Sportas gyvai

Šveicarija švenčia: po sunkios kovos palaužta Vengrijos rinktinė

Vokietijoje prasidėjusiame 2024 metų Europos futbolo čempionate šeštadienio rungtynių maratoną pradėjo Vengrijos ir Šveicarijos komandos. Mačą Kelne 3:1 (2:0) laimėjo šveicarai.

Nugalėtojai į priekį išsiveržė 12 min., kuomet Michelis Aebischeris išvedė Kwadwo Duah vieną prieš vartininką ir puolėjas pasiuntė kamuolį į vartus. Teisėjai netrukus užfiksavo nuošalę, bet VAR šį sprendimą anuliavo ir įvartį įskaitė.

45 min. pozicinėje atakoje jau pats M.Aebischeris iš 20 metrų atstumo atliko tobulą smūgį į tolimą vengrų vartų kampą ir padvigubino šveicarų persvarą iki 2:0.

Pirmajame kėlinyje Šveicarijos rinktinė tiesiog dominavo aikštėje, tačiau po pertraukos vengrai ėmė žaisti aktyviau ir 66 min. sugebėjo sumažinti savo deficitą – po Dominiko Szoboszlai perdavimo iš kairiojo krašto Barnabas Varga iššoko iš už gynėjo nugaros ir smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus (1:2).

dpa/picture-alliance nuotr./Šveicarijos rinktinės aistruoliai.
dpa/picture-alliance nuotr./Šveicarijos rinktinės aistruoliai.

Vis dėlto daugiau pasiekti Vengrijos rinktinei nepavyko, o tašką rungtynėse padėjo Breelis Embolo, jau 93 min. užvaldęs kamuolį po tolimo vartininko perdavimo ir dar kartą pasiuntęs jį į varžovų vartus.

Per pirmąsias A grupės rungtynes Miunchene penktadienio vakarą Europos čempionato šeimininkai vokiečiai sutriuškino škotus net 5:1 (3:0).

RUNGTYNIŲ EIGA

Rungtynių pabaiga – Šveicarijos komanda laimėjo 3:1.

90+3 min. ĮVARTIS!!! Breelis Embolo užvaldo kamuolį po tolimo vartininko perdavimo ir deda tašką rungtynėse – 3:1!!!

80 min. Aikštėje verda kova, abi komandos ieško progų pasižymėti, bet itin didelės grėsmės sukurti vėl nė vieniems, nė kitiems nesiseka.

66 min. ĮVARTIS!!! Vengrai, keletą kartų nesėkmingai smūgiavę galva, pagaliau pasiekia savo. Po Dominiko Szoboszlai perdavimo iš kairiojo krašto Barnabas Varga iššoka iš už gynėjo nugaros ir būtent smūgiu galva švelnina skirtumą – 1:2.

60 min. Antrą rungtynių pusę aktyviau pradėjo šveicarai, vėliau kiek aktyviau ėmė žaisti vengrai, bet rezultatas nesikeičia.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

Pirmojo kėlinio pabaiga – Šveicarija laimi 2:0.

45 min. ĮVARTIS!!! Pozicinėje atakoje Michelis Aebischeris iš 20 metrų atstumo atlieka tobulą smūgį į tolimą vengrų vartų kampą ir dvigubina šveicarų persvarą – 2:0!

40 min. Vaizdas aikštėje nesikeičia. Vengrai turėjo galimybę atlikti pavojingą smūgį į vartus galva po standartinės padėties, bet smūgis nepavyko.

23 min. Įpusėjo pirmasis kėlinys, iniciatyva priklauso pirmaujantiems šveicarams, kurie turėjo dar vieną idealią progą įmušti, bet savo vartus apgynė vengrų vartininkas.

12 min. ĮVARTIS!!! Šveicarai išveda Kwadwo Duah vieną prieš vartininką ir puolėjas siunčia kamuolį į vartus. Teisėjai fiksuoja nuošalę, bet VAR šį sprendimą anuliuoja ir įskaito įvartį. Šveicarai laimi 1:0!

10 min. Aikštėje kol kas vyksta lygi kova, nė vienai komandai itin pavojingų progų susikurti nepavyko.

0.00 Rungtynės prasidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius