Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TOPsport A lygos“ turo apžvalga: tarp poros lyderių – daugiau intrigos

„TOPsport A lygos“ 23-iajame ture dar vieną pergalę iškovojo galingai žygiuojanti Kauno rajono „Hegelmann“ komanda.
Hegelmann futbolininkai
Hegelmann futbolininkai / fchegelmann.com
Temos: 1 Futbolas

Priartėjo. „Hegelmann“ ekipa per pastarąsias dvejas rungtynes iškovojo abi pergales – 23-iajame ture 2:0 buvo nugalėtas Telšių „Džiugas“.

Mėlynai balti savo sąskaitoje turi 45 taškus ir deficitą nuo maču mažiau sužaidusio Vilniaus „Žalgirio“ sumažino iki 4 taškų.

Keitimas. „Hegelmann“ klubo strategas Andrius Skerla metė į kovą du žaidėjus antrame kėlinyje, vienas jų buvo 20-metis Esmilis Kaušinis.

Atakuojantis žaidėjas savo 15-ose „TOPsport A lygos“ rungtynėse pelnė pirmą įvartį, kontratakos metu pasiųsdamas kamuolį į tuščius vartus.

VIDEO: 23 turo santrauka: „Džiugas“ – „Hegelmann“ (2024-07-19)

Naujokai. Permainingame mače Vilniaus rajono „TransINVEST“ bei Marijampolės „Sūduvos“ komandos pasidalino po tašką – 2:2. Tai leido marijampoliečiams pakilti iš paskutinės turnyro lentelės vietos.

Rungtynėse Širvintose į kovą pirmą kartą buvo mestas sūduvietis Nikolajus Solodovnikovas, debiutantų gretose tokių žaidėjų buvo net keturi – vartininkas Stefanas Čupičius, ekipą pakeitęs Carlosas Eduardo, Chidera Henry Nwoga bei Guilherme Piresas.

Aplenkė. „TransINVEST“ klubo puolėjas Henrique Devensas prieš debiutą tarptautiniame fronte išsiskyrė geru pasirodymu – į marijampoliečių vartus pasiuntė dublį.

Su 11 įvarčių H.Devensas tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju, aplenkdamas 10 sykių pasižymėjusį „Žalgirio“ rumuną Liviu Antalį.

VIDEO: 23 turo santrauka: „TransINVEST“ – „Sūduva“ (2024-07-20)

Pašalinimas. „Kauno Žalgiris“ po beveik ketverių metų pertraukos svečiuose įveikė „Panevėžį“ – 2:1. Tai padėjo žalgiriečiams dar labiau įsitvirtinti 3-ioje pozicijoje.

Antrame kėlinyje Kauno komandai kurį laiką teko žaisti mažumoje, kadangi antrą geltoną kortelę prieš save išvydo Gratas Sirgėdas. Nuo 2017 metų jam tai buvo pirmasis pašalinimas „TOPsport A lygoje“.

Paskutiniai. Nepaisant pagerėjusio žaidimo, „Panevėžys“ Lietuvos čempionate patyrė net trečią pralaimėjimą iš eilės ir su 21 tašku nusileido į 10-ąją poziciją.

VIDEO: 23 turo santrauka: „Panevėžys“ – „Kauno Žalgiris“ (2024-07-20)

Skirtumai. Alytaus DFK „Dainava“ šiemet rezultatyvumu nepasižymi, tačiau akistatose su Gargždų „Banga“ muša daug įvarčių, pastarajame susitikime buvo iškovotas laimėjimas 3:1.

Dainaviečiai turnyro lentelėje pakilo į 5-ąją vietą, o iš 20-ies šio sezono įvarčių į „Bangos“ vartus pelnė net 8-is.

Papildymas. Gargždų komandai praėjusiame mače padėti negalėjo tokie žaidėjai kaip Benas Šatkus, Cesinha, Matas Ramanauskas, Valdas Paulauskas bei Natanas Žebrauskas, tačiau debiutavo Airesas Sousa.

Praėjusį sezoną „Džiugui“ atstovavęs, o nuo 2024-ųjų Plungės „Babrunge“ žaidęs portugalas jau pirmose savo rungtynėse pelnė įvartį.

VIDEO: 23 turo santrauka: DFK „Dainava“ – „Banga“ (2024-07-21)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito