Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Su skausmu atgal žvelgęs V.Ivanauskas pasitinka Turkiją: „Jie aiškūs favoritai“

Valdas Ivanauskas ne kartą peržiūrėjo Lietuvos ir Liuksemburgo akistatos vaizdo įrašą. Mūsų šalies rinktinės treneris net ir po dviejų dienų teigia sunkiai tikintis, jog mačas galiausiai baigėsi skaudžia nesėkme 0:2, bet laiko išgyventi dėl praeities nebėra – jau antradienį lietuvių laukia dar rimtesnis egzaminas.

Danelio Sinani du įvarčiai pasiuntė į nokautą Lietuvos komandą šeštadienio vakarą LFF stadione. Nors šeimininkai atliko 10 smūgių, iš kurių du skriejo į vartų plotą, galiausiai rūbinės link teko žygiuoti nukabinus nosis.

„Nesitiki. Nesitiki, kad nepaėmėme bent taško, – spaudos konferencijoje kalbėjo V.Ivanauskas. – Sėdime toje pačioje situacijoje – nulis taškų, daug jėgų atiduota, tokios progos... Pirmajame kėlinyje varžovai pusantro karto prie mūsų priartėjo ir įmušė. Mes turime progas, labai gerus momentus, jų neišnaudojame, o tokios komandos baudžia. Toks likimas, reikia iš duobės išlipti. Antrajame kėlinyje turėjome dvi-tris progas.

Bet čia jau praeitis, skaudi praeitis, turime viską pripažinti. Jokių pretenzijų žaidėjams. Kai matai viską šalia aikštės, o vėliau peržiūri momentus, tai du skirtingi vaizdai. Komanda pirmajame kėlinyje sužaidė puikiai, turėjome išeiti į rūbinę su kitokiu rezultatu. Dabar laukia kitos rungtynės, nėra kada išgyventi. Žaisime ne prieš Liuksemburgą, o Turkijos rinktinę.

Jiems tikslai keliami kiti, jie norės kuo greičiau išeiti iš šio C diviziono. Laukia dar sunkesnės rungtynės.“

Nesitiki. Nesitiki, kad nepaėmėme bent taško

Antradienį bus pirmas kartas istorijoje, kuomet Lietuva ir Turkija surems pečius futbolo rungtynėse.

Bergamo „Atalanta“, „Leicester City“, Liono „Olympique“, Milano „Inter“ – tai dalis klubų, iš kurių į Turkijos rinktinę yra suvažiavę žaidėjai šiame lange. Pirmosiose Tautų lygos rungtynėse būsimi lietuvių varžovai 4:0 sutriuškino Farerų salas.

„Jie aiškūs favoritai“, – pripažino V.Ivanauskas. Lietuva FIFA reitinge užima 138-ąją, turkai – 43-ąją vietą.

Geriausiu Lietuvos metų futbolininku išrinktas Arvydas Novikovas Turkijos futbolą pažįsta neblogai. Jis 2020-siais prisijungė prie „Erzurumspor“ komandos, o prieš kelias dienas oficialiai pranešta, jog rinktinės lyderis kelsis į „Samsunspor“.

LFF nuotr./Arvydas Novikovas
LFF nuotr./Arvydas Novikovas

Pirmajame savo sezone lietuvis dar žaidė aukščiausioje Turkijos lygoje, tačiau krito į žemesnį divizioną, kuriame praleido ir pastarąjį sezoną. Naujoji A.Novikovo ekipa taip pat varžosi antroje pagal pajėgumą lygoje.

„Turkijos lyga ir Turkijos rinktinė yra kitas lygis, nes dauguma rinktinės futbolininkų žaidžia užsienyje. Lygis Turkijoje yra geras, nemanau, kad daug skiriasi pirma ir antra lygos. Turkijos rinktinė – gera komanda. Gerai, kad su jais žaisime, galėsime pažiūrėti kokiame esame lygyje“, – kalbėjo A.Novikovas.

„Pirmą kartą prieš juos rungtyniausime. Sunku kažką daug ir pasakyti, nes atvyks kito lygio žaidėjai, žaidžiantys aukščiausiose Europos lygose. Manau, kad šiaip Turkijoje futbolininkai labai techniški. Manau, bus sunku, bet mes irgi duosime savo kovą“, – neabejojo futbolininkas.

V.Ivanauskas plačiai nusišypsojo paklaustas apie būsimą savo tiesioginį varžovą – Turkijos trenerį Stefaną Kuntzą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Kuntzas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Kuntzas

„Žaisdavom vienas prieš kitą, – prisiminė Lietuvos rinktinės treneris. – Tada buvo lyderis, kapitonas, „Kaiserslautern“ legenda. Dažnai susitikdavome aikštėje. Pasimatysime prieš rungtynes. Asistentai irgi vokiečiai, vyks normalios trenerių diskusijos“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

Lietuvos ir Turkijos rungtynių pradžia – antradienį 21:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius