Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.Danilevičius italų spaudai: „Nesijaudinkite, jūsų rinktinė – mums per stipri“

Šalies futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius netiki Lietuvos rinktinės sėkme šio vakaro rungtynėse su Europos čempionais italais.

„Palyginus su Lietuva, jūs turite rinktinę, kuri mums per stipri“, – LFF prezidento žodžius cituoja italų sporto dienraštis „Corriere dello Sport“.

„Nepamirškime, kad Italija – Europos čempionė ir nepralaimėjo jau 36 rungtynių iš eilės, – tęsė T.Danilevičius. – Mūsų rinktinė atrankoje dar neiškovojo nė vieno taško ir žais trečias rungtynes per vieną savaitę.“

„Neturėdami gerų atsarginių žaidėjų, manau, mes kentėsime“, – trečiadienį Emilijos Redže vyksiančių rungtynių scenarijų piešė LFF prezidentas.

T.Danilevičiaus „facebook“ nuotr./Tomas Danilevičius kartu su Gianluigi Buffonu.
T.Danilevičiaus „facebook“ nuotr./Tomas Danilevičius kartu su Gianluigi Buffonu.

Per savo karjerą T.Danilevičius pats ne vienerius metus rungtyniavo Italijoje. Vis dar rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės futbolininkas dabartinių Europos čempionų šalyje vilkėjo „Livorno“, „Bolonga“, „Parma“ klubų marškinėlius, žaidė ir žemesnėse lygose.

Būtent T.Danilevičius įmušė kol kas vienintelį Lietuvos rinktinės įvartį į Italijos vartus per 7-erias iki šiol žaistas tarpusavio rungtynes, kai 2006-aisiais Neapolyje nuginklavo legendinį Gianluigį Buffoną. Lietuviai su tuo metu pirmąsias oficialias rungtynes po triumfo planetos pirmenybėse žaidusiais italais išvykoje netikėtai baigė lygiosiomis 1:1.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Danilevičius Italijoje žaidė ne vienerius metus.
„Scanpix“ nuotr./Tomas Danilevičius Italijoje žaidė ne vienerius metus.

Dar sykį nepralaimėti italams pavyko tik 2001-aisiais – 0:0 Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione, o kiti penkti tarpusavio mačai baigėsi bendru rezultatu 0:13.

Lygiosiomis 1:1 italai sužaidė ir pirmąsias savo rungtynes po triumfo šių metų Europos čempionate – praėjusią savaitę namie neįveikė bulgarų. Vėliau dar sužaidė 0:0 su šveicarais ir, nors vis dar pirmauja C grupėje, teoriškai aplenkti italus dabar gali minėti šveicarai, atsiliekantys 4 taškais, bet sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tiesioginį bilietą į kitų metų pasaulio čempionatą gaus tik grupių nugalėtojai. Antrą vietą užėmusių rinktinių lauks papildomos atkrintamosios rungtynės, jau pasibaigusios Italijos fiasko 2017-aisiais, kai „Squadra Azzurra“ sensacingai nusileido Švedijai ir liko be planetos pirmenybių.

„Mano nuomone, jūs pateksite į pasaulio čempionatą be jokių papildomų rungtynių. Neapsigaukite dėl tų paskutinių dvejų lygiųjų“, – italus ramino T.Danilevičius, rašo „Corriere dello Sport“.

„Italija norės kuo greičiau įmušti ir pasiimti 3 taškus. Nemanau, kad šį kartą jums kils sunkumų ar vėl barstysite taškus. Mums bus sunku, žaisime išvykoje, po kelionės iš Bulgarijos, išvargę“, – neslėpė T.Danilevičius.

„Mums tai gali būti labai sunkios rungtynės, kuriose viliamės kuo geriau pasirodyti“, – pridūrė LFF prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant