Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį pasaulio čempionate – žūtbūtinės E ir F grupių rungtynės

Pasaulio čempionato grupių etapas – prie finišo tiesiosios. Šiandien Rusijoje bus sužaista po dvejas paskutines rungtynes iš E ir F grupių. Nė viena komanda iki šios turnyro stadijos nėra užsitikrinusi vietos aštuntfinalyje.
Toni Kroosas
Toni Kroosas tapo Vokietijos rinktinės herojumi / „Scanpix“ nuotr.

Meksika – Švedija (17 val.)

F grupėje nusimato intriguojančios akistatos – Meksikos rinktinę iki aštuntfinalio skiria vienas žingsnis, o Švedijos rinktinei reikia kurti stebuklą.

Švedų situacija galėjo būti ir geresnė, jeigu ne dramatiška nesėkmė antrajame grupių rate – Toni Krooso smūgis paskutinę rungtynių minutę atėmė lygiąsias iš Švedijos futbolininkų rankų. Janne Anderssono auklėtiniai čempionatą pradėjo pergale prieš Pietų Korėją ir iki rungtynių su Vokietija buvo neblogoje padėtyje.

F GRUPĖ

Nr. Komanda Ž L Lyg. P Tšk. sant. Tšk.
1 Meksika 2 2 0 0 3:1 6
2 Vokietija 2 1 0 1 2:2 3
3 Švedija 2 1 0 1 2:2 3
4 Pietų Korėja 2 0 0 2 1:3 0

Meksikos rinktinė kol kas pelnytai yra pirmoje pozicijoje – uraganiškos Šiaurės ir Centrinės Amerikos atstovų kontratakos nubaudė tiek švedus, tiek pietų korėjiečius. Meksikos rinktinė, nors ir savo kraityje turi šešis taškus, vis dar nėra garantuota dėl patekimo į atkrintamąsias, todėl švedai neturės lengvo pasivaikščiojimo.

Turnyrinės lentelės situacija yra paprasta – lygiųjų atveju Meksika lieka pirmoje pozicijoje, o švedai tuo atveju turės laukti vokiečių nesėkmės. Švedų netenkintų ir Vokietijos rinktinės lygiosios – jeigu abi komandos turės po lygiai taškų, į atkrintamųjų etapą dėl teigiamo tarpusavio rungtynių santykio žengtų vokiečiai. Abi komandos turi vienodą įvarčių santykį, todėl tokiu atveju bus skaičiuojama tarpusavio rungtynių statistika.

Pietų Korėja – Vokietija (17 val.)

Šioje poroje yra tik vienas aiškumas – Pietų Korėja aukščiau trečios pozicijos tikrai nepakils. Azijos atstovams tai yra rungtynės dėl garbės, tačiau tai nereiškia, kad jie nekels pavojaus Manuelio Neuerio ginamiems vartams.

Vokietija buvo arti to, kad savo pasirodymą pasaulio čempionate baigtų po grupių etapo, tačiau antrajame kėlinyje prieš Švedija parodė visą savo potencialią ir išplėšė dramatišką pergalę, išsaugojusią šansus žengti tolyn. Vokiečių herojais tapo Marco Reusas bei Toni Kroosas.

„Scanpix“ nuotr./Vokietijos triumfas
„Scanpix“ nuotr./Vokietijos triumfas

Pietų Korėjos komanda šiame turnyre nežaidė itin prastai – pirmose rungtynėse švedams nusileido tik minimaliu skirtumu, o antrose rungtynėse pagaliau sugebėjo pralaužti ir Meksikos gynybos vartus, kurie nebuvo įveikiami Vokietijos futbolininkams.

Vokiečiams dramatiška pergalė prieš švedus turėjo „užauginti sparnus“ – rinktinės gerbėjai tikisi tik trijų taškų. Pergalės atveju vokiečiai greičiausiai liktų antroje pozicijoje, nebent Meksika patirtų nesėkmę prieš švedus didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu.

Serbija – Brazilija (21 val.)

E grupėje situacija taip pat nelengva – trys komandos vis dar turi realius šansus žengti į kitą etapą. Antrasis grupių etapo turas Serbijos ir Brazilijos komandos susiklostė skirtingai, tačiau tarp jų nėra didelio atotrūkio.

Brazilijos komanda paskutinėse rungtynėse įrodė pranašumą prieš Kostą Riką – Philippe Coutinho ir Neymaro įvarčiai susitikimo pabaigoje garantavo pergalę penkiskart pasaulio čempionams. Pirmoje dvikovoje brazilai, blankiai atrodę puolime, išsiskyrė lygiosiomis 1:1 su Šveicarija.

E GRUPĖ

Nr. Komanda Ž L Lyg. P Tšk. sant. Tšk.
1 Brazilija 2 1 1 0 3:1 4
2 Šveicarija 2 1 1 0 3:2 4
3 Serbija 2 1 0 1 2:2 3
4 Kosta Rika 2 0 0 2 0:3 0

Serbijos rinktinė grupių etapą pradėjo minimalia pergale prieš tą pačią Kostą Riką, tačiau paskutinėse rungtynėse buvo nubausti Šveicarijos komandos – Xherdano Shaqiri įvartis pačioje mačo pabaigoje atėmė lygiąsias: susitikimo pabaigoje pergalę išplėšė šveicarai.

Brazilams šiose rungtynėse užtenka ir lygiųjų. Serbų situacija yra kitokia – juos tenkina tik pergalė arba, sužaidus lygiosiomis su brazilais, triuškinanti šveicarų nesėkmė, kuri nėra itin reali, nes Kosta Rika dar taip ir nėra pelniusi įvarčio grupių etape.

Šveicarija – Kosta Rika (21 val.)

Kosta Rikai, praėjusiame pasaulio čempionate nužygiavusiai iki ketvirtfinalio ir tik po 11 metrų baudinių serijos nusileidusiai Nyderlandų komandai, šios rungtynės yra tik formalumus – pirmas dvi rungtynes pralaimėję kostarikiečiai po rungtynių su šveicarais baigs pasirodymą pirmenybėse.

Šveicarijos rinktinė antrajame rate iškovojo beprotiškai svarbią pergalę prieš serbus. Pastarieji pirmavo šioje dvikovoje, tačiau galingas Granito Xhakos smūgis ir puikus X.Shaqiri reidas atnešė šveicarams pergalę. Savo žygį šveicarai planetos pirmenybėse pradėjo gana neblogai – sužaidė lygiosiomis su šio turnyro favoritais brazilais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xherdanas Shaqiri padovanojo pergalę šveicarams
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xherdanas Shaqiri padovanojo pergalę šveicarams

Šveicarijos šansai žengti į kitą etapą yra vertinami gana neblogai – serbams reikia įveikti brazilus, kai tuo tarpu Vladimiro Petkovičiaus treniruojamai komandai teks susigrumti su tik dėl Keyloro Navaso triuškinančias nesėkmės nepatiriančia Kosta Rika.

Šveicarija sieks pergalės ir pirmos pozicijos šiose rungtynėse. Įdomu tai, kad serbams įveikus brazilus, o šveicarams nepralaimėjus šios dvikovos, už borto liktų ne kas kitas, o kamuolio burtininkai iš Pietų Amerikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito