Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 02 /20:55

Oficialu: R.Abramovičius nusprendė parduoti „Chelsea“ klubą

Romano Abramovičiaus ateitis Londono „Chelsea“ klube tampa vis labiau miglota. Rusas trečiadienio vakarą pranešė parduodantis komandą. Verslininkas iš Šveicarijos Hansjorgas Wyssas jau anksčiau užsiminė, kad gavo pasiūlymą įsigyti legendinę Anglijos komandą.

Šveicarų leidiniui „Blick“ H.Wyssas teigė, kad R.Abramovičius nori „greitai atsikratyti“ „Chelsea“ klubu dėl to, kad sankcijos rusų oligarchui jau svarstomos britų parlamente.

„Chelsea“ klubas nekomentuoja verslininko atskleistos informacijos.

Anksčiau nuolat buvo kartojama, kad klubas nėra parduodamas.

„Abramovičius bando parduoti savo vilas Anglijoje, jis taip pat nori kuo greičiau atsikratyti „Chelsea“ klubu. Aš ir trys kiti asmenys gavome pasiūlymus pirkti „Chelsea“ klubą“, – teigė H.Wyssas.

„Žinote, „Chelsea“ yra skolingas jam 2 milijardus. Tačiau klubas neturi pinigų. Šiandien mes net nežinome tikslios kainos. Galiu įsivaizduoti imtis projekto su partneriais, tačiau noriu išanalizuoti sąlygas“, tęsė 86-erių verslininkas.

55-erių R.Abramovičius yra glaudžiai siejamas su Vladimiru Putinu, o kiti panašių sąsajų turintys Rusijos oligarchai jau įtraukti į Europos Sąjungos sankcijų sąrašus, jų turtai yra įšaldomi.

Vienas iš Europos Sąjungos sankcijų sąraše esančių – su kitu anglų klubu Liverpulio „Everton“ komercinių ryšių turintis milijardierius Ališeras Usmanovas.

Kol kas Jungtinės Karalystės Vyriausybė sankcijų dar nepaskelbė nė vienam iš minėtų rusų, tačiau parlamento narys Chrisas Bryantas antradienį teigė, kad R.Abramovičius yra „išgąsdintas dėl galimų sankcijų ir todėl skuba parduoti turtą“.

Beje, R.Abramovičius buvo vienas iš žmonių, kurie įvardijami kaip dalyvavę Kijevo ir Kremliaus derybose dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje.

2003-aisiais Londono klubą R.Abramovičius nusipirko už 140 milijonų svarų. Iš viso klubas yra sulaukęs 1,5 milijardo svarų paskolomis, o tai atnešė didelę sėkmę.

Valdant rusui, „Chelsea“ du kartus laimėjo Čempionų lygą, po penkis kartus – „Premier“ lygą ir FA taurę, taip pat dukart Europos lygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas