Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sužeisti ir šokiruoti „Boca Juniors“ žaidėjai: „Futbolo vadovai norėjo, kad eitume ir žaistume“

„Tai turėjo būti „finalas, kuris užbaigtų visus finalus“, bet jis, gėda, net neprasidėjo“, – apie atidėtą „Copa Libertadores“ finalo mačą tarp „River Plate“ ir „Boca Juniors“ parašė „Independent“.
Prieš „Copa Libertadores“ finalo mačą Buenos Airėse kilo chaosas
Prieš „Copa Libertadores“ finalo mačą Buenos Airėse kilo chaosas / „Scanpix“ nuotr.

„Svajonių finalas baigėsi košmaru, Argentinos futbolui parodžius savo tamsiąją pusę“, – įvykius Buenos Airėse apibūdino Goal.com apžvalgininkas Danielis Edwardsas.

„Boca Juniors“ ir „River Plate“ pirmose rungtynėse prieš dvi savaites sužaidė lygiosiomis 2:2, ir šeštadienio vakarą turėjo išsiaiškinti, kam atiteks prestižinis trofėjus.

Tačiau „River Plate“ sirgaliai varžovų autobusą pasitiko butelių, akmenų ir kitų daiktų kruša, ne tik suniokodami transporto priemonę, bet ir sužalodami pačius spektaklio kūrėjus – „Boca Juniors“ futbolininkus.

Mačas buvo atidėtas mažiausiai parai.

Praėjus maždaug valandai po šio verdikto „Boca Juniors“ žvaigždės Carlosas Tevezas ir Fernando Gago „Fox Sports“ pareiškė, kad Pietų Amerikos futbolo konfederacija („Conmebol“) ir FIFA spaudė „Boca Juniors“ žaidėjus eiti į aikštę ir žaisti.

„Bandome visi susisiekti su artimaisiais ir pranešti, kad mums viskas gerai. Trys ar keturi žaidėjai patyrė nedidelius sužalojimus. Labai sunku bendrauti su artimaisiais iš persirengimo kambario“, – susierzinęs dėl susiklosčiusios situacijos kalbėjo C.Tevezas netrukus po to, kai buvo paskelbta apie rungtynių atidėjimą.

Paklaustas, ar „Boca Juniors“ buvo pasirengę žaisti po to, kas įvyko, C.Tevezas sakė: „Ne, ne... Jie spaudė mus žaisti. Jie norėjo, kad rungtynės įvyktų. Bet aš neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma. Pablo su sužeista akimi, sužeisti ir kiti. Dauguma žaidėjų sunkiai kvėpavo, kai kuriuos vimdė. Man pačiam perštėjo gerklę, ėmė skaudėti galvą. Ir jie mus ragino žaisti“.

„Scanpix“ nuotr./Prieš „Copa Libertadores“ finalo mačą Buenos Airėse kilo chaosas
„Scanpix“ nuotr./Prieš „Copa Libertadores“ finalo mačą Buenos Airėse kilo chaosas

Komandos kapitonas Pablo Perezas iš ligoninės buvo paleistas su sutvarstyta akimi – jis buvo sužeistas šukių, kai „River Plate“ fanai atakavo autobuso langus.

„Buvau šokiruotas, kad po to agresijos, kurią patyrėme, buvo galvota, kad galime žaisti. Mane patį ištiko alerginė reakcija, kai kuriems žaidėjams iki šiol sunku kvėpuoti“, – sakė F.Gago.

„Jei būtų reikėję žaisti, būčiau žaidęs, bet tai nėra tinkamos sąlygos žaisti. „Conmebol“ ir FIFA vadovai norėjo, kad žaistume“, – pridūrė F.Gago.

Nors fizinius sužalojimus patyrė keli futbolininkai, kone visi autobuse buvę „Boca Juniors“ žaidėjai užtroško ar pasijuto blogai, kai policijos pareigūnai prieš chuliganus panaudojo ašarines dujas.

„Ne mes priimame sprendimą dėl rungtynių, tačiau mes negalėjome joms tinkamai pasiruošti, ypač, kai jos tokio kalibro“, – teigė F.Gago.

„Scanpix“ nuotr./Prieš „Copa Libertadores“ finalo mačą Buenos Airėse kilo chaosas
„Scanpix“ nuotr./Prieš „Copa Libertadores“ finalo mačą Buenos Airėse kilo chaosas

„Aš suprantu, kad futbolo vadovai dabar patiria milžinišką spaudimą, nes dabar visi esame pasaulio dėmesio centre. Jie norėjo, kad tiesiog įvyktų rungtynės“, – pridūrė C.Tevezas.

Sprendimas iš pradžių bent valandai atidėti rungtynes buvo priimtas likus vos 15 minučių iki oficialios rungtynių pradžios. Teisėjai ramiai ruošėsi mačui, buvo parengtos visos dekoracijos rungtynių atidarymui, sirgaliai jau buvo užėmę vietas tribūnose. Netgi P.Perezas buvo paliktas starto sudėtyje ir tiesiog buvo laukiama, kol sugrįš iš ligoninės.

Pasak „Conmebol“ prezidento Angelo Dominguezo, sprendimas buvo priimtas klubų vadovams draugiškai sutarus.

„Tai buvo džentelmeniškas klubų vadovų susitarimas. Vienas nenorėjo žaisti, kitas nenorėjo laimėti tokiomis aplinkybėmis“, – sakė A.Dominguezas.

„Scanpix“ nuotr./Prieš „Copa Libertadores“ finalo mačą Buenos Airėse kilo chaosas
„Scanpix“ nuotr./Prieš „Copa Libertadores“ finalo mačą Buenos Airėse kilo chaosas
VIDEO: „Vieni vartai“ su A.Liubinsku: emocinga kritika Lietuvos futbolui ir neregėtos palydos į pragarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas