Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svajone, lik sveika: V.Dambrausko vyrams iki Čempionų lygos pritrūko įvarčio

Valdo Dambrausko treniruojamas Bulgarijos čempionas Razgrado „Ludogorec“ šio sezono UEFA Čempionų lygos pagrindiniame etape nežais. Antradienį vykusiame paskutinio atrankos etapo atsakomajame mače bulgarai 2:1 namuose palaužė švedų „Malmo“, tačiau į kitą etapą žengė varžovai, nes prieš savaitę buvo laimėję tarpusavio dvikovą 2:0.

Viltį Bulgarijos čempionai susigrąžino jau 10-ąją minutę, kai po kampinio pirmas prie atšokusio kamuolio suskubo Antonas Nedyalkovas.

Komandos kapitonas smūgiavo neatremiamai ir „Ludogorec“ išsiveržė į priekį 1:0.

Vis dėlto šeimininkų džiaugsmas truko labai neilgai. Jau po šešių minučių Sorenas Rieksas meistriškai apvedančiu smūgiu iš kelių metrų permetė kamuolį per „Ludogorec“ vartininką Kristijaną Kahliną ir atrodė, kad rezultatas taps lygus.

Visgi mačui vadovavęs prancūzas Clementas Turpinas ilgai neskubėjo priimti sprendimo ir po kelių minučių VAR nusprendė, jog švedas įvartį įmušė po nuošalės.

„Scanpix“ nuotr./Valdas Dambrauskas
„Scanpix“ nuotr./Valdas Dambrauskas

44-ąją minutę šeimininkų negelbėjo net VAR. Serbas Veljko Birmančevičius puikiu baudos smūgiu išlygino rezultatą ir vėl nutolino Razgrado komandos svajonę.

60-ąją minutę VAR į žaidimą įsikišo dar kartą. Po kampinio prie švedų vartų ranka sužaidė Antonio Čolakas. Iš pradžių mačo arbitras šio epizodo neužfiksavo, tačiau po kurio laiko peržiūrėjo vaizdo kartojimą ir parodė į 11m žymą. Įvartį užtikrintu smūgiu pelnė kiprietis Pieros Sotiriou.

Išsigelbėjimui „Ludogorec“ turėjo pusvalandį ir nors per likusį laiką buvo aktyvesni, pramušti svečių dar kartą taip ir nepavyko.

Čempionų lygos grupių etape „Ludogorec“ žaidė 2014–2015 ir 2016–2017 m. sezonuose.

Dabar „Ludogorec“ kovą pratęs UEFA Europos lygos pagrindiniame grupių etape. Jame Bulgarijos klubinio futbolo flagmanas iki šiol rungtyniavo penkis sykius.

„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka
„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka

Malmės klubas Čempionų lygos grupių etapą pasiekė trečią kartą klubo istorijoje.

Antradienį į Čempionų lygos grupių etapą taip pat pateko Berno „Young Boys“, svečiuose 3:2 įveikusi Budapešto „Ferencvaroš“. Pirmą akistatą namuose šveicarai buvo laimėję tokiu pačiu rezultatu.

Tolyn žengė ir Lisabonos „Benfica“, atsilaikiusi Nyderlanduose prieš „PSV Eindhoven“ – 0:0. Portugalijoje šeimininkai prieš savaitę buvo laimėję 2:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas