Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ treneris dar turi vilčių: „Atrodė, kad viskas čempionate jau baigta, ar ne?“

„Nepasiduokit!“, – sušuko vienas iš jaunųjų Marijampolės „Sūduvos“ aistruolių užtilusiame „Hikvision“ stadione po antrojo Vilniaus „Žalgirio“ įvarčio į šeimininkų vartus. Ir Suvalkijos ekipa nepasidavė – 2:2 lygiąsias išplėšė Victoro Basare auklėtiniai lietingą trečiadienio vakarą, tačiau finišo tiesiojoje tolyn nurūkusią sostinės komandą jie gali pavyti tik sulaukę paslaugų iš kitų A lygos ekipų.

Hugo Videmontas, o tada Mantas Kuklys smeigė po įvartį į „Sūduvos“ vartus antrajame kėlinyje.

Bet tuomet V.Basadre auklėtiniai surado vidinių jėgų ir pakilo į lemiamą kovą. Viltis sužibo, kai teisėjas Donatas Rumšas parodė į 11 metrų žymą už žaidimą ranka „Žalgirio“ baudos aikštelėje.

Nicolas Gorobsovas stojo prie kamuolio ir neklydo. Vos po septynių minučių Aleksandras Makas prisitaikė sulaukęs palankiai nukritusio kamuolio – 2:2.

VIDEO: 29 turo santrauka: „Sūduva“ – „Žalgiris“ (2021-11-03)

Nors „Sūduvai“ ir lygiosios nebuvo geras rezultatas šiame mače, trijų taškų ištraukti Lietuvos vicečempionai nesugebėjo.

„Puikios rungtynės, – 15min teigė V.Basadre. – Buvo daug emocijų, abi komandos sukūrė daug progų. Manau, pirmajame kėlinyje galbūt net ir nusipelnėme pirmauti vienu įvarčiu. Antrojo kėlinio pradžioje taip pat galėjome mušti, bet tuomet atsilikome 0:2.

Atrodė, kad viskas čempionate jau baigta, ar ne? Bet geriausia, ką mes turime, tai komandinė dvasia. Labai žaidėjais didžiuojuosi, didžiuojuosi sirgaliais, kurie palaikė mus iki pabaigos. Emocingos rungtynės, jos turėjo patikti žiūrovams.“

V.Basadre svarstė, jog oponentai pagalvojo jau pasiekę pergalę po antrojo įvarčio į „Sūduvos“ vartus.

„Iki antrojo įvarčio jie daugiau spaudė. Mes perėmėme kontrolę ir, kai taip atsilieki, galbūt supranti, jog niekuo neberizikuoji. Baudinys leido pajausti, jog esame arti. Emocijos leidžia ir bėgti daugiau nei galbūt gali. Smulkios detalės pakeitė dinamiką rungtynėse. Manau, sužaidėme labai geras rungtynes, kurias galėjome laimėti. Galėjome ir pralaimėti – taip, tai tiesa“, – pripažino marijampoliečių treneris.

Jis teigė, jog paskutinėmis minutėmis sūduviečiai galėjo išplėšti ir tris taškus, tačiau mažos detalės lemia rezultatą tokiuose mačuose.

„Futbole turi būti geresnis už varžovą. Žaidėjai rungtyniavo puikiai, bet lygiosios nėra mūsų geidžiamiausias rezultatas, – pripažino V.Basadre. – Mes žaidėme tik dėl pergalės. Bet kai žiūri į rungtynes, kuriose atsilieki 0:2, galbūt ir lygiosios neatrodo taip blogai. Mes į šį mačą žiūrėjome kaip į finalą. Buvo labai svarbu laimėti, nes čia gali ne tik pats taškus iškovoti, bet ir atimti juos iš varžovų. Iki pat pabaigos mes turėjome puikių šansų.“

Elvio Žaldario nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“
Elvio Žaldario nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“

Mače su „Žalgiriu“ netrūko ne tik intrigos iki paskutinių minučių, bet ir itin kietos kovos, grubių veiksmų, emocijų ir pasistumdymų. Tai matęs V.Basadre pripažino, kad susitikimai su sostinės komanda jam patinka labiausiai.

„Keturis kartus žaidėme su „Žalgiriu“ A lygoje, kartą taurėje ir visus kartus abi komandos buvo labai kovingos. Visus kartus rungtynių likimą nulėmė mažytės detalės. Nuostabu žaisti prieš „Žalgirį“, tai labai puikūs mačai. Tu jauti, kad žaidžiamas tikras futbolas. Tai lyg finalas kaskart, emocijos yra aukštumoje“, – šypsojosi „Sūduvos“ treneris.

Jo teigimu, dabar skaičiai turnyro lentelėje rodo, kad viskas yra įmanoma. Taip, V.Basadre neklysta, bet dabar „Žalgiris“ pats yra savo likimo kalvis.

69 taškus savo taupyklėje turi Vilniaus klubas, 67 taškus yra surinkus „Sūduva“. Maža to, „Žalgiris“ dar turi vienerias rungtynes atsargoje, tad marijampoliečiams reikia ne tik laimėti viską, bet ir tikėtis vilniečių pralaimėjimų.

Esu įsitikinęs, kad „Žalgirio“ būsimi varžovai kausis dėl taškų

„Šiandienos rezultatas leidžia mums svajoti, tikėtis, kad varžovai klys. „Žalgirio“ laukia ketverios rungtynės prieš stiprias komandas. Mes taip pat kovosime su pajėgiais varžovais, tačiau niekas nėra prarasta“, – įsitikinęs V.Basadre.

„Žalgiris“ dar žais su ketverte esančiais „Panevėžiu“, „Kauno Žalgiriu“, taip pat Alytaus „Dainava“ ir Telšių „Džiugu“.

Ar „Sūduvos“ treneris norėtų pasiųsti palaikymo žinutę būsimiems vilniečių varžovams?

„Jiems nereikia jokių žinučių. Šioje lygoje komandos niekada nepasiduoda. Dėl to aš esu labai laimingas. Tai yra labai naudinga lygai. Esu įsitikinęs, kad „Žalgirio“ būsimi varžovai kausis dėl taškų“, – įsitikinęs V.Basadre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant