes?

- Visų pirma, „Žalgirio“ komandoje yra stiprūs legionieriai. Calumas Elliotas Lietuvos mastu yra labai aukšto lygio žaidėjas ir galva žaidžia daug geriau, nei lietuviai puolėjai. Mario Grgurovičius turi savybių, kurios man nepatinka. Tomislavas Pekas pavojingas. Galbūt jo išvaizda apgaulinga, neatrodo, kad jis yra „aštrus“ žaidėjas, tačiau kiekvienose rungtynėse susikuria pavojingas situacijas. Gynėjas Luka Peričius visada gali įmušti galva. Išskirčiau ir Pavelą Komolovą. Labai patyręs treneris Damiras Petravičius. Jis dirbo su aukšto lygio specialistu Zlatko Kranjčaru, kuris yra treniravęs mane, kai žaidžiau Austrijoje.

- Tačiau „Šiauliai“ trečiadienį parodė, kad „Žalgiris“ yra sustabdomas.

- Su visais varžovais galima žaisti. Su Panevėžio „Ekranu“ mes kovėmės apylygiai, nedaug trūko iki lygiųjų. Aišku, mums reikės kantriai dirbti gynyboje, daug dėmesio skirti Mantui Kukliui, apie kurį „sukasi“ visas žaidimas. Būti ypač atidiems saugant T.Peką ir C.Elliotą, kuris gali nubausti gavęs net menkiausią progą. „Žalgiris“ yra labai pavojingas prie standartinių padėčių. Varžovai tikriausiai žais pirmu numeriu, bet ir mes sugebame įmušti.

- Stebint REO rungtynes, atrodo, kad komandai antruose kėliniuose kartais ima trūkti jėgų. Kodėl?

- Nevadinčiau to jėgų trūkumu. Tiesiog kai kurie epizodai palaužia komandą, ar kuriam laikui išmuša iš vėžių. Kai teisėjas skiria keistą 11 m baudinį, komanda pakrinka. Taip buvo Gargžduose. Vilniuje žaidžiant su Tauragės „Tauru“ už pražangą prieš R.Solominą nebuvo skirtas akivaizdus baudinys ir komanda vėl „pabyrėjo“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Rungtynių akimirka
Alfredo Pliadžio nuotr./Rungtynių akimirka

Mums dar trūksta patirties. Tik Tomas Ražanauskas ir Karolis Jasatis yra patyrę, kiti tik semiasi tos patirties. Kai kurie vaikinai dublerių rungtynėse atrodo solidžiai, bet pagrindinės komandos mačuose stokoja pasitikėjimo.

- Tikriausiai paskutinį kartą žaisite manieže, nes nuo kito mėnesio to daryti nebus galima. Kur žaisite namų rungtynes?

- Ką padarysi, teks eiti į lauką (juokiasi). Šis klausimas skirtas klubo vadovybei. Ji dar sprendžia, kur žaisime namų rungtynes.

  • 8 turo tvarkaraštis:

„Atlantas“ – „Ekranas“
Šeštadienis, 13.00 Gargždai

„Kruoja“ – „Sūduva“
Šeštadienis, 15.00 Panevėžio FA stadionas

REO – „Žalgiris“
Šeštadienis, 17.00 Vilniaus „Sportimos“ maniežas

„Dainava“ – „Šiauliai“
Sekmadienis, 16.00 Alytaus stadionas

„Banga“ – „Tauras“
Sekmadienis, 18.00 Gargždai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas