Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sukrėtimas – pagrindinis pretendentas į „Auksinį kamuolį“ šį sezoną nebežais

„Manchester City“ ir Ispanijos rinktinės žvaigžde Rodri sezonas baigėsi vos prasidėjęs. Saugui plyšo dešinio kelio priekinis kryžminis raištis.

28-erių futbolininkas iš Madrido traumą patyrė sekmadienio „Premier“ lygos rungtynėse prieš Londono „Arsenal“, kai susidūrė su varžovu Thomasu Partey.

Rodri krito ant žemės ir nebegalėjo tęsti rungtynių bei buvo pakeistas.

Pirmadienį atlikus tyrimus aiškėja, kad ispanas patyrė kryžminio kelio raiščio traumą, pranešė ESPN. Jam turėtų būti atlikta operacija, po kurios futbolininkas šį sezoną greičiausiai nebežais.

Ispanas iki šiol buvo laikomas pagrindiniu pretendentu į „Auksinį kamuolį“ – „France Football“ teikiamą prestižinį apdovanojimą, skiriamą geriausiam metų futbolininkui.

Rodri per šiuos metus su „Manchester City“ laimėjo „Premier“ lygą, o su Ispanijos rinktine – Europos čempionatą. Pastarajame ispanas buvo pripažintas geriausiu turnyro žaidėju.

2023 m. Rodri pelnė pergalingą įvartį Čempionų lygos finale prieš Milano „Inter“, kai „Man City“ iškovojo savo pirmąjį ir kol kas vienintelį tokį trofėjų.

Tiesa, saugas patyrė traumą Europos čempionato finale prieš Angliją ir ilgam buvo iškritęs iš rikiuotės. Sugrįžęs po kojos traumos, jis šiame sezone saugas spėjo sužaisti vos 66 minutes „Premier“ lygoje ir 90 minučių Čempionų lygoje.

Vida Press nuotr./Rodri
Vida Press nuotr./Rodri

Į Mančesterį jis persikėlė 2019 metais iš Madrido „Atletico“. Per 52 rungtynes, kurias Rodri pradėjo startinėje sudėtyje „Premier“ lygoje, „Man City“ dar nėra pralaimėjęs nė sykio.

Mančesterio ekipoje Rodri yra sužaidęs 260 rungtynių, įmušęs 26 įvarčius ir atlikęs 30 rezultatyvių perdavimų.

Ispanijos rinktinės gretose per 57 susitikimus jis pasižymėjo 4 sykius.

Rodri praėjusią savaitę lyg tyčia prakalbo apie per didelį žaidėjams tenkantį krūvį ir teigė, kad „futbolininkai yra arti streiko prieš vis daugiau iš jų reikalaujantį rungtynių tvarkaraštį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas