Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be vedlio likusi Lietuvos rinktinė nepanikuoja: „Rasim būdų, kaip su juo palaikyti kontaktą“

Ir taip ne pačius geriausius laikus išgyvenančios Lietuvos futbolo rinktinės stovykloje – šaltas dušas. Pasaulio čempionato atrankos rungtynių su Šiaurės Airija išvakarėse nacionalinė komanda liko be savo vedlio. Naujajam rinktinės treneriui Valdui Ivanauskui trečiadienio rytą buvo diagnozuotas koronavirusas. Strategui teko izoliuotis, o į ugnį bus mestas V.Ivanausko asistentas Tomas Ražanauskas.
Tomas Ražanauskas
Tomas Ražanauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos futbolo rinktinės stovykla buvo šokiruota, kai po tradicinio testavimo V.Ivanausko COVID-19 testas parodė teigiamą rezultatą.

Netrukus strategas davė ir pakartotinį mėginį, bet ir jo rezultatas neguodė.

Ketvirtadienio mače karštoje kėdėje debiutuoti turėjusiam 55-erių kauniečiui teko skubiai izoliuotis – trečiadienį suplanuotus likusius susirinkimus strategas jau vedė nuotoliniu būdu – „Zoom“ programėlės pagalba.

Laimei, visų kitų rinktinės žaidėjų bei personalo testai buvo neigiami.

C grupė
V Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Italija 3 3 0 0 6:0 9
2 Šveicarija 2 2 0 0 4:1 6
3 Šiaurės Airija 2 0 1 1 0:2 1
4 Bulgarija 3 0 1 2 1:5 1
5 Lietuva 2 0 0 2 0:3 0

Vakare Lietuvos rinktinė rinkosi į LFF stadioną ir surengė paskutinę savo treniruotę. Joje futbolininkai jau klausė V.Ivanausko asistento T.Ražanausko nurodymų.

„Situacija tikrai yra neeilinė. Vyriausiasis treneris šį rytą gavo teigiamą rezultatą, bet toliau ruošiamės rungtynėms, žinom, kas mūsų laukia. Žaisime prieš gerai sukomplektuotą komandą ir tam ruošiamės. Turime dar parą tam, jog sudėliotume paskutinius taškus ir pasiektume teigiamą rezultatą“, – trečiadienio vakarą kalbėjo T.Ražanauskas.

Alytaus „Dainavą“ A lygoje taip pat treniruojantis specialistas pasidžiaugė bent tiek, kad V.Ivanauskas jaučiasi puikiai ir jokių simptomų nejaučia.

„Žinia, žinoma, kad nemaloni, niekas to tikrai neplanavo, tačiau gyvenime ne viskas pavyksta taip, kaip nori. Svarbiausia, kad treneris jaučiasi puikiai, jokių simptomų nejaučia. Pirmą dieną, kai susirinkome, mes buvome testuojami irgi, tuomet Valdo testas buvo neigiamas. Šį rytą viskas apsivertė aukštyn kojomis. Komanda supranta, kad niekas nesikeičia. Nesvarbu, kas yra treneris – aš ar kitas žmogus. Darbas vyksta nuotoliniu būdu – šiais laikais mums visiems tai nėra naujiena. Tikiu, kad vyrai gerai sureaguos ir ši istorija mums nesumaišys“, – vylėsi T.Ražanauskas.

15min paklaustas, ar bus įmanoma su V.Ivanausku palaikyti kontaktą rungtynių metu, T.Ražanauskas šypsojosi.

„Manau, kad viskas yra įmanoma. Tikiu, jog rasime būdų ir tą kontaktą tikrai palaikysime“, – teigė treneris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Ražanauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Ražanauskas

Tai rinktinės nariams buvo paskutinis COVID-19 testavimas prieš ketvirtadienio akistatą. Kitą kartą lietuviai bus testuojami jau po mačo.

„Tikiuosi, jog šis atvejis ir liks vienintelis. Visi kiti rinktinės nariai jaučiasi gerai, viešbutyje vaikštome su kaukėmis, laikomės atstumo. Žiūrėsime, kaip čia bus“, – kalbėjo T.Ražanauskas.

Specialistas pasidžiaugė, kad visi rinktinės stovykloje susirinkę žaidėjai yra sveiki.

„Nieko labai intensyvaus treniruotėse nedarome, nes puikiai suprantam, kad vakar kai kurie žaidėjai tik susirinko Vilniuje. Bet turime laiko, trijų dienų atsistatymui turėtų užtekti“, – svarstė treneris.

Būsimą varžovą T.Ražanauskas pavadino ne visai tipiška Didžiosios Britanijos komanda.

„Galbūt visi yra įpratę, kad britai žaidžia ilgais kamuoliais ir ilgais perdavimais, išnaudodami fizinę jėgą. Visgi esu įsitikinęs, kad jei jiems leisime, airiai puikiai žais ir ant žemės trumpais perdavimais. Jie turi žaidėjų, kurie žaidžia „Premier“ lygoje, tad mūsų laukia tikrai sunkus iššūkis“, – neabejojo strategas.

T.Ražanauskas pažymėjo, kad varžovai gal ir neturi individualiai labai stipriai išreikštų žaidėjų, bet yra pavojingi komandiniais veiksmais.

„Žaidėjų išskirti nenoriu, jie gal neturi žvaigždžių, bet visi yra pajėgūs, stiprūs fiziškai. Individualiai tikrai nebus kažkokių konkrečių užduočių“, – pažymėjo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant