Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stebuklai „Premier“ lygoje – komanda 3 kartus iš eilės įmušė per 40 sek.

Anglijos futbolo čempionate rungtyniaujanti „Brentford“ komanda pasiekė unikalų rezultatą – per trejas iš eilės „Premier“ lygos rungtynes pelnė įvartį per pirmąsias 40 sekundžių.
Bryanas Mbeumo
Bryanas Mbeumo / AFP nuotr.

Jei ketinate apsilankyti „Brentford“ rungtynėse, geriau nevėluokite – yra didelė tikimybė, kad komanda įmuš įvartį jau pirmą rungtynių minutę.

Rugsėjo 14 d. Brentfordo komandos žaidėjas Yoannas Wissa pasiuntė kamuolį į „Manchester City“ vartus 22 sekundę, rugsėjo 21 d. po Bryano Mbeumo smūgio kamuolys „Tottenham“ vartų tinkle suspurdėjo 23 sek., o rugsėjo 28 d. „West Ham“ žaidimo įrankį po to paties B.Mbeumo spyrio iš vartų traukė 37 sek.

Pirmieji du įvarčiai buvo pelnyti, kai „Brentford“ pradėjo žaidimą iš aikštės centro ir sugrąžino kamuolį savo vartininkui. Po šio tolimo perdavimo komandos draugams pavyko užvaldyti kamuolį prie varžovų vartų ir pelnyti įvartį.

Trečiuoju atveju tolimą perdavimą pirmyn atliko gynėjas.

Toks rezultatas – gryna sėkmė ar gerai atliktų namų darbų pasekmė? „Brentford“ vyriausiasis treneris Thomasas Frankas sako, kad be vieno nebūtų ir kito.

„Aišku, yra planavimas, turime savo rungtynių pradžios strategiją, kurią naudojame per kiekvienas rungtynes. Be abejo, yra mums palankiai susiklostančių aplinkybių, tačiau nuopelnus turiu atiduoti žaidėjams ir trenerių štabui“, – sakė specialistas.

„West Ham“ ekipai išlyginamąjį įvartį šeštadienį pelnęs čekas Tomasas Součekas sakė, kad po nesėkmingos pirmosios atakos ekipa jautėsi labai prastai.

„Mums turėtų būti gėda. Matėme, kaip jie įmušė tuos du įvarčius į „Manchester City“ ir „Tottenham“ vartus, bet jie padarė tai ir mums. Buvome tam labai gerai pasirengę, bet vis tiek praleidome“, – sakė čekas.

Buvęs Anglijos rinktinės žaidėjas Theo Walcottas Brenfrodo komandos sėkmę pakomentavo taip: „Jie siunčia didelį kiekį žaidėjų pirmyn, jiems labai svarbu užvaldyti „antrą“ kamuolį. Į priekį eina gynėjai, o kamuolys siunčiamas į numatytas erdves.“

Nežinoma, ar kuriai nors komandai pasaulyje iki šiol yra pavykę įmušti pirmąją rungtynių minutę triskart iš eilės. „Premier“ lygoje 3 kartus per sezoną skirtingose rungtynėse pirmąją minutę yra pasižymėjęs tik Liverpulio „Everton“ 1998-1999 metų sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas