Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečias kartas iš eilės – „Sevilla“ nokautavo „Liverpool“ ir triumfavo Europos lygoje

„Sevilla“ futbolininkai pasiekė neįtikėtiną pergalę Europos lygos finale – 3:1 (0:1) įveiktas „Liverpool“ klubas. Tai trečiasis iš eilės Ispanijos klubo triumfas Europos lygoje. Abiems komandoms tai buvo kova dėl teisės kitą sezoną žaisti Čempionų lygoje, mat nacionalinėse lygose liko už borto.
„Sevilla“ triumfas Europos lygos finale
„Sevilla“ triumfas Europos lygos finale / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sevilla“ praėjusių metų finale prieš Dniepropetrovsko „Dnipro“ taip pat praleido pirmoji, tačiau išplėšė pergalę. Šįkart pirmieji ir vėl įmušė „Liverpool“, tačiau ispanai sužaidė fantastišką antrąjį kėlinį ir iškovojo dar vieną titulą. Jau sekmadienį „Sevilla“ laukia dar vienas finalas Ispanijoje, Karaliaus taurės turnyre, su „Barcelona“ ekipa.

„Sevilla“ klubui tai penktoji Europos lygos taurė. Ispanai laimėjo visus penkis žaistus finalus – 2006, 2007, 2014, 2015 ir 2016 metais. Visus tris pastaruosius kartus ekipą treniravo Unai Emery. Tuo tarpu Jurgenas Kloppas pralaimėjo jau penktąjį iš eilės savo finalą.

Pirmajame kėlinyje „Liverpool“ buvo kur kas geresnė komanda – ne tik įmušė įvartį, bet ir turėjo dar ne vieną puikią progą.

Ekipos gerbėjai atsimins, kad komanda net dukart buvo apvogta teisėjo, neskyrusio 11 metrų baudinių. Šie kaltinimai tikrai ne iš piršto laužti.

12-ąją min. Roberto Firmino pagrįstai reikalavo 11 metrų baudinio už „Sevilla“ gynėjo Danielio Carrico žaidimą ranka. 41-ąją min. teisėjai suklydo dar sykį, kai nepastebėjo akivaizdaus Grzegorzo Krychowiako žaidimo ranka.

Danielis Sturridge'as pirmąją progą turėjo 11-ąją minutę, kai sulaukė puikaus Nathanielio Clyne'o perdavimo iš krašto, tačiau jo smūgį galva kone nuo vartų linijos išmušė gynėjas.

Teisėjas nepastebėjo žaidimo ranka

32-ąją min. nuostabaus įvarčio vos nerealizavo Kevinas Gameiro, tačiau jo smūgis per save skriejo vos pro šalį. „Liverpool“ prireikė trijų minučių atsakyti įvarčiu. D.Sturridge'as gavo kamuolį ant baudos aikštelės linijos, prie jo artėjo trys gynėjai, tačiau puolėjas nuostabiu smūgiu išorine pėdos dalimi nuginklavo vartininką.

Danielio Sturridge'o įvartis

39-ąją min. krito antrasis įvartis, tačiau jį sugadino pirmojo autorius. Dejanas Lovrenas po kampinio galva įmušė į vartus, tačiau nuošalėje stovėjęs D.Sturridge'as užstojo vartininkui epizodą, tas įvartis neįskaitytas.

„Sevilla“ antrą kėlinį pradėjo nuostabiai. Tiesiai po kamuolio išsimušimo surengta ataka, Mariano vienas itin gražiai apsivarė du gynėjus, atliko žemą skersuotą perdavimą į baudos aikštelę, kurį K.Gameiro beliko tvarkingai „uždaryti“ – 1:1.

Išlyginamasis Kevino Gameiro įvartis

Po įvarčio viskas apsisuko aukštyn kojomis, dominuoti ėmė „Sevilla“. K.Gamero vos po kelių minučių skriejo vienas prieš vartininką, tačiau paskutinę sekundę „Liverpool“ išgelbėjo Kolo Toure čiuožimas.

Puikus Kolo Toure žaidimas gynyboje

60 min. K.Gameiro kamuolys atšoko itin patogiai prieš Simoną Mignolet, tačiau „raudonųjų“ vartininkui pasisekė, kad smūgis skriejo tiesiai į jį. Vis dėlto ispanai netrukus įmušė dar du įvarčius.

Pirmasis Coke įvartis

64 min. po Victoro Vitolo reido kamuolys atsidūrė po Coke kojomis ir saugas puikiu smūgiu nuginklavo vartininką. Po 6 minučių „Liverpool“ gynėjo atmuštas kamuolys vėl atsidūrė pas Coke, kuris įmušė antrą kartą.

Antrasis Coke įvartis

Po trečiojo „Sevilla“ įvarčio „Liverpool“ futbolininkų pastangos vaisių nedavė, nebuvo sukurta nė vienos tikrai įsimintinos progos. Ispanijos futbolininkai tvarkingai sužaidė likusį pusvalandį ir triumfavo Europos lygoje dar kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai