Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taurių kolekcininkas L.Pilibaitis: apie saldžiausią triumfą ir norą tęsti pradėtus darbus

„Viską galiu padaryti – tik man šitą taurę duokit iškelt“, – su tokiomis mintimis į aikštę sekmadienio vakarą žengė Vilniaus rajono „TransINVEST“ kapitonas Linas Pilibaitis. Ir iškėlė galiausiai jau devintą LFF taurę savo karjeroje. Nors titulų tiek, kad namuose pravartu turėti atskirą kambarį-muziejų, 38-erių veteranas pripažįsta – šis triumfas, veikiausiai, pats saldžiausias.

Rezultatu 2:1 „TransINVEST“ komanda, rungtyniaujanti antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje, nugalėjo „Šiaulių“ ekipą, besikabinančią į bronzą A lygoje.

Po paskutinio Donato Rumšo švilpuko, fiksavusio Vilniaus rajono komandos triumfą, L.Pilibaitis leidosi link tribūnos, kurioje buvo įsitaisę „TransINVEST“ sirgaliai. Kapitonas čiuožė hibridine stadiono veja, iškėlęs kumščius į viršų.

Netrukus jis sukvietė savo komandos draugus ir trenerius, įsitaisė gyvojo apskritimo viduryje ir rėžė ugningą, įkvepiančią kalbą.

Dar po kelių minučių Linas jau kėlė LFF taurę į viršų.

„Emocijos fantastiškos, balsas prarėktas. Noriu padėkoti „Šiauliams“. Kokią kovą jie davė. Mūsų vaikinai šiandien buvo nuostabūs, neįsivaizduoju... Tikrai švęsim, tikrai!“ – triumfavo L.Pilibaitis.

Net keturis kartus jis LFF taurę laimėjo su „FBK Kauno“ komanda, o dar keturis trofėjus pridėjo atstovaudamas jau Vilniaus „Žalgiriui“.

„Žinokit, gali būti, šis saldžiausias, – svarstė L.Pilibaitis. – Buvome vadinamieji „underdogai“ (autsaideriai – aut. past.). Visi vyrai atidavė 100 proc., tad pergalė labai saldi.“

38-erių saugas akcentavo, kad „TransINVEST“ komandoje nėra nė vieno išskirtinio žaidėjo.

„Vienas už kitą kovojame iki galo ir tai rodo, kad ėjome geru keliu“, – sakė L.Pilibaitis.

Jis prisiminė, kad buvo labai skaudu per pertrauką, kuomet „Šiauliai“ pirmavo 1:0.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Linas Pilibaitis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Linas Pilibaitis

„Gavome įvartį po savo šiurkščios klaidos. Niekas nenuleidome galvų, turėjome daug momentų, reikėjo tik išpildyti“, – teigė veteranas.

L.Pilibaitis džiaugėsi ir sirgalių kurta atmosfera.

„Sirgaliai buvo fantastiški. Kaunas – antri namai, – pabrėžė kretingiškis. – Čia jaučiuosi tikrai kaip namuose. Labai dėkoju sirgaliams, daug atvažiavo iš Širvintų, Vilniaus, Kretingos, iš Anglijos. Daug draugų atskrido palaikyti.“

„TransINVEST“ ekipoje L.Pilibaitis atsidūrė netikėtai – jis prieš sezoną skambino treneriui Giedriui Barevičiui ir siūlė kitą žaidėją, tačiau strategas pakvietė veteraną ir patį prisijungti.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“

„Turėjau likti Kaune, nesusidėliojo. Susiskambinome su Giedrium Barevičium, vieną žaidėją pasiūliau jam, o jis sako: „Atvažiuok pats pažaisti“. Man tereikėjo pačiam apsispręsti, ar galiu Pirmoje lygoje žaisti, ar ne“, – pasakojo 38-erių Vilniaus rajono komandos kapitonas.

Neatsakytas lieka vienas labai svarbus klausimas po „TransINVEST“ triumfo – ar šiai komandai bus leidžiama žaisti Konferencijų lygos atrankoje. UEFA yra numačiusi, kad tarptautinėse kovose gali dalyvauti klubas, egzistuojantis bent trejus metus. Galinės kaime registruota organizacija skaičiuoja vos antrus gyvavimo metus.

„Mes visą laiką pasiruošę, kaip parodė ir šiandienos rungtynės, – tikino L.Pilibaitis. – Išėjome, kovojome. Aš nuo savęs galiu pasakyti, kad galvojau, jog viską galiu padaryti – tik man šitą taurę duokit iškelt.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“

Beveik neabejojama, kad „TransINVEST“ kitame sezone žais A lygoje, mat antrajame šalies divizione komanda tiesiog neturi lygių. Bet ar pamatysime ir L.Pilibaičio sugrįžimą į aukščiausią lygą?

„Jaučiuosi čia gerai, sveikata gera. Žiūrėsime po sezono, susidėliosime taškus, ar reikės treneriams, kaip savininkai žiūrės. Aš save matau, bet matysime, kaip žiūrės treneriai“, – apie žingsnį į kitą lygį kartu su klubu užsiminė veteranas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas