Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmos lygiosios: ilgai dominavę danai pranašumo neišsaugojo

2024 metų Europos futbolo čempionate per pirmąsias C grupės rungtynes užfiksuotos pirmos turnyro lygiosios – Danijos ir Slovėnijos rinktinių dvikova baigėsi 1:1 (1:0).

Pirmajame kėlinyje padėtį aikštėje visiškai kontroliavo danai, o vaisių kontrolė subrandino 17 min. Tuomet kamuolį baudos aikštelėje visiškai laisvas gavęs Christianas Eriksenas nepaliko šansų Janui Oblakui ir išvedė savo komandą į priekį.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė. Slovėnijos rinktinė ėmėsi aktyviau ieškoti laimės priekyje, kurtis progas ir 77 min. pagaliau išlygino rezultatą.

Dar 76 min. Benjaminas Šeško galingu smūgiu sudrebino skersinį, o iš karto po to sekęs kampinis baigėsi tolimu Eriko Janžos smūgiu, po kurio kamuolys atsimušė į gynėją ir pakeitęs kryptį įskriejo į vartus.

Šios rungtynės turėjo ir lietuvišką akcentą. Aikštėje žaidimui vadovavo teisėjų brigada iš Šveicarijos su Sandro Schareriu priešakyje, o ketvirtojo teisėjo pareigas atliko lietuvis Donatas Rumšas.

Antrąsias C grupės rungtynes nuo 22 val. žais Anglijos ir Serbijos nacionalinės komandos.

Pirmoji sekmadienio dvikova šiandien buvo sužaista Hamburge, kur Nyderlandų komanda per pirmąją D grupės dvikovą 2:1 (1:1) palaužė Lenkijos futbolininkus.

RUNGTYNIŲ EIGA

90+4 min. Per likusį laiką itin pavojingų progų komandos nesusikūrė, rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

77 min. ĮVARTIS!!! Slovėnų atakos darėsi vis pavojingesnės, o 76 min. Benjaminas Šeško galingu smūgiu sudrebino skersinį. Vis dėlto iš karto po to sekęs kampinis baigėsi tolimu Erikas Janža smūgiu, po kurio kamuolys atsimušė į gynėją ir pakeitęs kryptį įskriejo į vartus – 1:1!

60 min. Antrojo kėlinio pradžioje Slovėnijos komanda demonstruoja didesnį aktyvumą, bet rezultato kol kas tai neduoda.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

45+1 min. Tokiu pat stiliumi ir baigiasi pirmasis kėlinys. Danija pirmauja 1:0.

30 min. Įvartis žaidimo braižo nepakeitė. Iniciatyva toliau priklauso danams, o slovėnai bando kontratakuoti. Tačiau itin pavojingų progų nėra.

17 min. ĮVARTIS!!! Slovėnai atliko pirmą pavojingą smūgį danų vartų link, tačiau į vartus nepataikė. Jau kitoje atakoje Danijos rinktinė pristatė kamuolį į baudos aikštelę Christianui Eriksenui ir patyręs žaidėjas savo progos nepraleido – 1:0!

15 min. Danijos rinktinė visiškai dominuoja rungtynių pradžioje ir tik retkarčiais suteikia slovėnams galimybių prisiliesti prie kamuolio. Vis dėlto iniciatyva nevirsta pavojingomis progomis, tad švieslentėje – dėsningi nuliai.

0.00 Rungtynės prasidėjo.

Rungtynės Štutgarte prasidės 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus