Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sužibę ryškiausiomis spalvomis: kas tapo pasaulio čempionato atradimais?

Pasaulio futbolo čempionate Katare žibėjo ne tik didžiulį vardą turintys žaidėjai. Pristatome tuos, kurie sužibo ir savo vertę rinkoje pasikėlė labiausiai.

Cody Gakpo (Nyderlandai)

Krašto puolėjas Cody Gakpo tapo pirmuoju Nyderlandų futbolininku, kuriam pavyko pasižymėti visose trijose savo pirmosiose rungtynėse pasaulio čempionate.

„Scanpix“ nuotr./ Cody Gakpo
„Scanpix“ nuotr./ Cody Gakpo

Atletiškas 23-ejų olandas Eindhoveno PSV komandoje šį sezoną atrodė nuostabiai – 13 įvarčių ir 17 rezultatyvių perdavimų per 23 rungtynes. Sužibo jis ir Katare.

„Cody turi viską, ko reikia žvaigždei“, – teigė treneris Louisas van Gaalas.

Virgilas van Dijkas teigė, kad C.Gakpo turi tiek talento, kad „gali skristi iki mėnulio ir atgal“.

Šiuo metu C.Gakpo siejamas su „Manchester United“ klubu.

Enzo Fernandezas (Argentina)

Saugas Enzo Fernandezas Argentinos rinktinės starto sudėtyje nebuvo pasirodęs iki pasaulio čempionato pradžios, tačiau tapo vienu svarbiausių nacionalinės komandos futbolininkų.

21-erių talentas pelnė nuostabų įvartį antrosiose grupių etapo rungtynėse prieš Meksiką. Šis mačas buvo kertinis argentiniečiams, kurie turnyrą pradėjo sensacingu pralaimėjimu 1:2 Saudo Arabijai.

„Scanpix“/AP nuotr./Julianas Alvarezas ir Enzo Fernandezas
„Scanpix“/AP nuotr./Julianas Alvarezas ir Enzo Fernandezas

Pusfinalyje su Kroatija nė vienas žaidėjas aikštėje neatliko daugiau kamuolio perėmimų nei E.Fernandezas (keturi). 62 atlikti perdavimai taip pat buvo aukščiausias rezultatas, tiek pat atliko tik Lionelis Messi.

„Benfica“ šį žaidėją pirko už vos 9 milijonus eurų, jo kontrakte įrašyta išpirkos suma – 118 milijonų. Pastaruoju metu tinklus ant šio saugo metė „Liverpool“.

Azzedine'as Ounahi (Marokas)

Šis futbolininkas – vienas didžiausių, o gal ir didžiausias netikėtumas visame pasaulio čempionate. Maroko saugo Azzedine'o Ounahi nežinojo net ir Ispanijos treneris Luisas Enrique, tačiau po pirmenybių tikrai jį prisimins.

22-ejų futbolininkas buvo vienas svarbiausių žaidėjų Maroko ekipoje, kuris žais dėl trečios vietos Katare šeštadienį.

Imago / Scanpix nuotr./Azzedine'as Ounahi
Imago / Scanpix nuotr./Azzedine'as Ounahi

Rungtynėse prieš Ispaniją A.Ounahi nubėgo net 14,7 kilometro – daugiausiai iš visų aikštėje buvusių futbolininkų. Jis ketvirtfinalyje su Portugalija triskart apvedė varžovą, laimėjo septynias dvikovas – tai geriausi rezultatai rungtynėse.

Prancūzijos lygos autsaiderio „Angers“ marškinėlius vilkintis marokietis jau dabar domina „Barcelona“ klubą.

Joško Gvardiolas (Kroatija)

Kaukėtasis karys.

Joško Gvardiolas susilaužė nosį dar gindamas „RB Leipzig“ spalvas, bet į pasaulio čempionatą atvyko. Ir jame žaidžia nuostabiai.

20 metų vidurio gynėjo superherojiški pasirodymai gynyboje nutempė Kroatiją iki pusfinalio, kuriame buvo patirtas skaudus pralaimėjimas Argentinai. Bet trečia vieta vis dar pasiekiama J.Gvardiolui ir kompanijai.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Joško Gvardiolas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Joško Gvardiolas

Agresyvus ir greitas vidurio gynėjas, pradėjęs savo karjerą aikštės krašte, gali atlikti tikslius perdavimus, o BBC radijo apžvalgininkas Patas Nevinas jį apibūdino kaip „gynėjų Rolls-Royce'ą“.

„Manchester City“, Londono „Chelsea“, „Manchester United“ ir Miuncheno „Bayern“ kviečia kroatą pas save. Kai kurie jų, kaip pranešama, linkę mokėti net daugiau nei 100 milijonų eurų.

Jude'as Bellinghamas (Anglija)

„Galvoju, kad jis bus geriausias saugas pasaulyje“, – apie komandos draugą Jude'ą Bellinghamą sakė Philas Fodenas.

Kartais sunku patikėti, kad J.Bellinghamui – vos 19 metų. Jo paaugliškas amžius, tiesa, visiškai neatspindi brandos, kurią jis rodo aikštės viduryje.

„Scanpix“ nuotr./Jude'as Bellinghamas
„Scanpix“ nuotr./Jude'as Bellinghamas

Dortmundo „Borussia“ klube žaidžiantis anglas pelnė pirmą Anglijos įvartį pasaulio čempionate, kai pasiuntė kamuolį į Irano vartus. Jis tapo jauniausiu įvarčio autoriumi Anglijos rinktinėje nuo 1998-ųjų, kuomet Michaelas Owenas mušė būdamas dar jaunesnis.

Dar nuostabiau J.Bellinghamas sužaidė aštuntfinalyje prieš Senegalą, kur tapo pirmuoju jaunuoliu, atlikusiu rezultatyvų perdavimą pasaulio čempionato atkrintamosiose.

Sklinda kalbos, kad į anglą nusitaikė „Liverpool“ ir Madrido „Real“ klubai.

Goncalo Ramosas (Portugalija)

Geresnio prisistatymo pasaulinei auditorijai nei pademonstravo Goncalo Ramosas – nesugalvosi.

„Scanpix“ nuotr./Goncalo Ramosas
„Scanpix“ nuotr./Goncalo Ramosas

Jis starto sudėtyje pasaulio čempionato aštuntfinalyje pakeitė Cristiano Ronaldo, sukalė net tris įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

G.Ramosas tapo pirmuoju portugalu, pelniusiu „hat-tricką“ pasaulio čempionato atkrintamosiose nuo 1966-ųjų, kuomet tai padarė Eusebio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas