Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suirutė Belgijos rinktinėje: „Real“ superžvaigždė susikrovė lagaminus

Belgijos rinktinės vartininkas Thibaut Courtois nusprendė palikti komandą prieš laukiančias rungtynes su Estija. Vartininkas buvo pasipiktinęs tuo, kad ne jis paskirtas komandos kapitonu.
Thibaut Courtois ir Romelu Lukaku
Thibaut Courtois ir Romelu Lukaku / „Scanpix“ nuotr.

Belgų treneris Domenico Tedesco teigė, kad Madrido „Real“ superžvaigždė staiga paliko rinktinės stovyklą, nes pasijautė negerbiamas. Pats Th.Courtois neigė tokias kalbas ir atrėžė, kad namo patraukė dėl kelio problemų.

31-erių vartininkas žaidė belgų rungtynėse šeštadienį, kuomet 1:1 buvo sužaista su Austrija. Po rungtynių jis pranešė treneriui, kad antrajame mače nerungtyniaus.

D.Tedesco situaciją aiškino taip: vartininkas supyko ant komandos draugų, nes puolėjui Romelu Lukaku buvo atiduotas kapitono raištis. Įprastai kapitono pareigas einančio Kevino De Bruyne nebuvo dėl traumos, tad ekipai teko rinkti naują vedlį.

„Visi kartu mes nusprendėme, kad Romelu bus kapitonas mače su Austrija, o Thibaut – su Estija, – aiškino situaciją D.Tedesco. – Tas visiems tiko, tačiau po rungtynių jis (Th.Courtois – aut. past.) staiga norėjo su manimi pasikalbėti ir pareiškė, jog nori keliauti namo, nes yra nusivylęs ir jaučiasi užgautas.

Nuo pat pradžių bandžiau parodyti jam pagarbą. Mano akimis, tai geriausias pasaulio vartininkas. Myliu jį kaip žaidėją, taip pat ir kaip žmogų. Esu šokiruotas.“

„Scanpix“ nuotr./Domenico Tedesco
„Scanpix“ nuotr./Domenico Tedesco

Th.Courtois išplatino pranešimą, kuriame kaltino strategą melu.

„Tai ne pirmas kartas, kai aš kalbuosi su treneriu apie problemas, susijusias su rūbinės reikalais. Bet tai pirmas kartas, kai kas nors nusprendžia tą papasakoti viešai. Esu tuo labai nusivylęs, tačiau noriu pabrėžti, kad trenerio pareiškimai neatitinka realybės.

Nieko aš nereikalavau, kalbėjausi su komandos draugu Romelu Lukaku, kad iki galo išsiaiškintume aplinkybes“, – teigė Th.Courtois.

„Scanpix“ nuotr./Thibaut Courtois ir Erlingas Haalandas
„Scanpix“ nuotr./Thibaut Courtois ir Erlingas Haalandas

Jis aiškino, kad sekmadienį atliko kelio tyrimus, o tuomet, pasitaręs su Belgijos rinktinės ir Madrido „Real“ medikais, nusprendė išvykti.

Th.Courtois Belgijos nacionalinėje komandoje yra sužaidęs 102 rungtynes, jį mače su Estija pakeis Matzas Selsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas