Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tadas Kijanskas prieš mačą su Baltarusija: norime reabilituotis ir įmušti įvartuką

Ketvirtadienį Lietuvos futbolo rinktinė baigs draugiškų rungtynių maratoną prieš rugsėjį prasidėsiantį atrankos turnyrą į 2014 metų planetos pirmenybes. Antradienį Vilniuje futbolininkai dalyvavo treniruotėje, o trečiadienį išvyks į Minską, kur susitiks su Baltarusija.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmosios trejos draugiškos rungtynės parodė skirtingus komandos veidus. Lietuva sužaidė lygiosiomis su Rusija, bet skaudžiai pralaimėjo Latvijai ir Estijai. Per pirmuosius mačus lietuviai nepelnė įvarčio, todėl rinktinės gynėjas tikisi ledus pralaužti Minske.

– Kaip vyksta pasiruošimas artėjančiam mačui su Baltarusija?, – paklausėme T.Kijansko.

– Grįžome po sunkios kelionės iš Estijos ir ilsėjomės tik vieną dieną. Šiandien susirinkome viešbutyje ir treniruotėje pradėsime ruoštis būsimam mačui. Viskas vyks įprastu tempu.

– Baltarusija – koks tai varžovas, kuo pavojinga šios šalies komanda?

– Paskutinį kartą su Baltarusija žaidėme Kaune ir pralaimėjome 0:2. Tai komanda, kuri turi daug aukšto lygio žaidėjų ir mūsų laukia sunkios rungtynės. Pagrindiniais smuikais groja broliai Glebai (Aleksandras ir Viačeslavas – 15min.lt), turėsime daug darbo su jais. Jie norės gerai pasirodyti prieš savo žiūrovus, o mes norėsime reabilituotis po Baltijos taurės. Tikiuos pavyks įmušti įvartuką ir laimėti ten.

– Kokius žaidybinius tikslus kelsite išvykoje?

– Visada einame kovoti ir kaunamės tik dėl pergalės. Kaskart turime skirtingus trenerio nurodymus, tik ne kiekvieną kartą pavyksta juos įgyvendinti aikštėje. Galiu patikinti, kad visi labai stengiasi. Treneris įpūtė naujo vėjo, šiek tiek pasikeitė reikalavimai, žaidybiniai nurodymai. Treneris ir artėjančiam mačui paruošė planą, per susirinkimą jį išdėstys ir važiuosime kautis.

– Sužaidėte trejas rungtynes su naujuoju treneriu. Tavo nuomone, ko komandos žaidimui labiausiai stinga?

– Ko trūksta? Patys žaidėjai, tiek aš pats, tiek kiti, savęs turi paklausti, ko mums trūksta. Mūsų komanda nauja, žaidimo stilius keičiasi, treneris turi savo viziją ir mums reikia laiko prisitaikyti, susižaisti, pajausti jo planą. Rungtynėse su Estija bandėme kamuolį įžaisti nuo gynybos, bet ne visada gavosi. Estai mus baudavo, nutraukinėjo atakas. Treneris po rungtynių pasakė, kad jį tenkina mūsų žaidimas. Kita vertus, negali būti patenkintas, kai pralaimi. Žaidėjai turėtų atiduoti daugiau jėgų iš savęs ir viskas bus gerai.

– Tai bus paskutinės draugiškos rungtynės. Kiek svarbu pabaigti jas teigiama gaida?

– Visada norisi ir pradėti gerai, ir pabaigti gerai. Nėra jokių dvejonių, kad kaskart išeiname kautis tik dėl pergalės. Pralaimėję sulaukiame didelį kiekį kritikos, bet mes žengiame į priekį, nes  įsiklausome į kritiką ir stengiamės nekartoti klaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas