Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Su VAR pagalba: Nyderlandai ir Prancūzija pasidalino po tašką

2024 metų Europos futbolo čempionato D grupėje per antrąsias 2 turo rungtynes Prancūzijos ir Nyderlandų rinktinės sužaidė lygiosiomis 0:0. Šis rezultatas nulėmė, kad Lenkijos rinktinė tapo pirmąja, praradusia visas galimybes žengti į kitą Europos čempionato etapą.

Pirmojo kėlinio pradžioje komandos apsikeitė pavojingomis progomis, tačiau nei Nyderlandų rinktinės žaidėjui Jeremie Frimpongui, nei prancūzui Antoine'ui Griezmannui pasižymėti nepavyko.

Vėliau žaidimas kiek aprimo, nė viena komanda nesiveržė spausti oponentų ir rizikuoti. Iki pertraukos abi ekipos atliko po 6 smūgius vartų link.

Tarp prancūzų dar vieną galimybę pasižymėti turėjo, bet į vartus nepataikė, A.Griezmannas, pavojingai virš vartų šovė Marcusas Thuramas, o tarp oranžinių smogiamojoje pozicijoje atsidūręs Cody Gakpo nepramušė varžovų vartininko Mike'o Maignano.

Antrajame kėlinyje abi komandos ir toliau pirmiausia rūpinosi savo vartų saugumu ir tik po to dairėsi į puolimą. Jei prancūzai varžovus pasitikdavo dar jų aikštės pusėje, tai Nyderlandų ekipa, kamuolį turint varžovams, leidosi gana giliai į savo aikštės pusę.

Tokia taktika leido prancūzams ilgai kontroliuoti kamuolį ir rengti daug atakų, kurios anksčiau ar vėliau turėjo baigtis pavojingesniais epizodais. Taip M.Thuramas ir Ousmane'as Dembele atliko pavojingus tolimus smūgius šalia vartų, 63 min. Aurelienas Tchouameni iš patogios situacijos smūgiu galva pasiuntė kamuolį virš vartų, o 65 min. idealioje pozicijoje kamuolį gavęs A.Griezmannas nesugebėjo atlikti gero smūgio ir leido Bartui Verbruggenui apginti savo vartus.

69 min. olandai surengė pirmą pavojingą savo ataką antrajame kėlinyje ir sugebėjo pasiųsti kamuolį į tinklą. Memphio Depay'aus smūgį vartininkas M.Maignanas atrėmė, tačiau atšokusį kamuolį vienu lietimu į vartus įkalė Xavi Simonsas. Vis dėlto po ilgos VAR peržiūros buvo nuspręsta užfiksuoti nuošalę iš pirmo žvilgsnio pasyvioje nuošalėje buvusiam žaidėjui ir įvartis buvo atšauktas.

Per likusį laiką kamuolį ir toliau daugiausia kontroliavo prancūzai, tačiau itin gerų progų įvarčiams prie vartų nebuvo sukurta.

Po 2 turų D grupėje Prancūzijos ir Nyderlandų rinktinės turi po 4 taškus, už jų nugaros žengia 3 taškus turintys austrai, kurie šiandien 3:1 nugalėjo be taškų liekančius lenkus. Tokia padėtis reiškia, kad paskutinės grupės rungtynės su prancūzais lenkams bus tik formalumas. Kaimynų komanda tapo pirmąja, praradusia visas galimybes žengti į kitą Europos čempionato etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius