Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikėjimo stebuklu nepavertęs V.Čeburinas tolyn žvelgė užtikrintai: „Norai – dideli“

Vladimiras Čeburinas draugiškai apsikabino su „Bodo/Glimt“ treneriu Kjetilu Knutsenu po finalinio rungtynių švilpuko, užfiksavusio lygiąsias 1:1 LFF stadione. Treneris iš Kazachstano dieną prieš atsakomąsias rungtynes tikino, kad tiki galimu revanšu po košmaro Norvegijoje, pasibaigusio 0:5. Nors vilties žiburys nesužibo, V.Čeburinas dėkojo savo auklėtiniams už aštrią kovą.
Vladimiras  Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.

Misija neįmanoma – taip atrodė „Žalgirio“ užduotis antradienio vakarą. Pirmąsias rungtynes prieš Budės ekipą išvykoje griausmingai pralaimėję V.Čeburino auklėtiniai buvo priversti naikinti košmarišką penkių įvarčių deficitą.

Pirmas kamuolys į „Bodo/Glimt“ vartus krito jau 9-ąją minutę, tačiau gausiai susirinkusi publika juo džiaugėsi neilgai – teisėjas užfiksavo pražangą Franciui Kyeremeh, kuris koja įvažiavo į vartininką.

Nors norvegų vartų sargas Nikita Haikinas bandė tęsti rungtynes, galiausiai jam prireikė keitimo ir tarp virpstų stojo Julianas Faye Lundas.

Šventė į LFF stadiono tribūnas galiausiai atkeliavo 39-ąją minutę, kuomet Nicolas Gorobsovas siuntė kamuolį į baudos aikštelę, ten perdavimą atliko Petaras Mamičius, o įvartį mušė laiku ir vietoje atsidūręs F.Kyeremeh.

Tiesa, F.Kyeremeh žaidimu V.Čeburinas nebuvo iki galo patenkintas – dar pirmojo kėlinio viduryje jis piktas pasiuntė apšilimą daryti Mathiasą Oyewusi.

Iki pertraukos įvarčių galėjo kristi ir daugiau, tačiau kartą kamuolys prazvimbė pro pat virpstą. V.Čeburinas po šio epizodo ilgai stovėjo susiėmęs už veido techninėje zonoje.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Bodø/Glimt“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Bodø/Glimt“

Bet štai antrojo kėlinio startas nužudė ir didžiausių optimistų viltis.

Joelis Mugisha 51-ąją minutę mušė išlyginamąjį įvartį į „Žalgirio“ vartus. Nors iš pradžių teisėjo Sandro Scharerio asistentas fiksavo nuošalę, VAR peržiūra parodė, kad pažeidimo esą nebuvo – 1:1.

Vos po kelių minučių arbitras rodė į 11 metrų žymą, tačiau čia vėl įsikišo VAR. Baudinys buvo atšauktas ir pakeistas baudos smūgiu, bet P.Mamičiaus geltona kortelė buvo pakeista į raudoną. Tad žalgiriečiai liko žaisti 10 prieš 11.

Varžovai galėjo mušti ir daugiau – dukart pataikė į virpstą, gelbėti komandą teko ir Edvinui Gertmonui.

Bet galiausiai komandos išsiskyrė taikiai.

„Ruošėmės, kūrėme žaidimo planą šioms rungtynėms, tai buvo matyti aikštėje. Pirmos minutės parodė, kad buvome gerai pasirengę, davėme spaudimą, susikūrėme momentų, – dėstė V.Čeburinas po susitikimo. – Užbaigimo fazėje pritrūko šaltakraujiškumo, varžovai gana kompaktiškai gynėsi. Bravo žaidėjams, kad suprato planą ir jo laikėsi.

Įmušėme, tačiau reikėjo antrojo dar iki pertraukos. Varžovų kontratakos – tai mūsų silpnoji vieta. Jei prarandame kamuolį, kyla grėsmė. Ir raudona kortelė buvo būtent po tokio epizodo. Raudona kortelė tikrai nebuvo plano dalis. Žaidėjai nusiteikę atėjo į rungtynes, net tada, kai liko mažumoje, sugebėjo laikytis plano.

Neatžaidėme praleistų įvarčių, bet tikrai sužaidėme solidžiai. Ačiū sirgaliams, kurie palaikė visų rungtynių metu.“

Antradienį „Žalgiris“ parodė, kad gali žaisti su „Bodo/Glimt“, bet iš Norvegijos parsivežtas triuškinantis rezultatas neleido pasvajoti apie sugrįžimą.

„Jau kalbėjome ir po pirmųjų rungtynių, kad ten pridarėme labai daug klaidų, kurios atvedė prie varžovų įvarčių. Ne tai kad skaudu dėl pirmojo mačo, bet su šia komanda galima ir reikia žaisti“, – akcentavo V.Čeburinas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Bodø/Glimt“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Bodø/Glimt“

„Ypač pirmajame kėlinyje buvome gerai organizuoti gynyboje, gerai spaudėme varžovus, – dėstė komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas. – Planas pasiteisino. Taip, oponentai turėjo savo progų, bet mūsų komanda parodė charakterį.“

V.Čeburinas pasakojo, kad žaidėjų daug nuteikinėti laukiančiai kovai papildomai nereikėjo, tačiau dvejos rungtynės su „Bodo/Glimt“ taps gera mokomąja medžiaga ateičiai.

„Pralaimėjimai yra neįkainojama patirtis, ypač jauniems žaidėjams, – teigė kazachas. – O bendrai žiūrint į abejas rungtynes, galime išsinešti tai, jog galime ir mokame žaisti. Tai ir matėme. Per šiuos tris etapus pamatėme, kad mokame prisitaikyti prie varžovų, bet ir priverčiame varžovus taikytis prie mūsų. Žaidėme su kitų šalių čempionais, toliau bus taip pat. Visi supranta, kad tokios rungtynės – didelė atsakomybė, geros pamokos.“

„Reikia užsigrūdinti, – kalbėjo S.Mikoliūnas. – Yra skirtumas, kai žaidi namie ir išvykoje. Gal daugiau dėmesio reikėtų skirti išvykoms, rasti daugiau tikėjimo ir pasitikėjimo.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Bodø/Glimt“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Bodø/Glimt“

„Žalgirio“ vienas pagrindinių gynybos ramsčių Nemanja Ljubisavljevičius buvo priverstas palikti aikštę, kuomet galvomis susidūrė su varžovu baudos aikštelėje. Vidurio gynėjas bandė likti ant dirbtinės dangos, bet vėliau rodė, kad vaizdas jam liejasi, tad į aikštę buvo mestas Kipras Kažukolovas.

Priverstinai aikštę paliko ir pagrindinis komandos puolėjas Renanas Oliveira, kuris jautė raumens skausmą.

„Dabar ir čia pasakyti negaliu, – apie sužeidimus kalbėjo V.Čeburinas. – Bet yra ir kitų bėdų – raudona kortelė, trys geltonos. Dabar tai dar didesnė problema.“

„Mes turime ilgą suolą, yra kuo žaidėjus pakeisti. Taip, yra susižaidimo faktorius, tas svarbu, bet yra futbolininkų, kurie gali eiti į aikštę“, – akcentavo treneris.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Bodø/Glimt“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Bodø/Glimt“

„Žalgirio“ komandos žygis Europoje šiais metais dar toli gražu nebaigtas. Dabar Lietuvos čempionai kelsis į Europos lygos atrankos paskutinį etapą, kuriame lauks Razgrado „Ludogorc“ arba Zagrebo „Dinamo“.

Sėkmės atveju V.Čeburino auklėtiniai rungtyniaus antroje pagal pajėgumą Senojo žemyno lygoje. Jei nepavyks, Konferencijų lygos grupių etape.

„Sužinosime varžovus, analizuosime jų žaidimą. O tuomet bus aiškiau. Bet mūsų norai – dideli“, – tikino treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas