Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 02 /19:09

Po suirutės Mančesteryje – atšauktos čempioną galėjusios lemti rungtynės

Iki principinių Anglijos „Premier“ lygos rungtynių tarp „Manchester United“ ir „Liverpool“ klubų likus kelioms valandoms prie „Old Trafford“ stadiono surengtas didžiulis protestas, nukreiptas prieš Mančesterio klubo savininkus iš JAV. Iš pradžių reiškę nepasitenkinimą greta stadiono, netrukus dalis sirgalių įsiveržė į pačią futbolo šventovę, kurioje rungtynės dėl pandemijos vyksta be žiūrovų. Galiausiai, rungtynės buvo atšauktos.
Protestuojantys „Manchester United“ sirgaliai
Protestuojantys „Manchester United“ sirgaliai / „Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad proteste galėjo dalyvauti net apie 10 tūkst. įniršusių „Man United“ aistruolių.

Daugelis jų piktinosi amerikiečių milijardierių Glazerių, valdančių legendinį klubą, veiksmais.

Kiek anksčiau buvo surengtas mažesnis protestas, kurio metu buvo deginamos JAV vėliavos ir keliami plakatai su raginimais parduoti klubą. Tas pats pasikartojo ir sekmadienio popietę, tik šįkart į protestą susirinko gerokai daugiau žmonių.

Iš pradžių skandavę ir kėlę plakatus, netrukus sirgaliai sulaikė komandos autobusą.

Vėliau didelė jų dalis įsiveržė į „Old Trafford“ stadioną ir pasileido ant vejos, ant kurios netrukus turėtų išbėgti jų palaikomi futbolininkai.

Nors greitai su sirgaliais buvo susitarta ir jie stadioną paliko, aplinkui „Old Trafford“ nerimstant aistroms lyga dėl saugumo vis tik nutarė atšaukti rungtynes, kurios turėjo prasidėti 18.30 val.

„Tai – bendras policijos, abiejų klubų, lygos ir vietos valdžios sprendimas. Visų saugumas išlieka svarbiausiu prioritetu. Suprantame, ką jaučiate, tačiau negalime leisti vyrauti smurtui, kriminalinei veiklai ir pažeidimams, ypač esant COVID-19 pandemijai. Sirgaliai turi daug būdų išreikšti nuomonę, bet tai, kaip elgėsi mažuma šiandien, neturi jokio pateisinimo. Rungtynių data paaiškės po bendro visų pusių pasitarimo“, – skelbiama „Premier“ lygos pranešime.

Po „Manchester United“ ir „Liverpool“ komandų susitikimo galėjo paaiškėti šio sezono „Premier“ lygos čempionai – jei „Man United“ pralaimėtų, jais taptų kita to paties miesto komanda „Manchester City“.

Daugelis Mančesterio klubo gerbėjų kaltina Glazerius už suprastėjusius komandos rezultatus – „Premier“ lygos Mančesterio komanda nelaimi nuo 2012-2013 m. sezono.

Bet sirgalių kantrybės taurę perpildė naujienos apie Superlygą, kurioje „Man United“ iš pradžių ketino dalyvauti, nors vėliau ir neoficialiai atsisakė tokių planų.

Glazerių šeimyna „Manchester United“ klubą valdo nuo 2005-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento