Sportas gyvai
06 30 /21:14

Stebuklingas J.Bellinghamo įvartis išgelbėjo nuo kryčio į prarają: anglai – ketvirtfinalyje!

Per minutę nuo kryčio į prarają buvę anglai fantastiškai išsigelbėjo ir žengė į Europos čempionato ketvirtfinalį! Slovakų tragedija įvyko 95-ą rungtynių minutę, kai Jude'as Bellinghamas įstabiu įvarčiu per save išlygino rezultatą. Pratęsime slovakai labai nesipriešino, Anglija aštuntfinalio mūšį laimėjo 2:1.

Pirmą pratęsimo minutę slovakų vartų apgultį smūgiu galva užbaigė Harry Kane'as, ir, kaip paaiškėjo vėliau, dėjo pergalingą tašką.

Slovakai didžiąją laiko dalį, po 26-ą minutę pelnyto Ivano Schranzo įvarčio, buvo priekyje, tačiau neatlaikė kuklios anglų apgulties paskutinėmis akimirkomis.

Anglai į turnyrą atvyko kaip Europos vicečempionai, tačiau per plauką nepasekė čempionų italų, kurie lagaminus kelionei namo išsitraukė jau po aštuntfinalio, pavyzdžiu.

Skurdų futbolą grupės varžybose demonstravę anglai vargo ir su slovakais. Per pirmąsias 80 minučių jie neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą. Galiausiai įmušė tie žaidėjai, kurie kol kas vieninteliai anglams muša įvarčius šiame čempionate – J.Bellinghamas ir H.Kane'as, dabar savo sąskaitose turintys po du tikslius smūgius.

Svarbiu veiksniu tapo Ivano Toney pasirodymas aikštėje 93-ią minutę. Anglų strategas Garethas Southgate'as po rungtynių pripažino, kad I.Toney nebuvo labai patenkintas, kai tokiu metu buvo paprašytas žengti į aikštę, tačiau būtent „Brentford“ puolėjas galva kamuolį numetė J.Bellinghamui, kai šis atliko lemtingą spyrį per save.

Ketvirtfinalyje Anglijos rinktinė susikaus su Šveicarija.

„Scanpix“ nuotr./Anglija – Slovakija
„Scanpix“ nuotr./Anglija – Slovakija

RUNGTYNIŲ EIGA:

Nesužaidus nė septynių minučių jau du gynybinio braižo anglų žaidėjai Kobbie Mainoo ir Marcas Guehi buvo užsidirbę geltonas korteles.

Abi komandos negaišo ir jau kėlinio pradžioje turėjo progų pasižymėti.

Jude'as Bellinghamas surado visiškai laisvą Kieraną Trippierą baudos aikštelės prieigose, tačiau smūgis kairiajam gynėjui visiškai nepavyko.

Netrukus slovakai išbėgo į kontrataką, tačiau pasiaukojamai sužaidė M.Guehi, kuris griūdamas kūnu blokavo pavojingą smūgį.

26-ą minutę krito pirmasis įvartis, Slovakija išsiveržė į priekį – 1:0.

Nuostabi kombinacija išvedė Ivaną Schranzą prieš Jordaną Pickfordą, ir slovakas neklydo – vartininkas nepasiekė pažeme smūgiuoto kamuolio.

Įdomu tai, kad Slovakija visus keturis savo įvarčius turnyre mušė per pirmąjį rungtynių pusvalandį – 7-ą, 17-ą, 24-ą ir 26-ą minutėmis.

Praleidę įvartį anglai visiškai perėmė kamuolio kontrolę, tačiau aštrumo atakose stigo. Spaudžiami slovakai ėmė kolekcionuoti pražangas, tačiau ir iš standartinių padėčių anglai nieko nepešė.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui Philas Fodenas pasiuntė kamuolį į slovakų vartus, bet dėl nuošalės rezultatas nepakito.

Kyle'as Walkeris gavo nuostabų perdavimą iš H.Kane'o ir galėjo pats smūgiuoti į vartus, bet perdavė kamuolį arčiau vartų buvusiam Ph.Fodenui, neįvertindamas, kad šis atsidūrė neleistinoje pozicijoje.

Netrukus pats H.Kane'as turėjo progą smūgiui, bet po rikošeto kamuolys praskriejo šalia vartų.

54-ą minutę anglai vos neprisižaidė. Po grubios gynėjų klaidos Davidas Strelecas pabandė prigauti vartus palikusį J.Pickfordą ir vos nepasižymėjo smūgiuodamas kone iš aikštės vidurio.

„Scanpix“ nuotr./Jordanas Pickfordas
„Scanpix“ nuotr./Jordanas Pickfordas


65-ą minutę Anglijos rinktinės sudėtyje vietoj K.Trippiero pasirodė Cole'as Palmeris – į puolimą orientuotas keitimas.

78-ą minutę H.Kane'as pavojingai smūgiavo galva, bet šalia vartų. Per 80 minučių anglai neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą.

81-ą minutę Declanas Rice'as tolimu smūgiu sudrebino virpstą.

Ir vis dėlto... Jude'as Bellinghamas įspūdingu smūgiu per save 95-ą minutę išlygino rezultatą!

21-ąjį gimtadienį išvakarėse pažymėjęs Madrido „Real“ talentas nubloškė komandas į pratęsimą.

Čia anglai nedelsė. H.Kane'as smūgiu galva jau pirmąją pratęsimo minutę išvedė anglus į priekį – 2:1.

105-ą minutę slovakų atakos smaigalyje atsidūręs Peteris Pekarikas galėjo lyginti rezultatą, bet kamuolys praskriejo virš skersinio. Slovakas griebėsi už galvos, anglai lengviau atsiduso.

Po pirmojo pratęsimo kėlinio G.Southgate'as išėmė iš žaidimo ir J.Bellinghamą, H.Kane'ą. Gynybą sustiprinę anglai – atsilaikė.

„Scanpix“ nuotr./Jude'as Bellinghamas
„Scanpix“ nuotr./Jude'as Bellinghamas

Slovakija čempionatą pradėjo pergale prieš belgus (1:0), po to nusileido Ukrainai (1:2) ir sužaidė lygiosiomis su Rumunija (1:1).

Anglai taip pat startavo pergale – įveikė serbus (1:0), bet po to sužaidė lygiosiomis su Danija (1:1) ir Slovėnija (0:0).

Trenerių mintys prieš rungtynes:

Garethas Southgate'as, Anglijos treneris: „Dabar esame pasaulyje, kur viskas sprendžiasi per vieną dieną. Turim įveikti šį pirmą etapą. Mes jau daug kartų čia buvome, žinome, ką tai reiškia, ir labai džiaugiamės šiuo iššūkiu. Slovakai aukštai spaudžia, agresyviai ginasi, ir mes turite rasti būdą, kaip pralaužti tą spaudimą. Tai bus rimtas išbandymas.

Tai išties įdomus turnyro etapas; etapas, kurio niekas negali nuspėti. Mes privalome pakelti savo žaidimą į kitą lygį, ir tikime, kad galime tai padaryti. Atvykome čia ne tam, kad išeitume iš grupės. Atvykome čia, kad pabandytume laimėti turnyrą“.

Francesco Calzona, Slovakijos treneris: „Galbūt galime būti ramesni, nes daugelio akyse esame „pralaimėtojai“, tačiau tai nereiškia, kad į rungtynes eisime nusiteikę atiduoti pergalę. Stengsimės laimėti. Nesu nei optimistas, nei pesimistas. Tikiu savo komanda, tikiu, kad galime žaisti savo žaidimą.

Norime žaisti savo futbolą, nesvarbu, su kuo mums teks žaisti. Mano trenirujama Slovakijos komanda visada stengiasi diktuoti žaidimo tempą. Stengiamės neleisti varžovams perimti iniciatyvos. Žinoma, Anglija yra viena iš turnyro favoričių. Bus nelengva, bet mes norime vėl pradžiuginti savo sirgalius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius